Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yıkılma ve çürüme tehdidi altında bulunan 100 yaşındaki çınar ağacı, bakım çalışmasıyla kurtarıldı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde tarihe tanıklık eden ağaçlara yönelik bakım çalışmalarını sürdürüyor.

        Ekipler, Kılıçarslan Mahallesi İsmail Demircan Caddesi'nde 100 yıllık çınar ağacının yıkılma ve çürüme tehdidi altında bulunduğunu belirledi.

        İlk olarak ağaçta oluşan hasara müdahale eden ekiplerce, budama ile böcek ve mantar ilaçlarıyla yarık ve kovuk kısımların dezenfeksiyonu yapıldı.

        Daha sonra ağaç gövdesi üzerindeki kovuk içerisindeki çürükler temizlenerek ölmüş dokular ortadan kaldırıldı.

        Temizleme işleminin ardından kovuğun içerisine mantar ve dezenfekte ilaçları sürüldü.

        İlaçlama çalışmasından sonra tedavi edilen bölgenin kapatma işlemini yapan ekipler, ayrıca ağacın kurumuş, tehlike arz eden ve kırılma riski taşıyan dallarını da budadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa