Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Diğer Tarifler Kiş nedir? İşte kiş tarifi, nasıl yapılır?

        Kiş nasıl yapılır? sorusu bu ünlü Fransız mutfağı lezzetini kendi mutfağında yapmak isteyen vatandaşların gündeminde. Haberimizde brokolili kiş tarifi yer alıyor. Ancak kiş hamurunu hazırladıktan sonra istediğiniz şekilde yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Kiş ile ilgili detaylar haberimizde.

        KİŞ HAMURU

        Kiş hamuru tuzlu muhallebi ve peynir, et, deniz ürünleri veya sebze parçaları ile doldurulmuş pasta kabuğundan oluşan bir Fransız tart türüdür. En iyi bilinen varyant lardons, pastırma ve genellikle peynir içeren quiche Lorraine'dir. Kiş sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

        KİŞ TAİRİFİ

        Haberimizde brokolili kiş tarifi yer alıyor. Ancak kiş hamurunu tarifimizdeki gibi yaptıktan sonra üzerine brokoli yerine istediğiniz malzemeyi kullanabilrisiniz.

        REKLAM

        Brokolili Kiş İçin Malzemeler:

        150 gram elenmiş un

        50 gram mısır nişastası

        1 çay kaşığı karbonat (1 çorba

        kaşığı limon suyunda eritilmiş)

        70 gram margarin veya tereyağı (soğuk)

        1-2 tatlı kaşığı su

        Bir tutam tuz

        2 adet yumurtanın sarısı

        Sosu İçin:

        100 ml. krema

        100 gram labne peyniri

        2 adet yumurtanın sarısı

        Birer tutam tuz ve karabiber

        Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi

        İç Dolgusu İçin:

        1 çorba kaşığı tereyağı

        1 çorba kaşığı zeytinyağı

        1 adet orta boy soğan

        2 diş sarımsak

        300-400 gram brokoli

        Birer tutam tuz ve karabiber

        Üzeri İçin:

        1 kase ufalanmış lor peyniri

        Brokolili Kiş Hazırlanışı:

        Tereyağını küçük küpler halinde kesip buzlukta 10 dakika kadar bekletin. Elenmiş unu ve nişastayı yoğurma kabına alın. Bir tutam ekleyip harmanlayın. Buzdolabından çıkardığınız tereyağını, suyu, limonlu karbonatı ve yumurta sarılarını ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 3 saat bekletin. İç dolgu malzemesi için; Yağları tavada ısıtıp küp doğranmış soğan ile kıyılmış sarımsakları kavurun. Küçük parçalara ayırdığınız brokolileri ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için; Tüm malzemeyi çukur bir kapta iyice çırpın. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile tart kalıbına kolayca yerleştirecek şekilde açın. Hafif un serpilmiş tart kalıbına hamuru yayın. Bir çatal yardımı ile hamurun üzerini kalıbın tabanına değmeyecek şekilde çizin. Tart hamurunu önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar ön pişirmesi için hafifçe kızartın. Fırından alın ve hazırladığınız iç dolgu malzemesini yayın, sosunu da malzemenin üzerine dökün. En son ufalanmış lor peynirini de serperek 170 dereceye ayarlı fırına verin. 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Sıcak sıcak servis yapın.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa