Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim SON DAKİKA: Banka ve kredi kartı kullananlar dikkat! - Teknoloji Haberleri

        Türkiye’de son dönemlerde en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri kart kopyalama oldu. Dolandırıcılar bu yöntemde bankaların ATM’lerine yerleştirdikleri kart kopyalama düzeneğiyle, vatandaşların kart bilgilerinin kopyalayıp, hesapları boşaltıyor.

        Türkiye’de banka ve kredi kartı dolandırıcılığında en çok karşılaşılan yöntemlerden olan kopyalama düzeneğine karşı nelere dikkat edilmeli? İşlem yapmak için gittiğiniz ATM’ye, kartınızı yerleştirmeden ilk neye bakılmalı?

        REKLAM

        Dolandırıcılar, bu düzeneği yerleştirdikleri ATM’leri kullanan vatandaşlardan hesaplarını boşaltıyor. Güvenlik güçlerinin tespitlerine göre bu düzenekte iki temel unsur bulunuyor. Bunlardan ilki ATM’lerdeki kart giriş aparatınınüzerine yerleştirilen ve ATM’ye takılan banka veya kredi kartının numarasını kaydeden sistem.

        KAMERA İLE ŞİFREYİ KAYDEDİYOR

        Dolandırıcıların kart kopyalamak için kullandığı düzenekte ikinci unsur ise genelde ATM’deki klavye ve tuş takımının hemen üzerine yerleştirilen kamera sistemi. Bu kamera kayıt cihazı, ATM’ye gelen vatandaşın şifresini girerken, tuş takımı görüntülerini kaydediyor.

        Bu iki aparat da özel olarak dikkat edilmezse, çoğu vatandaşın fark edemeyeceği şekilde ATM’ye dışarıdan monte ediliyor. Böylece kart numarası ve şifre bilgileri ikili ve eşli olarak dolandırıcıların eline geçiyor. Türkiye’de 65 milyon kredi kartı ve 140 milyon da banka kartı olduğu hesaba katıldığında ATM’de işlem yaparken bu iki hassas bölüme özellikle dikkat etmek gerekiyor.

        İşteo düzenek:

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa