Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Erdoğan'dan seyahat rekoru

        AKP'nin yayın organı Türkiye Bülteni'nde Başbakan Erdoğan'ın yurtdışı gezilerinin bilançosu çıkarıldı. Buna göre Erdoğan, 4 yılda 73 ülkeye tam 150 ziyaret yaptı. Erdoğan'ın en çok ziyaret ettiği ülkeler sayısı, 4 yıllık dönemde Türkiye'nin dış ilişkilerinin öncelikli gündemi hakkında da ipucu verdi.

        BRÜKSEL, WASHİNGTON, BERLİN

        Erdoğan, 73 ülke içinde en çok ziyareti AB ile ilişkilerin merkezi konumundaki Belçika'ya yaptı. Erdoğan, Belçika'nın başkenti Brüksel'i, çeşitli zirve ve temaslar için 4 yılda tam 10 kez ziyaret etti. Erdoğan'ın en çok ziyaret ettiği ülkeler içinde ikinci sırada ABD ve Almanya geldi. Erdoğan, 4 yıllık sürede ABD'yi ve Almanya'yı tam 8'er kez ziyaret etti. Erdoğan, İngiltere'ye 6, Fransa, İtalya ve Yunanistan'a 5'er kez ziyarette bulundu.

        KKTC'YE 4 ZİYARET

        Başbakan Erdoğan, İsviçre, Danimarka, Suudi Arabistan, Malezya ve Azerbaycan'a 4'er kez gitti. Erdoğan 4 yıl içinde dış ilişkilerin sürekli gündem maddesi konumunda olan KKTC'ye de 4 kez ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan Rusya, İspanya, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tacikistan'a da 3'er ziyarette bulundu.

        İSRAİL VE FİLİSTİN'E 1'ER KEZ

        Başbakan Erdoğan, Avusturya, Hollanda, İrlanda, Lüksemburg, Portekiz, Pakistan, Mısır, Ürdün ve Endonezya'ya da 2'şer ziyaret yaptı. Erdoğan'ın birer kez gittiği diğer ülkeler de şöyle:

        "Afganistan, Arnavutluk, Avustralya, Bahreyn, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fas, Filistin, Finlandiya, Güney Kore, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsrail, İsveç, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Maldiv Adaları, Moğolistan, Monako, Norveç, Özbekistan, Polonya, Romanya, Sırbistan Karadağ, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tayland, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna,Umman, Vatikan, Yemen, Yeni Zelanda."

        ATATÜRK EVİ VE BATI TRAKYA ZİYARETLERİ

        Erdoğan'ın bu ziyaretleri arasında bazıları simgesel anlamlar da taşıdı. AB zirvesi için gittiği Silanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret eden ilk başbakan oldu. Gümülcine'yi ziyareti ise 51 yıl sonra Batı Trakya'yı ziyaret eden ilk Türk Başbakanı olarak kayıtlara geçti. Sudan'ı ziyaret eden ilk Türk Başbakanı olan Erdoğan, 2005 yılında Lübnan'a giderek, bu ülkeye başbakan düzeyinde ilk ziyareti de gerçekleştirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa