Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Konya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

        Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, bir gurubun terör örgütü DEAŞ adına para ve eleman temini yaptığı ihbarını aldı.

        Zafer Samancı'nın haberine göre, isimleri tespit edilen şahılar yaklaşık 1 ay boyunca fiziki ve teknik takibe alındı. Elde edilen somut deliller sonucunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca DEAŞ terör örgütü adına para toplayan ve eleman temini yaptığı iddia edilen 12 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Gece yarsından sonra harekete geçen Konya TEM ekipleri, kent merkezinde önceden belirlenen farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda ise, DEAŞ’a katılıma dönük propaganda ifadelerinin bulunduğu dijital materyaller ve kitaplar ele geçirildi.

        REKLAM

        DEAŞ'A SADAKA ADI ALTINDA PARA TOPLAMIŞLAR

        Gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunan ve örgütün lideri olduğu iddia edilen Uğur P. ile eşi Havva P.'nin kendilerini din alimi olarak gösterip çeşitli toplantılar düzenleyerek, çatışmalarda ölen DEAŞ'lılar için sadaka adı altında para topladıkları bununla birlikte Suriye bölgesindeki DEAŞ' örgütüne eleman temini için de yine ev toplantıları düzenledikleri iddia edildi.

        Yakalanan 9 şüpheli, sabah saatlerinde Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa