Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte deniz ve havuz sezonu açıldı. Bu yaz gözlerimizi sadece deniz ve havuzdan kapabileceğimiz virüs ve mikroplara karşı değil, aynı zamanda pandemiye sebep olan korona virüse (Covid19) karşı da korumamız gerekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, “Güvendiğimiz ortamlarda fazla kalabalık olmamasına dikkat ederek aynı zamanda kendimizi tüm dünyayı etkisine alan Covid19’a karşı da korumuş olarak sağlıklı ve güvenli bir tatil geçirebiliriz” dedi.

        Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte başlayan havuz ve deniz sezonunda göz sağlığımızı korumanın yollarını anlattı. Dr. Özdamar, kalabalık ve sığ alanlarda gözün enfeksiyon kapma riskinin arttığına dikkat çekerek, “Yaz geldi, serinlemek için denize ve havuza gireceğiz. Göz sağlığımızı korumak için yeterli hijyen kuralları sağlanmamış yerlerden uzak durmalıyız. Kalabalık ortamlarda her zaman enfeksiyon riski mevcuttur. Deniz her ne kadar havuza göre daha güvenli olsa da sığ alanlarda ve kalabalıkta konjonktivit olma ihtimalimiz artar. Gözde ağrı, kızarıklık ve çapaklanma gelişir. Tedavi edilmesi şarttır” diye konuştu.

        “Konjonktivit tedavi edilmeden geçmez"

        Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar, gözlerin Covid19’a karşı da korunması gerektiğine vurgu yaparak, “Havuzlardaki klor ile hijyen sağlanmaya çalışılırken klor oranı biraz fazla olduğunda gözde ciddi semptom gelişir ve alerjik konjonktivit oluruz. Kızarıklık, kaşıntı ve batma yaşanır. Bu şikayetler tedavi olmadan geçmez. Güvendiğimiz ortamlarda fazla kalabalık olmamasına dikkat ederek, sosyal mesafe kuralına uyarak, kişisel hijyenimize özen göstererek aynı zamanda kendimizi tüm dünyayı etkisine alan Covid19’a karşı da korumuş olarak sağlıklı ve güvenli bir tatil geçirebiliriz” bilgisini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa