Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Emir Ersoy: Müzik yapmak çok basitleşti

        Cem Yılmaz, Farah Zeynep Abdullah gibi ünlüleri bir araya getirdiği ‘Rockuba’ albümüyle gündemde olan Emir Ersoy, HT MAGAZİN’den Arif Hür'e konuştu. Günümüzde müzik yapmanın çok basitleştiğini vurgulayan ünlü müzisyen, “Müzik yapma programları hızla gelişince herkes müzisyen herkes DJ oldu!” diye dert yandı.

        "POP MÜZİĞİN HAVASI SÖNDÜ"

        Emir Ersoy, ünlü oyuncuların Latin altyapısıyla yeniden düzenlenmiş rock hitlerini seslendirdiği ‘Rockuba’ albümüyle gündemde. Latin ve rock müziğin tahin ve pekmezden farksız olduğunu ifade eden ünlü müzisyen, “Pop müziğin havası söndü ve tıkandı. Alternatif ve özgün müzikler revaçta” diyor

        REKLAM

        Prodüktör, aranjör ve piyanist Emir Ersoy’un, ‘Rockuba’ albümü dijital platformlar ve müzik marketlerdeki yerini aldı. Ersoy’un yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı Latin esintili albüm için, Cem Yılmaz, Farah Zeynep Abdullah, Leyla Lydia Tuğutlu, Gonca Vuslateri, Doğa Rutkay & Kerimcan Kamal, Hande Subaşı & Keremcem, Erkan Kolçak Köstendil, Türkü Turan ve Sarp Apak gibi ünlü sanatçılar stüdyoya girdi.

        Bu kadar ünlü ismi bir araya getirmek zor olmadı mı?

        Bu kadar insanı bir projede toplamak ve söyleyecekleri şarkıları belirlemek hiç kolay değildi. 1.5 senedir üzerinde çalıştığımız bu albümün aranjeleri bile üç ayımı aldı. Albümde yer alan isimlerden bir tek Keremcem ile sıkı dostluğum vardı, diğer arkadaşlarla zaman içerisinde tanıştık. En büyük korkularımdan biri yaşanacak olası bir ego çatışmasıydı ama hiçbir sanatçı ego yarışı içerisine girmedi.

        Yaz ayında beach’lerde ve kulüplerde çalan pop şarkılarını bastırabileceğinizi düşünüyor musunuz?

        Latin-rock karışımı şarkıların pop müziklerden geri kalır hiçbir yanı yok bana kalırsa. Üzerinde iyi çalışılırsa tahin ile pekmezden farksız olduğu net bir şekilde görülebilir. Son zamanlarda hem İstanbul’daki gece kulüplerinde hem tatil beldelerindeki beach’lerde pop müzik değil, alternatif müzikler revaçta. Artık pop müziğin havası söndü ve tıkandı. Günümüzde alternatif ve özgün müzikler hızla yükseliyor. İçerisinde olduğum için demiyorum ama bu yaz her yerde bu albümde yer alan şarkılar çalacak. Evladiyelik bir albüm oldu!

        REKLAM

        Albümde, Cem Yılmaz’ın yeniden yorumladığı ‘Cambaz’ adlı şarkının oldukça ses getirdiğini gördük. Ünlü komedyenin bu albüme dahil olma süreci nasıl gelişti?

        Cem’le bir arkadaşımız vasıtasıyla tanıştım. Ona bu projede ‘Cambaz’ isimli parçayı yorumlatmak istediğimi söylediğimde “Bu tam benim parçam, seve seve söylerim” yanıtını aldım. Gözlemlediğim kadarıyla Cem’de müzik konusunda açığa çıkmamış ciddi bir potansiyel var. Stüdyoda goygoy yapmayıp profesyonelce görevini yerine getirdi.

        Diğer oyuncuların performansları sizi tatmin etti mi?

        Albümde yer alan oyuncular, ‘Ben şarkıcıyım’ diyen pek çok şarkıcıdan daha iyi yorumcu bana kalırsa. Her biri yorumladığı şarkılara duygularını kattılar, hissederek okudular ve kendilerininmiş gibi sahiplendiler. Böyle olunca notaların nasıl çıktığının da bir önemi kalmıyor. Bazı isimlere değinecek olursam Erkan Kolçak Köstendil’in arabeske çok yatkın olduğunu gördüm. Gonca Vuslateri ise yorumladığı ‘Sabır’ ve ‘Sude’ şarkılarıyla benim gözümde yerli Concha Buika’dır artık.

        REKLAM

        "HERKES MÜZİSYEN, HERKES DJ"

        Müzik eğitimi almayan pek çok kişinin ‘Ben müzisyenim’ diye ortada gezdiğine şahit oluyoruz. Bu konuda ne söylersiniz?

        Dünyada ve ülkemizde müzik stüdyoları tek tek kapanıyor. Çünkü herkes evinde şarkı yapabiliyor. Müzik programları hızla gelişince herkes müzisyen herkes DJ oldu! Günümüzde müzik yapmak çok basitleşti. Artık enstrümanı iyi çalman da gerekmiyor. Bu yüzden kendisini yenileyen 90’lı yılların sanatçıları günümüz müzisyenlerinin yetersizliği sayesinde yeniden popüler oldular.

        YILDIZLAR 'ROCKUBA' İÇİN NE DEDİ?

        Keremcem: Ben Emir’le çok eskiden tanışıyorum. İlk albümüm çıktığında grubumun şefiydi Emir. Hande’nin (Subaşı) güzel şarkı söylediğini biliyordum ama kulağının bu kadar iyi olduğunu, sesinin bu kadar kaliteli ve güzel olduğunu stüdyoda çalışırken bir kez daha gördüm.

        Hande Subaşı: Teklif gelince çok hoşuma gitti, heyecanlandım. Latin tarzını çok seviyorum. ‘Tastamam’ı da güzelce uğurladık. Emir’le sahne almak istiyorum.

        Gonca Vuslateri: Çok keyifliydi. Şarkı söylemeyi çok seviyorum ama ‘Sude’den çok korktum. Fakat Emir bir şekilde beni alıştıra alıştıra, kandıra kandıra buraya kadar getirdi. Özkan Abi de (Uğur) geldi, kayıtlarda birlikteydik.

        Doğa Rutkay: Emir’le Metin Uca aracılığıyla tanıştık. Sonra da hem birlikte bir hatıramız olsun, hem de iyi vakit geçirip eğlenmek için istedik bu projeyi. Neyse ki gönüller bir oldu ve Rockuba’da Kerimcan’la (Kamal) birlikte biz de yer aldık. MFÖ’nün ‘Sakın Gelme’si bizim şarkımız. Tabii ki MFÖ’nün bir şarkısını söylüyor olmak bile başlı başına güzel bir şey. Bayağı soğuk terler döktük stüdyoda.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa