Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım İzlandalı futbolcular, Türkiye maçını değerlendirdi: "Çok tehdit aldık, ekstra mutluyuz" - Futbol Haberleri
        • 1

          A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde H Grubu'ndaki dördüncü maçında İzlanda'ya deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı. İzlandalı futbolcular maçtan sonra yaptığı açıklamalarda Milli Takımımız'ın havalimanında yaşadığı olaylardan sonra verilen tepkilere dikkat çekti.

        • 2

          İzlanda Milli Takım Teknik Direktörü Erik Hamren "İlk yarı çok iyiydi, iyi oynadık. Savunmada kuvvetli durduk. 2 gol bulduk ve Türkiye sonra kornerden golü buldu ve bu yüzümüze tokat gibi geldi. Soyunma odasına 3-0 ile gitmeliydik ama 2-1 ile gittik" dedi.

        • 3

          Önemli bir galibiyet aldıklarını dile getiren Erik Hamren, "Türkiye'nin iyi oyuncuları var, biz takım olarak bir durmaya çalıştık, birlik olduk. Kazanmak elbette çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

        • 4

          Hamren, sahaya istediği planları yansıttıklarını dile getirirken şunları söyledi: "Arnavutluk'u yendikten sonra bu maç çok önem taşımıştı. Ancak ikinci yarı çok iyi değildik, daha iyi kontrataklar bulabilirdik. Özellikle set oyununda çok daha iyi olmak için çabaladık"

        • 5

          "Bizim adımıza olabilecek en iyi senaryo oldu. Takımımız ve taraftarımız bugün fantastikti. İzlanda olarak bunu birlikte başardık. 3 puan aldık. Hep birlikte fantastik bir iş çıkardık. Bu futbol, kazanmak zorunda olduğumuz bir maçı kazandık. Birçok şans yakaladık. Bu seviyeye çıkmak için 2 hafta boyunca çok çalıştık"

        • 6

          Hördur Björgvin Magnusson, Fransa galbiiyetine dikkat çekerken "Fransa'ya karşı aldıkları galibiyet sonrası Türkiye'ye karşı kazanmak çılgınca bir sonuç oldu. Harika bir takım ruhu yakalamıştık. Bu tip maçları kazanmak her zaman zor olur ancak bugün işler bizim için yolunda gitti. Takımımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

        • 7

          "SAKİN KALDIK, POZİSYON VERMEDİK"

          Magnusson sözlerine şöyle devam etti: "2-1'e geldikten sonra maç somnunda bir stres yaşamadık. Takım halinde bu tip birçok maç oynadık ve artık tecrübeliyiz. Galibiyeti nasıl koruyacağımız ve son dakikaları nasıl oynayacağımızı biliyorduk. Sakin kaldık ve pozisyon vermedik."

        • 8

          "Maçtan önce yaşanan olaylar çılgıncaydı. Hepimizi daha da fazla heyecanlandırdı. Maç öncesi motive edici bir etkisi oldu ve tüm takım yaşananlardan sonra maça daha konsantre çıktı."

        • 9

          "ÇOK TEHDİT ALDIK, EKSTA MUTLUYUZ"

          İzlanda'nın kalecisi Hannes Thor Halldorsson da maç sonu çarpıcı ifadeler kullandı. Mücadeleyi değerlendiren Halldorsson, "Aldığımız sonuçtan ötürü çok mutluyuz. Harika bir galibiyet elde ettik ve bundan daha iyisi olamazdı. Çok yakın bir maçtı. Türkiye, elinden gelen herşeyi denedi. Biraz drama, biraz aksiyon oldu ama kazandık." dedi.

        • 10

          Çok sayıda tehdit mesajı aldıklarını ve bu sebeple ekstra mutlu olduklarını vurgulayan Hannes Thor Halldorsson, "Türkler bize sosyal medyadan birçok mesaj yolladılar. İçerikleri tehditlerle dolu ve çirkin mesajlardı. Bu mesajlarla birlikte maça daha hazır hale geldik ve kazandık"

        • 11

          "Tüm oyunculara çok kötü mesajlar geldi. 3 puanı almak bu mesajlara karşı yeterli bir sonuç oldu. Ancak, elbette bu olaylar sonrası kazanmak ekstra bir mutluluk getirdi." şeklinde konuştu.

        • 12

          İZLANDALI FUTBOLCUDAN FIRÇA İTİRAFI!

          Emil Hallfredsson, ülke basınına açıklamalardu ve Emre Belözoğlu'na uzatılan fırça sonrasında verilen tepkilerin ülkelerini kenetlediğini dile getirdi.

        • 13

          "Kendimiz iyi hissediyoruz. Son 3 ayda gücümüzü geri topladık, performasımızı artırdık. Bugün de 90 dakika boyunca mücadele ettik. Antrenmanlarda hepimiz iyiydik. Aklımız, bu iki maçtaydı" diyen Hallfredsson sözlerine şöyle devam etti:

        • 14

          "Fırçalar için iyi bir pazarlama hamlesi oldu. Ayrıca, tüm ülkenin dikkatinin bu maça çevrilmesine yol açtı. Buna ihtiyacmız vardı. Bu olay sonrası tribünler tamamen doldu."

        • 15

          "BUNDAN DAHA İYİSİ OLAMAZDI"

          Üst üste 2 maçı kazanmalarının önemine vurgu yapan Hjörtur Hermannsson, "Son 2 maçtan önce hedefimiz 6 puandı. Evimizde kazanarak bu 6 puanı da kazandık. Ülkede bizimle ilgili çok büyük eleştiriler vardı ancak bu iki maçı kazanarak çok iyi bir cevap verdik." dedi.

        • 16

          Hjörtur Hermannsson son olarak "Ne olursa olsun bu takımın performansının takdir edilmesi gerekiyor. Evimizde oynadığımız iki maçı da kazandık. Bundan daha iyisi olamazdı. Laugardalsvöllur'u her maçta, bu maçtaki gibi görmek istiyoruz. Onlara yaptığımız çağrı başarılı olmuş görünüyor. Umarım, önümüzdeki iç saha maçlarında da stadyumumuz dolar" ifadelerini kullandı.

        • 17

          "İlk yarıda gerçekten mükemmel oynadık. Ancak Türkiye oyunu dengeleyen bir gol attı. İkinci yarıda otomatik olarak geriye yaslandık ve kontraataklarla fırsat aradık. Sonuç olarak, çok iyi bir oyun oynadık ve muhteşem bir zafer elde ettik."

        • 18

          "HEPİMİZE NEFRET MESAJLARI GELDİ"

          2-1'lik galibiyeti değerlendiren Ragnar Sigurdsson, "Türkiye karşısında tekrar kazanmak güzel oldu. Grupta direkt rakiplerimizden bir tanesiydi. Çok çalıştık ve yolumuza devam ettik." ifadelerini kullandı.

        • 19

          Fırça olayı ve sosyal medyadan aldıkları mesajlarla ilgili gelen soruya ise İzlandalı futbolcu, "Hepimize nefret mesajları gönderildi. Ancak, bu konularda tecrübeliyiz. Bu mesajlar bizi rahatsız etmedi. Maça çıktığımızda tamamen konsantre ve hazırdık." yanıtını verdi ve sözlerini noktaladı.

        • 20

          "TÜRKLER FAZLA FIRSAT BULAMADI"

          Aldıkları galibiyetle oynadıkları oyunu EURO 2016'daki performanslarına benxeten Kari Arnason şunları söyledi:

        • 21

          "Ne yapacağımızı çok iyi biliyorduk. EURO 2016'da oynadığımıza yakın bir futbol oynadık. Böylece, bize yapılan tüm eleştirilere de iyi bir yanıt vermiş olduk"

        • 22

          "İlk yarıyı bitiriş şeklimiz nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Düzgünce bitirebilirdik. Üçüncü golü atmak için fırsatlar yakaladık. Ancak, ilk yarının bitimine doğru Türkiye golü attı. Bizim için kötü oldu. Adam paylaşımını yapmıştık. Ancak, aradan biri çıktı ve golü attı."

        • 23

          "Türkler, bize karşı çok fazla pozisyon fırsatı bulamadı. Jon Dadi Bödvarsson, üç kişilik oynadı. Harika bir performans sergiledi. Ona çok haksız bir şekilde eleştiriler yapılıyordu. Bu takımdaki herkes, ne kadar iyi olduğunu biliyor"

        • 24

          "TÜRKİYE'YE MÜSADE ETTİK"

          İzlanda'nın en önemli yıldızlarından Gylfi Sigurdsson maç sonrasında A Milli Takımımız'a topu verdiklerini ve oynamamıza müsade ettiklerini dile getirdi.

        • 25

          Sigurdsson, "Oyun planımıza sadık kaldık. Duran toplar konusunda başarılıyız. İki gol attıktan sonra iyi bir savunma yaptık. Türkiye'ye topu verdik ve onların oynamasına müsaade ettik. Bazen bu kadar uzun süre savunma yapmak kolay değildir ama kazandık. Çok iyi savunma yaptık" şeklinde konuştu.

        • 26

          Grupta iyi performans sergilediklerini dile getiren Sigurdsson, "Bu elemelerde iyi iş çıkarıyoruz. 4 maç sonunda 9 puan iyi bir derece. Fransa ile aynı puana geldik. Türkiye ve Fransa ile birlikte 9'ar puanda olmamız beklenen bir durumdu. Kimse Türkiye'nin Fransa'yı yenmesini beklemiyordu"

        • 27

          "Ancak, biz kendi maçlarımızı kazanarak işimizi yaptık. Şimdi sıradaki Arnavutluk ve Moldova maçlarını da kazanmamız gerekiyor. Bu maçları kazanırsak iyi bir duruma geleceğiz" dedi.

        • 28

          Sigurdsson sözlerini "Maçın yıldızı Jon Dadi Bödvarsson'du. Uzun süredir oynamıyordu ve performansıyla hepimizi çok şaşırttı. Onunla birlikte oynamak beni de çok rahatlatıyor." ifadeleriyle sürdürdü.

        • 29

          Elemelerdeki ilk üç maçında Arnavutluk, Moldova ve Fransa'yı yenen ay-yıldızlı takım, İzlanda karşısından sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. İlk yenilgisi sonucunda grupta 9 puanda kalan A Milli Takım liderliği averajla Fransa'ya kaptırdı. Aynı puana sahip İzlanda ise 3. sırada yer aldı.

        • 30

          GÜNEŞ DÖNEMİNİN İLK MAĞLUBİYETİ

          A Milli Futbol Takımı, Şenol Güneş'in ikinci dönemindeki 6. maçında ilk yenilgisini yaşadı. Türkiye, bu maça kadar Güneş yönetiminde bu yıl oynadığı 3'ü resmi, 2'si özel 5 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

        • 31

          Arnavutluk, Moldova, Fransa, Yunanistan ve Özbekistan ile oynadığı 5 maçı da kazanan Türkiye'nin serisi İzlanda deplasmanındaki mağlubiyetle sona erdi.

        • 32

          İLK GOLÜ YEDİK

          2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda ilk 3 maçında gol yemeyen Türkiye, İzlanda deplasmanında kalesindeki ilk golleri gördü.

        • 33

          Grupta sırasıyla Arnavutluk'u 2-0, Moldova'yı 4-0 ve Fransa'yı 2-0 yenen Türkiye, İzlanda karşısında kalesini gole kapatamadı ve bu istatistiğini sürdüremedi.

        • 34

          REYKJAVİK'TE YİNE KAZANAMADIK

          A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 7. maçtan da galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçla beraber rakibi ile başkent Reykjavik'te oynadığı 7 maçta 6 mağlubiyet bir beraberlik yaşadı.

        • 35

          Türkiye, İzlanda ile oynadığı 11 karşılaşmada ise sadece 2 galibiyet elde etti. Diğer 9 maçın 7'sini İzlanda kazanırken, 2 maç da berabere bitti.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa