Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Martı, İstanbul Ekonomi Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı - Taksi sorunu - Teknoloji Haberleri

        Martı'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ekonomi Araştırması'nda, İstanbulluların taksi hizmetlerinden memnuniyetsizlik duyduğu belirtildi.

        Araştırmada, katılımcıların yüzde 62'sinin taksi hizmetlerinden memnun olmadığı ve yüzde 91'inin ise Martı'yı desteklediği bildirildi.

        Açıklamada, "Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği"ni çözüm olarak sunan Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem'in de görüşüne yer verildi. Öktem, yönetmeliğin çıkarılması için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, taksi hizmetlerine yönelik memnuniyetsizlik için çözüm sunduklarını kaydetti.

        Söz konusu yönetmelik, taksi taşımacılığındaki olası vergi kaçağı, çalışan sömürüsü ve güvenlik sorunları gibi problemleri odağına alarak, dijital kayıt ve denetim mekanizmalarıyla bu sorunların üstesinden gelmeyi amaçlıyor.

        Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderisinde, "En son ankete göre İstanbul’un %91’i taksi lobisiyle mücadelemizde TAG’ı destekliyor" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa