Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Ludogorets Başakşehir maç sonucu - Ludogorets Başakşehir maç özeti izle - Futbol Haberleri

        Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. maçında Bulgaristan ekibi Ludogorets'i deplasmanda 2-1 yendi. Bu sonucun ardından 5 puana yükselen temsilcimizgruptan çıkma şansını son maça taşıdı. Grupta ilk mağlubiyetini alan Bulgar ekibi ise 8 puanla 2. sırada yer aldı.Gruptaki diğer maçta ise Sporting Braga evinde Hoffenheim'ı 3-1 mağlup etti ve 10 puana yükselerek zirvede yer aldı. Son sıradaki Hoffenheim 4 puanda kaldı.

        20. dakikada Başakşehir, Edin Visca'nın attığı golle mücadelede 1-0 öne geçti: Sol kanatta topla buluşan Kerim Frei'ın ceza sahası içine gönderdiği ortada, arka direkte topa hareketlenen Edin Visca gelişine altıpas dışından şutunu çekti ve topu ağlarla gönderdi.

        Öte yandan turuncu-lacivertli ekibin bu kulvardaki en skorer ismi olan Visca gol sayısını 6'ya yükseltti.

        27. dakikada Kerim Frei skoru 2-0'a getiren isim oldu: Kerim Frei'ın penaltı noktasının hemen gerisinden sağ ayağı ile çektiği sert şutta, Igor Plastun'a da çarpan top kaleciyi yanıltıp ağlarla buluştu: 2-0.

        Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

        65. dakikada Ludogorets farkı 1'e indirdi: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Virgil Misidjan ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte topa hareketlenen Marcelinho yaptığı kafa vuruşuyla durumu 2-1'e getirdi.

        74'te Bulgar ekibi çok tehlikeli geldi: Epureanu'nun yaptığı pas hatası sonrasında topla buluşan Claudiu Keseru pasını Anicet'e gönderdi. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu tekrar Claudiu Keseru kontrol etti ve şutunu çekiyor. Bu topu çizgide Mert Günok ayağı ile kornere gönderdi.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Başakşehir'in 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

        UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda puan durumu şöyle:

        Takımlar O G B M A Y Av. P
        1- Braga 5 3 1 1 8 6 2 10
        2-Ludogorets 5 2 2 1 6 4 2 8
        3- Başakşehir 5 1 2 2 5 7 -2 5
        4-Hoffenheim 5 1 1 3 7 9 -2 4
        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... LUDOGORETS - BAŞAKŞEHİR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Ludogorets: 1 - Medipol Başakşehir: 2

        Stat: Ludogorets Arena

        Hakemler: Miroslav Zelinka, Ondrej Pelikan, Jan Patak (Çekya)

        Ludogorets: Renan, Cicinho, Plastun, Moti, Natanael, Abel, Goralski (Dk. 82 Campanharo), Wanderson, Marcelinho, Lukoki (Dk. 46 Keşerü), Misidjan

        Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caicara, Attamah, Epureanu, Alparslan Erdem, Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci, Visca (Dk. 90+3 Da Costa), Napoleoni (Dk. 67 Mossoro), Kerim Frei, Mevlüt Erdinç (Dk. 87 Elia)

        Goller: Dk. 20 Visca, Dk. 28 Kerim Frei (Medipol Başakşehir), Dk. 65 Marcelinho (Ludogorets)

        Sarı kartlar: Dk. 44 Marcelinho, Dk. 90+4 Abel (Ludogorets), Dk. 90+4 Mert Günok (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        12. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Kerim Frei, ceza sahasına ortasını gönderdi, Mevlüt Erdinç altı pas çizgisi önünde boş pozisyonda topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Renan'dan geri döndü. Boşta kalan topu, savunma uzaklaştırdı.

        20. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. İrfan Can'ın savunmanın arkasına attığı pasa hareketlenen Kerim Frei, sol kanattan ceza sahası içine yerden ortasını yaptı. Edin Visca sağ çaprazdan attığı sert şutla topu ağlara gönderdi: 0-1.

        28. dakikada turuncu-lacivertliler, farkı ikiye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Kerim Frei, süratle ceza sahasına girdi, rakibinden kurtulup sert vurdu, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 0-2.

        37. dakikada gelişen Ludogorets atağında, Medipol Başakşehir savunmasının uzaklaştırmakta zorlandığı topa Marcelinho'nun ceza yayı içinden sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

        43. dakikada Marcelinho'nun pasıyla Medipol Başakşehir ceza sahası dışında topla buluşan Abel çok sert vurdu, kaleci Mert son anda topu kornere çeldi.

        İKİNCİYARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Ludogorets gole çok yaklaştı. İkinci yarıda oyuna giren Keşerü savunmanın arkasına sarktı, ceza sahası içinde sol çaprazdan altı pas içine pasını gönderdi. Wanderson, uygun pozisyonda topu ıskaladı ve net bir gol fırsatını değerlendiremedi.

        65. dakikada Ludogorets farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan gelişen Ludogorets atağında Misidjan'ın sağ kanattan yaptığı ortada, Marcelinho ceza sahası içinde topa kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

        69. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Orta sahadan atılan pası kontrol eden Wanderson, Medipol Başakşehir ceza sahasına girdi. Bu oyuncu, önünde Attamah olmasına rağmen yakın mesafeden şutunu attı, top az farkla yandan auta gitti.

        73. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı topu ceza sahası ön çizgisi üzerinde önünde bulan Plastun gelişine çok sert vurdu, Mert Günok sağına gelen topa son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere attı.

        74. dakikada Ludogorets yine tehlikeli geldi. Epureanu'nun ceza sahası içindeki hatalı pasını kapan Keşerü, altı pas içinde boş pozisyonda bekleyen Abel'e pasını attı. Savunmaya çarpan top bir kez daha Keşerü'nün önünde kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden sert şutununda, kaleci Mert Günok direk dibinde topu kornere çelmeyi başardı.

        78. dakikada hızlı gelişen atakta Visca sağ kanattan ceza sahası içindeki Mossoro'ya pasını gönderdi. Mossoro'nun gelişine şutunda, kaleci Renan topu kurtardı. Boşta kalan topa Mossoro yakın mesafeden bir kez daha sert vurdu, Renan bu topu da kornere gönderdi.

        90. dakikada hızlı gelişen turuncu-lacivertlilerin atağında Elia, sol kanattan ceza sahasına girdi, çaprazdan sert vurdu top kaleci Renan'dan döndü. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Mossoro da şutunu attı, Renan bu kez de topu kornere çeldi.

        ÖNEMLİ İSİMLER OYNAMADI

        Medipol Başakşehir'de, Ludogorets ile oynanan maçta takımın önemli isimleri kadroda yer almadı. Sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir'in yanı sıra Galatasaray maçı sonrasında hafif ağrıları bulunan Emmanuel Adebayor ve Gael Clichy, tedbir amaçlı olarak Bulgaristan'a götürülmedi. Turuncu-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Mehmet Batdal, Tunay Torun ve Aurelien Chedjou da bu maçta görev yapmadı.

        AVRUPA'DAKİ 15. MAÇ

        Turuncu-lacivertliler, Ludogorets karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 16. kez sahada yer aldı. Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 15 maçta 2 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 6 beraberliği bulunan MedipolBaşakşehir, tarihinde ilk kez yer aldığı grup aşamasında başarılı olarak bir üst tura çıkmayı hedefliyor.İstanbul ekibi, Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı 8 maçta, 1 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik yaşadı.

        EN GOLCÜ İSİM VİSCA

        İstanbul ekibi, Avrupa'da oynadığı 15 maçta fileleri 17 kez havalandırdı, kalesinde 24 gol gördü. Turuncu-lacivertli takımın bu kulvarda en golcü ismi 6 gol atan Edin Visca oldu. Visca'yı, 3 golü bulunan Eljero Elia ve ikişer kez fileleri havalandıran Emre Belözoğlu ve Marcio Mossoro takip etti.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa