Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Özer'den MEB yarıyıl tatili son dakika açıklaması: 2022 Okullar ne zaman açılacak? Tatil uzadı mı?
        • 1

          Milyonlarca öğrenci ve velisi, hafta sonu itibarı ile okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. MEB takvimine göre, sömestr olarak da bilinen yarıyıl tatili bugün sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından 15 tatil uzatıldı mı ve okullar ne zaman açılıyor konuları netlik kazandı.

          MEB'DEN SON DAKİKA 15 TATİL AÇIKLAMASI

          Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında, öğrencilerin dört gözle yanıtı araştırdığı "15 tatil uzayacak mı, okullar ne zaman açılacak?" sorularına yanıt verdi. Bakan Özer, yüz yüze eğitimde kararlılık vurgusu yaparken okulların açılış tarihini duyurdu. Edinilen son dakika bilgisine göre, Bakan Özer, bugün 17.00'de yeni bir açıklama daha yaptı. Peki, okullar ne zaman açılacak, ay sonuna mı ertelendi? 15 tatil uzatıldı mı ve yarıyıl tatili bugün mü bitiyor?

          İşte, detaylar

        • 2

          OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

          Tüm dünyayı etkisi altına alan koronvirüs salgınından en çok hasar gören yerlerden biri de okullar olmuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda yüz yüze eğitim bitecek mi, online eğitime geçilecek mi sorularına yanıt verdi.

        • 3

          BAKAN ÖZER'DEN YENİ AÇIKLAMA!

          Bakan Özer, yüz yüze eğitimle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

          "Okullar kapatmak çözüm değil. İkinci döneme, aynı tedbirlerle ve aynı kararlılıkla tüm kademelerde yarın (7 Şubat) itibarı ile yüz yüze devam edeceğiz."

          15 TATİL UZADI MI?

          2021 - 2022 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre okullar 21 Ocak günü kapandı. Okullarda ikinci dönem 7 Şubat günü açılacak.

        • 4

          Kar yağışının etkisiyle 15 tatilin uzatılmayacağı, 15 tatilin 6 Şubat Pazar gecesi sona ereceği ve öğrencilerin 7 Şubat Pazaretsi günü dersliklere geri döneceği açıklandı.

        • 5

          2. ARA TATİL NE ZAMAN?

          2. dönem ara tatili 11-15 Nisan arasında olacak.

        • 6

          YARIYIL TATİLİ (15 TATİL) UZAYACAK MI?

          Milli Eğitim Bakanı Özer, "7 Şubatta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa