Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2002 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığının uygulamaya koyduğu Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) üreticilerin kaydolması ve kayıtlarını güncellemeleri için son başvuru tarihi 30 Haziran olarak belirlendi.

        Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçilere verilen tarımsal destekleme, teşvik ve hibe projelerine başvurabilmek, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince verilen düşük faizli kredilerden yaralanabilmek ve TARSİM ürün sigortası yaptırabilmek için ÇKS kaydı zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca tarımsal ürünlerin pazarlama imkânlarını artıracak, tüketiciye de makul fiyatlardan tarımsal ürünlerin ulaşmasını sağlayacak, alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek tarımsal üretim ve ticarete ivme kazandıracak olan Dijital Tarım Pazarına katılabilmek için de üreticilerimizin ÇKS‘ye kayıtlı olmaları gerekiyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, "ÇKS’ye kayıtlılık bütün bunların yanında ülkemizin tarımsal planlamasının daha iyi yapılabilmesi için oldukça gerekli ve önemlidir. Üreticilerimizin bu bilinçle 30 Haziran tarihini beklemeden ivedi olarak ilçe müdürlüklerimize uğrayarak ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını önemle rica ediyorum. Ülkemizi ve tüm dünyayı saran korona virüs nedeniyle getirilen tedbirler kapsamında ÇKS’ye edevlet üzerinden ön başvuru yapabilme imkânı da getirilmiştir. Ancak ön başvuruyu yapan üreticilerimizin en geç 30 Haziran tarihine kadar evraklarını ilçe müdürlüklerimize ulaştırmaları gerekmektedir. Kendileri çıkamayan çiftçilerimiz muhtarlar ya da birinci derece yakınları vasıtasıyla da evraklarını teslim edebilirler. ÇKS kaydını yaptıran üreticilerimiz de kayıtlı bilgilerini yine edevlet uygulaması üzerinden sorgulayabilirler" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa