Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Başbakan Erdoğan rekora koşuyor

        Geçmişteki başbakanların aksine kendisine yönelik her eleştiri için dava açmayı alışkanlık haline getiren Başbakan Erdoğan, bu alanda tarihi bir rekor kırmaya doğru gidiyor. Erdoğan'ın açtığı davaların temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, "kabadayı, sahte laik, maşa, din bezirgânı, ipte oynatılan" nitelemelerinin hakaret sayılmayacağını belirterek Başbakan'a hoşgörü uyarısı yaparken Erdoğan'ın avukatı Şahin de dertli: Dava çok, elde avuçta para yok.

        Tayyip Erdoğan Başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından kendisine yöneltilen en küçük eleştiriye bile katlanamayarak, gazeteci ve siyasilere dava açma rekoruna doğru koşuyor.

        Erdoğan'ın hakaret sayarak "katlanamayacağını" savunduğu eleştirileri basın özgürlüğü kapsamında değerlendiren Yargıtay, açıklama ve yazıların objektif ve doğru olması koşuluyla "sahte laik, maşa, din bezirgânı, kabadayı, ipte oynatılan, çiğ, gözü dönmüş" nitelemelerini hakaret değil, hoşgörü gösterilmesi gereken eleştiri kabul ediyor. Geçmiş başbakanların tersine hakkındaki olumsuz her söz ve yazıya karşı dava açmayı alışkanlık haline getiren Erdoğan'ın bu davalarının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, son dönemde verdiği kararlarla Başbakan'ın eleştirileri hoşgörü ile karşılaması gerektiğine işaret ediyor. Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin , aslında çok sık dava açmadıklarını savunarak "Yalnızca basında sayın Başbakan nedeniyle fazla yer alıyor" dedi.

        'Dava çok, para yok' Şahin, abartılı olarak nitelendirdiği gazetecilere yönelik dava sayısının sorulması üzerine ise "100 civarında olmuştur. Hukuk, ceza davaları var. Partinin işleri var. Bir istatistik yapmadık" yanıtını verdi. Şahin, "Kazanılan tazminat miktarı ilk derece mahkemeleri için 250 bin civarında. Ancak birçoğu Yargıtay tarafından bozuldu. Kesinleşmiş tazminat miktarı 100 bin YTL dolayında" dedi.

        Davaların açılması ve kimlere açılacağı konusunda Başbakan Erdoğan'ın talimat verip vermediği sorusuna Şahin, çalışma sistematiğinin kendilerinde kalması gerektiğini belirterek yanıtlamadı. Şahin, binlerce YTL'lik davalar açılırken, aslında Tayyip Erdoğan'ın kazandığı tazminatın yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Şahin, "Kesinleşen ve tahsil ettiğimiz büyük bir para yok. En çok Star'dan ve Uzan Grubu'ndan olduğu için de elde avuçta bir şey yok" dedi.

        Avukat Şahin ücretini açıklamadı Erdoğan adına izlediği ve açtığı davalardan ne kadar ücret aldığı sorusuna ise Fatih Şahin, "Özel bir durum, bizde kalsın. Yapılan işin ehemmiyetine bakılınca para önemli değil, zaten konuşulmuyor da. Ama Sayın Başbakan emeğimizi takdir ediyor" demekle yetindi.

        Cumhuriyet

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa