Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Madde madde Ersun Yanal'ın ikinci dönemi! Fenerbahçe haberleri! FB - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          Sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayan Fenerbahçe bu doğrultuda ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapsa da son 3 maçta 8 puan bırakarak taraftarına büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sarı-Lacivertliler'de eleştirilerin odağı haline gelen isim ise Ersun Yanal oldu. Tecrübeli teknik adamın performansı geçtiğimiz sezondan bu yana tartışılırken ne istikrar yakalayabildi ne de beklentileri karşılayabildi. İşte Ersun Yanal'ın 2. Fenerbahçe döneminin karnesi.

        • 2

          GÖREVE İDDİALI DEMEÇLERLE BAŞLADI

          -Fenerbahçe'deki ikinci baharına 2 beraberlik alarak başladı ve devre arasına girildi. Süreç boyunca Fenerbahçe'de neler planladığını, nasıl bir oyun hedeflediklerini anlatmayı değil iddialı cümleler kurmayı tercih etti.

        • 3

          -Devre arasında Victor Moses, Serdar Aziz, Tolgay Arslan, Sadık Çiftpınar ve Miha Zajc gibi 5 transfer yapıldı. Bu takviyelerle 2. yarıya ilk 3 maçta 7 puan alarak başlayan Fenerbahçe sonraki 3 maçta ise sadece 2 puan alarak istikrar yakalayamadı.

        • 4

          -Takım oyununda eskiye nazaran ciddi bir fark gözükmezken, Ersun Yanal'ın takıma ne kattığı sorgulanmaya başladı. Küme düşme hattından bir türlü uzaklaşamayan Fenerbahçe, 31. haftaya kadar ciddi ciddi küme düşme riski yaşadı.

        • 5

          13 TRANSFER YAPILDI, SEZONA FIRTINA GİBİ GİRİLDİ

          -Ersun Yanal'a eleştiriler olsa da son 4 maçın kazanılmasıyla 6.'lığa yükselen Fenerbahçe yeni sezona umutlu girdi. Tam 13 transfer yapılırken Sarı-Lacivertliler lige de fırtına gibi bir giriş yaptı.

        • 6

          TEMEL PROBLEMLER GİDERİLEMEDİ

          -Fakat Fenerbahçe'nin ivmesi bu süreçten sonra hep aşağıya gitmiş oldu. Sarı-Lacivertliler maçların belli kısımlarında iyi performans gösterse de kolay gol yeme, skor üretme gibi temel problemler fazlasıyla göze çarptı.

        • 7

          İSTATİSTİKLER PAYLAŞILDI

          -Bu temel problemler bir türlü giderilemezken, deplasman fobisi de bir türlü ortadan kaldırılamadı. Üstelik bu süreçte yapılan eleştirilerle ilgili teknik heyete yakın basın mensuplarına sürekli istatistikler verilince bu durum hem yönetim hem de futbolcu kanadında büyük rahatsızlık yarattı.

        • 8

          SAKATLIK SORUNLARI BAŞ GÖSTERDİ

          -Futbolcuların sık sakatlanması, tedavi süreçlerinin yüzde 100'ü tamamlamadan oyuncuya oynaması konusunda baskı yapılması, teknik heyetle ilgili sık sık "Biz daha ne yapalım" minvalinde haberler çıkması futbolcularla Ersun Yanal'ın arasındaki ilişkiye büyük zarar verdi.

        • 9

          ŞANS BULAMAYAN FUTBOLCULAR İNANCINI KAYBETTİ

          -İlk 11'de çok zorunlu durumlar olmadıkça sadece 12-13 tane oyuncuya şans verilmesi, bazı oyunculara sınırsız kredi verilip bazı oyunculara ilk hatalarında ceza kesilmesi, bazı oyuncuların neredeyse hiç denecek kadar şans bulamaması sebebiyle Yanal'a olan inanç kayboldu.

        • 10

          İŞLER İYİYKEN FARKLI, KÖTÜYKEN FARKLI

          -Ersun Yanal'ın Başkan Ali Koç, Damien Comolli ve kaptan Emre ile işler kötü giderken farklı, maçlar kazanıldığında farklı tavır alması da çok fazla sorun yarattı. Beşiktaş maçından sonra Yanal'ın yaptığı çıkışın yönetime hatta başkana rest olduğunu konunun muhatabı herkes farketse de şampiyonluk hedefi uğruna bu konu hasıraltı edildi.

        • 11

          ÇÖZÜM YERİNE TERCİHLERİNDE ISRARCI OLDU

          -Ersun Yanal'ın kadro tercihlerindeki eleştirilen noktalardaki ısrarları, karar verdiği bir konu üzerine aşırı tutucu olması, Fenerbahçe'nin neredeyse bütün rakipleri tarafından ezberlenen oyun anlayışına, oyun planlarına ve defolarına bir çözüm bulmak yerine kendi tercihlerindeki ısrarı büyük eleştiri topladı.

        • 12

          -Yanal'ın Fenerbahçe'nin maddi açıdan ne kadar zorluklar içerisinde olduğunu bilerek gelmesine rağmen kadrodaki eksiklere bir şekilde takım içerisinden çözüm bulmak yerine bu konulardan sürekli şikayet etmesi de başka bir sorun olarak göze çarptı.

        • 13

          -Ferdi'yi sene başında göndermek isteyen Ersun Yanal, bu sezon deplasmandaki en önemli galibiyetini Ferdi'nin asisti sonrası aldı.

        • 14

          - Zajc da ne yapsa Yanal'ın hamle oyuncusu olarak dahi tercih ettiği bir oyuncu olamadı. Mevlüt de kupa maçlarında goller atmaya başlamasının ardından bile yeterince süre bulamadı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa