Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, "İzmirim Kart' artık ulaşımdan sosyal yardımlara, alışverişten eğitim takibine; çocukların, gençlerin, kadınların, annelerin, emeklilerin, özel gereksinimlilerin günlük yaşamının vazgeçilmezi olacak. 'Anne İzmirim Kart' sayesinde kadınlarımız, kamu kurumlarımızın sosyal imkanları ve özel sektörün sunduğu hizmetlere, özel avantajlarla ulaşabilecek, evlatlarının eğitim ve seyahat takiplerini yapabilecek" dedi.

        AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı'nı gerçekleştirdi. Lansmana AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım gösterdi. Lansmanda konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ İzmir'in kadınlarının hayatına direkt etki edecek önemli işleri hayata geçirmek için 31 Mart'tan sonra gerçekleştireceği projelerini anlattı. Dağ, projelerini 5 ana başlıkta topladığını belirtip, "Kadınlar İçin Eğitim, İstihdam ve Sosyal Çalışmalar, Aile, Çocuklar İçin Eğitim ve Sosyal Çalışmalar, Engelsiz Yaşam Çalışmaları, Yaşlı ve Emekliler İçin Sosyal Çalışmalar" olarak sıraladı.

        Kadınlara birçok alanda eğitim fırsatları sunmak, büyükşehir olarak önceliklerinden biri olacağını vurgulayan Dağ, "Bu kapsamda hangi iş kolunda olursa olsun şehrimizin hanımefendilerine mesleki eğitimler sunarak çalışma hayatlarını kolaylaştıracak, işlerinde daha yetkin hale gelmelerini sağlayacağız. Eğitimlerini yarıda bırakan hanımefendilerin belirli bir alanda uzmanlaşmasını ve bu alanda sertifika almasının önünü açacağız. Sertifika alan hanımların kendi alanlarında iş bulmasına yardımcı olacağız. Büyükşehir olarak belediyemiz ve bağlı kuruluşlarımız bünyesinde, ayrıca anlaşma yaptığımız firmalarda yeni mezun olan hanım kardeşlerimizi, sunacağımız staj programlarıyla iş hayatına hazırlayacağız. Kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaparak kent genelinde oluşturacağımız 'teknopark ve kuluçka merkezlerinde' minimum yüzde 30 kullanım payı ve kontenjan ayıracağız" dedi.

        'EL EMEĞİ SATIŞ MAĞAZALARI AÇACAĞIZ'

        İzmir'de kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 40'ın altında olduğuna dikkat çeken Dağ, "Hedefimiz 5 yılın sonunda bu oranı yüzde 40'ın üstüne çıkarmaktır. Eşsiz İzmirimizde kadınların istihdam olanaklarını arttırabilmek amacıyla; kuracağımız istihdam merkezleri sayesinde iş arayan kadınlarımıza destek verecek, personel ihtiyacı olan kurum ve firmalar arasında köprü olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve bağlı kuruluşlarına personel alımında hanımefendilere pozitif ayrımcılık yapacağız, kadın kotası uygulayacağız. İzmirimizin zengin mutfak kültürünü, kadınlarımızın yetenekleriyle birleştireceğiz. İzmir mutfağını dünya çapında bir marka haline getireceğiz. 'İzmir Mutfak Sanatları Merkezi'mizle İzmirmizi lezzetin başkenti yaparken şehrimizin kadınlarına istihdam sağlayacağız. El emeği kooperatiflerinin yanı sıra şehrimizin çeşitli yerlerinde açacağımız el emeği satış mağazalarıyla kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerini burada sergileyip satabilme imkanı sunacağız" diye konuştu.

        'AYDINLATMA LAMBALARIYLA KARANLIK SOKAK BIRAKMAYACAĞIZ'

        Kadınların İzmir'de günün her saatinde güvenle gezebilmelerine ilişkin projelerine de değinen Dağ, şunlar söyledi:

        "Bunun için Büyükşehir olarak bütün sorumluklarımızı yerine getireceğiz. Hanımefendilerin ve evlatlarımızın daha huzurlu, konforlu hareket edebilmeleri amacıyla şehrimizin sokaklarını daha güvenli hale getireceğiz. Eksik olan yerlerde yapacağımız aydınlatma lambalarıyla karanlık sokak bırakmayacağız. Şehrin her noktasında güvenlik kameraları olacak. Kuracağımız Kadın Sağlığı Tarama Merkezlerimizle şehrimizdeki her bir hanımefendiye kadın hastalıkları risklerine karşı düzenli sağlık kontrolleri imkanı sunacak, olası rahatsızlıkların erken teşhisini sağlayacağız. Şehrimizde 0-3 yaş arası yavrularımıza ve annelerimize düzenli olarak mama, süt ve vitamin desteği sağlayacak, süreç boyunca yanlarında olacağız. Süt Kuzusu Projesi'ne devam edeceğiz."

        '100 ADET KREŞ AÇACAĞIZ'

        Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezleri ile İzmirli kadınlara çocuklarıyla birlikte sosyalleşebilmeleri amacıyla içerisinde kreş de bulunan yaşam merkezleri kuracağını vurgulayan Dağ, “Böylelikle evlatlarını bırakamadığı için spor ve kültürel aktivitelerde bulunamayan kadınlara, sosyal hayata katılmaları için bir fırsat sunacağız. Şehrimizin en büyük eksikliklerinden biri de kreş. Göreve geldiğimiz andan itibaren iki sene içerisinde şehrimizin genelinde 100 adet kreş açacağız.  Böylelikle iyi eğitim için her çocuğa eşit fırsat oluşturulacak. 13 Şubat'ta annelerimize verdiğimiz bir müjdeyi yinelemek istiyorum: 0-7 yaş arası çocuğu olan tüm hanımefendilere ulaşım ücretsiz yapacağız" ifadelerine  yer verdi.

        'ANNE İZMİRİM KART' İLE ÖZEL AVANTAJLARLA ULAŞILABİLECEK'

        Mevcutta sadece ulaşım kartı olarak kullanılan İzmirim Kart'ı İzmirlilere hayatın her alanında kullanabileceği yeni nesil ödeme yöntemi haline getireceğini aktaran Dağ, “İzmirim Kart artık ulaşımdan sosyal yardımlara, alışverişten eğitim takibine; çocukların, gençlerin, kadınların, annelerin, emeklilerin, özel gereksinimlilerin günlük yaşamının vazgeçilmezi olacak. 'Anne İzmirim Kart' sayesinde kadınlarımız, kamu kurumlarımızın sosyal imkanları ve özel sektörün sunduğu hizmetlere, özel avantajlarla ulaşabilecek, evlatlarının eğitim ve seyahat takiplerini yapabilecek. Mobil uygulama üzerinden belediyemize taleplerini doğrudan iletebilecek, sunmuş olduğumuz sosyal imkanlara bu kart üzerinden başvuru yapabilecek" diye konuştu.

        '50 BİN SOSYAL KONUTTA HİÇ EVİ OLMAYAN YENİ EVLİ ÇİFTLERİMİZE ÖNCELİK VERECEĞİZ'

        “Aile Rehberlik ve Danışmanlık Merkezleri'nde ailelere eğitimler vereceklerini belirten Dağ, “Alanında uzman isimleri istihdam ederek ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Yine evlilik kurumunun daha sağlıklı bir zemine inşa edilmesi için çiftlere özel eğitim programları sunacağız. Yeni evlenecek olup sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz. 5 yıl içinde inşa edeceğimiz 50 bin sosyal konutta hiç evi olmayan yeni evli çiftlerimize öncelik verecek, özel kontenjan açacağız. İŞKUR, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle ile işbirliği yaparak her hanede en az bir kişiye istihdam sağlayacağız. Şehrimizdeki işsizlik sorununa köklü bir çözüm getireceğiz" dedi.

        'ÇOCUK MERKEZLERİ İNŞA EDECEĞİZ'

        6 yaşından üniversite son sınıfa kadar çocuklara ve gençlere eğitim ve öğretim hayatlarına destek olacağını dile getiren Dağ, “İzmir'in birçok bölgesine okul öncesi de dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan evlatlarımızın faydalanabileceği, bilimsel çalışmalar ve deneyler gerçekleştirebileceği Bölgesel Küçük Bilim Merkezleri açacağız. Her ilçemize evlatlarımızın aileleriyle birlikte veya bireysel olarak gelebileceği, içerisinde oyun ve eğlence bölümü, bilgisayar ve teknoloji alanı ve kütüphane bulunan Çocuk Merkezleri inşa edeceğiz. Ayrıca Masal Evleri'nin sayılarını artıracağız. Çocuk üniversiteleri kurarak, çocuklarımızın ilk yaşlarda yeteneklerini keşfedecek ve ailelerimize rehberlik hizmeti sunacağız. Şehrimizde faaliyete açacağımız Çocuk Teknoparkı ile evlatlarımıza teknolojinin faydalı yanlarını öğretecek; matematik, tasarım ve uzay gibi birçok disiplinde eğitim imkanı sağlayacağız. Çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı için Milli Eğitim Bakanlığımızla anlaşarak belediye bünyesinden her okula güvenlik ve temizlik görevlileri temin edeceğiz" diye konuştu.

        'ÇOCUK OLİMPİYAT KÖYÜ PROJESİ'YLE ÇOCUKLARIN GELİŞİMLERİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ'

        Çocuk Olimpiyat Köyü Projesi'yle çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunacağını söyleyen Dağ, “Bu projeyle çocuklarımıza tarımın temel prensiplerini öğretecek ve doğayla iç içe olmanın önemini anlatacağız. Her ilçemizde tam kapsamlı spor tesisleri inşa edeceğiz. Bu tesislerde, farklı branşlarda profesyonel spor alanları olacak. Her ilçemize en az bir tane olimpik yüzme havuz tesisini kazandıracağız.  Bunun yanında halı saha ve basketbol sahası olmayan mahallemiz kalmayacak. Her ilçemizde sanat merkezi kuracak, en küçük yaştan başlamak üzere evlatlarımıza sanatla iç içe bir yaşam sunacağız. Şehrimizin 3 farklı noktasında sanat akademileri kuracağız. Oyun parklarımızı alışılmışın dışına taşıyacak, teknolojiyle entegre ederek modern oyun parkları inşa edeceğiz" dedi.

        Çocuk Gelişim Akademileri'ni hayata geçireceğinin altını çizen Dağ, "Bu akademilerimizle çocuklarımıza sanatsal, kültürel ve bilimsel anlamda çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimler vereceğiz. İzmir'in birçok yerinde, yıl boyunca evlatlarımızın kişisel gelişimine katkı sağlayacak sanatsal, sportif, fikir, kültür, düşünce ve bilimsel gelişim programları düzenleyeceğiz. 'Çocuk Yaşam Parkı Projesi'yle çocuklarımızın eğlenirken öğrenecekleri, yetişirken doğayla iç içe olacakları bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

        'MOLA EVLERİ KURACAĞIZ'

        Dezavantajlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak rehabilitasyon merkezlerini İzmir'in birçok yerinde hayata geçireceğini ifade eden Dağ, şöyle devam etti.

        "Bu merkezlerimizin her yıl sayılarını artıracağız. Ailesinde özel gereksinimli bir ferdi bulunan vatandaşlarımızın seyahat etme, acil durum gibi nedenlerle bunları emanet edecekleri, benim de çok önemsediğim 'Mola Evleri' kuracağız.  Özel gereksinimli vatandaşlarımızın hareket kabiliyetlerini artırabilmek, fiziksel ve ruhsal anlamda kendilerini daha iyi hissedebilmelerini sağlamak için 'Yaşam Becerileri Geliştirme Köyü' projemizi bir an evvel başlatacağız. Hanesinde özel gereksinimli birey bulunan ailelerimize, sosyal tesislerimizde 'Özel İzmirim Kart' ile yüzde 75 indirim yapacağız. Özel gereksinimli vatandaşlarımıza ve birinci derece ailelerine sosyal tesislerimizde bir hafta ücretsiz tatil imkanı sağlayacağız. Bakıma muhtaç ve yeterli imkana sahip olmayan dezavantajlı hemşerilerimize evde bakım ve temizlik hizmeti, hasta nakil desteği, hasta yatağı ve medikal malzeme takviyesi sağlayacağız. Diyabet, hipertansiyon, hipotiroidi, kolesterol yüksekliği gibi kronik hastalıkların tanı ve tedavisini gerçekleştirmek ve yaşlılarımıza sağlık sorunlarının çözümü için Geriatri Merkezi inşa edeceğiz. 'Akıllı Saat' uygulamasıyla özellikle evlerinde yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşlarımızın sağlığını anlık olarak takip edecek, acil durumlarda büyüklerimizin yardımına koşacağız."

        'TURLAR VE SOSYAL GEZİLER DÜZENLEYECEĞİZ'

        Yaşlılarımızın sosyalleşmeleri ve yeni yerler keşfedebilmeleri amacıyla yıl boyunca İstanbul, Ankara, Çanakkale gibi illere turlar ve sosyal geziler düzenleyeceğini dile getiren Dağ, "Dezavantajlı emeklilerimize yılda bir kez Sosyal İzmirim Kartlarına 10 bin lira yükleme yapacağız. Sosyo-ekonomik dezavantajı bulunan Sosyal İzmirim Kart sahibi emeklilerimizin hane başı tükettikleri doğalgazın 50 metreküplük kısmını ücretsiz olarak karşılayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kıymetli büyüklerimize ücretsiz evde sağlık ve bakım hizmeti sunacağız" diye konuştu.

        'GİRİŞİMCİ KADINLARA 10 BİN İLE 100 BİN LİRA ARALIĞINDA HİBE VERECEĞİZ'

        Milletvekilliği vazife süresince birçok alanda kadınlarla imza attıkları işlere değinen AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Sorgül Buğdayı'nın Çoğaltımı Projesi, Mutfakta Umut Var Projesi, Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi, Zamarot1890 Restoranı'nı hayata geçirdiğini belirtti. Konak İçin projelerini aktaran Çankırı, "1 Nisan itibariyle toplumun mimarı olan kadınlarımızı her alanda olduğu gibi belediye hizmetleri konusunda da desteklemeye devam edeceğiz. Kendi işletmesini kurmak isteyen veya küçük işletmelerin büyümesini teşvik etmek için ki bu alanda İŞ-KUR ve KOSGEB destekli teşviklerin yanı sıra belediye olarak kira yardımlarından tutun da işletme danışmanlığına varana kadar hizmet sağlayacağız. Kadın girişimciler için izin ve ruhsat süreçlerinde yine özel uygulamalara giderek pozitif ayrımcılık yapacak, Üretici Kadın Atölyeleri ile kadınlar, el emeği ürünlerini pazarlayacakları alanlarda tüketici ile buluşturulacak ve e-ticaret yapmalarına ön ayak olacağız. Özellikle sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken mahallelerimiz için göğüs kanseri ve rahim ağzı kanseri taramalarının belediyenin mobil sağlık araçlarıyla devamını sağlayacağız. Kendi işletmesini kurmak isteyen veya küçük işletmelerin büyümesini teşvik etmek için 1 Nisan itibarıyla girişimci kadınlara 10 bin ile 100 bin lira aralığında can suyu niteliğindeki hibeyi Konak Belediyesi olarak biz vereceğiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa