Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Melis Aksoy; Hollywood'da bir Türk

        Melis Aksoy, hayal dünyasını dijital efektlerle gerçeğe dönüştürerek Hollywood yapımlarına Türk kadını imzası atıyor. Birçok Hollywood dizisinin yaratıcısı olan sanatçı, Türk sinemasının dünyadaki vitrinine değer kazandırıyor.

        Melis Aksoy 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Sabancı Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okurken bir yandan da Görsel iletişim dersleri alarak lisansını 2014 yılında tamamladı.Aldığı görsel iletişim dersleri sayesinde sanatın hayatında daha fazla bir rol oynadığını fark ederek, asıl mesleği olan mühendisliği yapmaktanvazgeçti. Mezun olduktan sonraGörselEfektlerüzerineyüksek lisans yapmaya karar verdi ve 2015 yılında San Francisco'ya gelerek Academy of Art University’sinde Görsel Efektler üzerineyükseklisans yapmayabaşladı.

        ÜNLÜ PROJELERDE TEK KADIN

        MFA programının ardından Minneapolis’e yerleşerek MAKE adlı reklam ajansında görsel efektler sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Takım çalışmasına ve yeni fikirlere önem veren bu stüdyo, Melis’in getirdiği yaratıcı fikirleri projelere dahil etti. Hikaye anlatımında, görsel efekt ve animasyona ağırlık veren MAKE, Melis’i reklam filmlerinde bas görsel efektler sanatçısı yapmakta gecikmedi. Ayrıca kendisi endüstride çığır açacak olan tyflow adlı yeni bir pluginin geliştirilmesinde yer alma fırsatı yakaladı. Minneapolisteki bu macera endüstride öncü hareketleriyle tanınan, film, televizyon, ve başka bir sürü platformda işleri bulunan prestijli Hollywood şirketi FuseFX'denteklif ile Los Angeles’a yerleşmesine ve American Horror Story, Agents of Shield, 13 Reasons of Why ve The Outsider gibi daha birçok büyük Hollywood projelerinde tek kadın bas görsel efektler sanatçısı olarak yer almasını sağladı.

        REKLAM

        Aksoy sektörde geldiği noktayı şöyle özetledi: “Türkiye’de ki görsel efektler dünyasıyla ilgilenen gençlere en büyük tavsiyem, zor olucak fakat yılmayın. Bu sektörde bir çok rol modeliyle tanışacaksınız. Onların farkına varın ve peşini bırakmayın. Unutmayınki çoğu zaman en yetenekli profesyoneller genelde sessiz ve azınlık olanlardır. Eğer hayatınızda onlara mentörlük yapacak bir duruma gelirseniz, onlara zaman ayırın. Onların ilhamları ve hikayeleri ile bir sürü yeniliklere şahit olacaksınız.”

        AKSOY'UN TAVSİYELERİ NELER?

        Melis Aksoy bu konuda kariyer yapmak isteyenlere de şu tavsiyelerde bulundu:

        “Benim kişisel deneyimimde, en etkiliyici çalışanlar genelde teknik anlamda çözüm üreten bilgiye sahip, ve proje için gereğinden fazlasını yapanlardır. Çoğu kez belirli bir konsepti en iyi şekilde yapabilmek için baktığınızın dışına çıkmanız gerekiyor ve tabii gerçekleştirebilmeniz için de teknik açıdan dolu olmanız gerek. Teknik bilgi dışında, mükemmel zaman planlama becerisi olması, onların yönetmen ve supervisor ile olan diyalogunu da çok iyi arttırıyor . Bu sektör herkesi zorlar. Zorlukla karşılaşınca ilhamınızı kaybetmeyin, ve o stresli proje yetiştirme telaşından bir şekilde hep güç bulmaya çalıştım . Pozitif yaklaşmak her zaman sizi güçlendirecektir ve bir adım ileriye taşıyacaktır. Birkaç proje teknik sebeplerden baştan başlamak durumunda kalınabilir. Bu noktalar sizin sabrınızı kesin zorlayacaktır. Eğer bu durumda odaklanıp ritminizi bulursanız, projeyi kuşkusuz başarıyla tamamlarsınız.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa