Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege Son dakika: İZMİR'DE DENİZ TAŞTI! 2 kişi kayıp! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kentte 4 gündür aralıklarla devam eden ve bu gece etkisini iyice artıran yağmurun ardından Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi'nde deniz taştı.

        Sahil bandındaki sitelerin bahçeleri deniz suyuyla dolarken, sitelerin otoparkında ve yol kenarında park halindeki araçlar da su içerisinde kaldı.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri siren sesi çalarak vatandaşları araçlarını kurtarması için uyardı. AA'nın haberine göre; siren sesiyle birlikte çok sayıda kişi araçlarına koşup oluşabilecek zararın önüne geçmeye çalıştı.

        REKLAM

        Bazı vatandaşlar belediyeye tepki gösterirken, birçok kişi su altında kalan aracını çalıştıramadığı için çekici yardımıyla kurtarmaya çalıştı.

        2 KİŞİ KAYIP

        İzmir’in Menderes ilçesinde karayolunda hareket halindeki hafif ticari araç, sağanak nedeniyle oluşan sel sularına kapılarak sürüklendi. Yaklaşık 800 metre sürüklenen araçtaki 3 kişi kendi imkanları ile kurtulurken, 2 kişi ise akıntıya kapılarak kayboldu. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda sonuç alınamayınca arama-kurtarma çalışmalarına sabah devam edilmek üzere ara verildi.

        Olay, gece saatlerinde Menderes ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü henüz öğrenilemeyen hafif ticari araç, sağanak yağışın etkisiyle oluşan ve karayolunu ortadan ikiye bölen sel sularının üzerinden geçmeye çalıştı. Ancak debisi yükselen ve hızla akan sel sularına kapılan hafif ticari araç, sürüklenmeye başladı. İddiaya göre araçta bulunan 5 kişi panik ve korku içinde araçtan atladı. 3 kişi kendi imkanları ile kurtulurken, 2 kişi ise kayıplara karıştı.

        Olaydan sağ kurtulan 3 kişinin durumu bildirmesi üzerine, bölgeye polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı araştırmada hafif ticari aracın 800 metre sürüklendikten sonra karaya oturduğu anlaşıldı. Ancak araçta bulunamayan 2 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalardan sonuç alınamayınca, yoğun yağış alan bölgede arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. kayıp 2 kişinin bulunması için sabah saat 09.00 itibari ile tekrar arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağı öğrenildi.

        CANSIZ BEDENLERE ULAŞILDI

        Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu selde kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

        İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, 20 ARAÇ HASARLI

        İzmir'in Buca ilçesinde aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü, park halindeki 20 araç zarar gördü. Araçlardan bir bölümü çekiciler yardımıyla kaldırılırken, havanın aydınlanmaya başlamasıyla olayın boyutu da ortaya çıktı.

        İzmir'de sağanak yağış aralıklarla etkili oldu. Birçok olumsuzluğa yol açan sağanak yağmur nedeniyle bir sitenin istinat duvarı da çöktü. Mustafa Kemal Mahallesi 42 numaradaki dostlar sitesinin istinat duvarı, dün saat 18.00 sıralarında büyük bir gürültüyle park halindeki araçların üzerine devrildi. 20 araçta maddi hasar oluştu. Salgın nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan dışarıda kimsenin bulunmaması nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Hasar gören araçlardan bir bölümü çekiciler yardımıyla olay yerinden kaldırılırken, gereli incelemelerin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Havanın aydınlanmasıyla olayın boyutu da ortaya çıktı.

        Bina sakini Cemal Kolçaklı, "Yağmur sonrası istinat duvarı çöktü. Araçlarda maddi hasar oluştu" dedi. Bir diğer bina sakini Ümit Özleyen, "istinat duvarı çöktü. Araçlar duvarın altında kaldı. Zarar gören bazı araçlar çekicilerle götürüldü. Olayda kimse yaralanmadı" dedi.

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Cuma öğleden itibaren başlayan yağmurlar sebebiyle, derede bir taşma meydana geldi. Dün gece burada sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşlarımız dereden karşıya geçmeye teşebbüs ettikleri sırada sele kapılmışlar. 3 vatandaşımız kendi kendine tahliye olmuş ama 2 vatandaşımız araçla sürüklenmiş. Arama tarama faaliyetleri sürüyor. Araç 800 metre ileride bulundu ancak vatandaşlarımız araçta yok. Umarız onlar da kurtulmuştur. Çalışmalar devam ediyor. Hasar tespit ve tahliye çalışmaları devam ediyor" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa