Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Leonardo resmen Antalyaspor'da - Leonardo kimdir? - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Süper Lig takımlarından Antalyaspor, Brezilyalı teknik direktör Leonardo Nascimento De Araujo ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

        Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk, Leonardo ile iki yıllığına anlaştıklarını belirterek, kendisiyle yaklaşık bir haftadır iletişim halinde olduklarını ve kulübe çok şey katacağına inandıklarını söyledi.

        Yeni teknik direktör kararının kendileri için önemine değinen Öztürk, Leonardo'nun hem oyunculuk hem de antrenörlük kariyeri güçlü bir teknik direktör olduğunu söyledi.

        Yeni çalıştırıcılarının sportif direktörlük tecrübesinin kulüp için artı olduğunun altını çizen Öztürk, "Yeni hocamızın kulübümüze çok büyük faydasının olacağına inanıyorum. Hayırlı olsun, inşallah güzel bir yıl bizi bekliyor." diye konuştu.

        Teknik direktör Leonardo ise Antalya'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, kulüp başkanı Öztürk'ün kendisi ile kontak kurmasından sonra çok yoğun bir hafta geçirdiğini kaydetti.

        Osmanlıspor maçını izledikten sonra takımın yapısını inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Brezilyalı teknik adam, "Her şey çok hızlı gelişti. Bir hafta önce burada olacağımı bile düşünemiyordum. Takımda önemli oyuncular var. Eto'o, Menez, Nasri gibi. Burada bulduğum her şey benim için pozitif oldu. Büyük bir tutkuyla işime bir an önce başlamak istiyorum. Tabii ki zamana ihtiyacımız var ama kulüp ve şehir için şimdiden çok büyük hedeflerimiz olduğunu söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

        Konuşmaların ardından Leonardo, kendisini 2 yıllığına kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

        Brezilyalı teknik direktör, Osmanlıspor karşılaşmasını başkan Ali Şafak Öztürk ile birlikte tribünde izlemişti.

        LEONARDO KİMDİR?

        Leonardo Nascimento de Araújo, 5 Eylül 1969 tarihinde Brezilya'nın Niteroi şehrinde dünyaya geldi. 1987 yılında Flamengo takımında profesyonel olarak futbol oynamaya başlayan Leonardo, üç yılın ardından Sao Paulo'ya transfer oldu.

        REKLAM

        Sao Paulo'nun ardından İspanyol takımı Valencia'ya 1992'de transfer olan Leonardo, çıktığı 71 maçta 6 gol kaydetti. 1993'te Japonya takımı Kashima Antlers'e transfer oldu 49 maçta 30 gol attı.

        1996'da Paris Saint-Germain'e gitti ve burada 34 maçta 7 gol attı. Aynı zamanda31 Ekim 1996 tarihinde UEFA Kupası Galipler Kupası maçında Galatasaray'a karşı da bir gol kaydetti.

        1997-1998 sezonunda Milan'a transfer oldu ve 102 maçta 22 gol kaydetti. Ardından sırasıyla 2001-2001 sezonunda Sao Paulo'ya ve ardından 2002'de Flamengo'ya transfer oldu.

        Son olarak da 2003'te Milan ile yeniden anlaşan Leonardo, son maçına 6 Şubat 2003 tarihinde Perugia karşısında çıktı. Leonardo, 2003 yılında futbolu bıraktı.

        Futbolu bıraktıktan sonra da antrenörlüğe başlayan Leonardo, 2009-2010 sezonunda Milan'ı ve ardından 2010-2011 sezonunda İnter'i çalıştırdı.

        Tecrübeli teknik adam, 28 Eylül 2017 tarihinde Antalyaspor'un başına geldi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa