Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kulüpler Birliği: "Metnin arkasındayız" - Futbol Haberleri

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, daha önce yayımladıkları bildirinin oy birliğiyle arkasında olduklarını söyledi.

        Orman'ın açıklamalarından satırbaşları:

        "Kulüpler birlik içindedir. Amacımız kimseyi karşımıza almak değil, yapılan yanlışı düzeltmektir. Kulüpler Birliği olarak yaptığımız en büyük yanlış, bildiriden önce Mustafa Cengiz'e haber vermememizdir. Galatasaray'ın katılmaması büyütülecek bir olay değil. Bir sonrakine katılırlar. Kulüpler bildirinin oy birliği ile arkasındadır. Açıklamamız sarihtir. Her maçtan sonra hakemi kamuoyu önünde cezalandırırsak hakemliğe büyük zarar veririz. Hakemleri cezalandırmak kamuoyu önünde olmaz. Aynı teamüllerle devam edilmeli."

        REKLAM

        "ONLAR BİZİM AİLEMİZ, REKABETİMİZ SAHADA"

        Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile Kulüpler Birliği Vakfının açıklamasının ardından görüştüğünü ifade edenOrman, "Mustafa Cengiz, çok saygı duyduğum biri. Kendisini çok severim. Görünce konuşurum. Galatasaraylı yöneticileri de görüyorum. Onlar bizim ailemiz. Rekabetimiz sahada." değerlendirmesinde bulundu.

        "VAR SİSTEMİNİN ARKASINDAYIM"

        Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini de değerlendirenFikretOrman, "VAR, doğru bir sistem. Fakat sistemi yöneten insanlar hata yapabiliyor. Teknoloji hata yapmaz. Araba dururken kaza yapmaz. Onu kullanan kaza yapıyor. VAR, hata yapma seviyesini aşağıya çeken bir sistem. Gayet de güzel gidiyor. VAR sisteminin arkasındayım." ifadelerini kullandı.

        Kulüpler Birliği Vakfının çalışmaları hakkında da bilgi verenOrman, "Gündemimizde, taraftar sayısının artırılması ile ilgili yaptırmış olduğumuz kamuoyu araştırması vardı. Onları tartıştık. Finansal fair play ile ilgili kulüplerin yapması gerekenleri tartıştık." şeklinde görüş belirtti.

        NE OLMUŞTU?

        Kulüpler Birliği, bir bildiri yayımlayarak, tartışılan Galatasaray - Atiker Konyaspor maçının hakemi Hüseyin Göçek ve VAR hakemi Halis Özkahya hakkındaki kararın derhal geri çekilmesini talep etti.

        MHK, maçta Galatasaray aleyhine verilen penaltıdaki kararlarını yetersiz bulduğu Göçek ve Özkahya'nın maçlardan süresiz uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

        Galatasaray Kulübü, karara tepki göstererek bu metnin geri alınmaması ya da değiştirilmemesi halinde toplantılara katılmayacaklarını açıklamıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa