Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlanıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

        Cenazede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçı Orhan Gencebay, belediye başkanları, iş dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda vatandaşyer aldı.

        Cenazede taziyeleri Çağlar'ın eşi Nilgün Çağlar, oğlu Mehmet Çağlar ve kızı Dilanur Çağlar kabul etti.

        İTO Başkanı İbrahim Çağlar dün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

        "Öncelikle değerli kardeşim merhum İbrahim Çağlar'a tekrar Allahtan rahmet diliyoruz. Biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimiz ile beraber çıktık. Kendileri de Türkiye'nin en önemli bir kuruluşu İTO'ya başkan oldu. İş dünyasına baş sağlığı diliyorum. Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Aslolan mümin olarak, her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Tekrar tüm dostlarımıza baş sağlığı diliyorum."

        "BU VAKİTSİZ ÖLÜMÜ HEPİMİZİ ÇOK DERİNDEN ÜZDÜ"

        Ak Parti Genel başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, Çağlar'ın cenazesine AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte geldi. Ünal kısa bir açıklama yaparak, "İbrahim Bey, partimizin kurucularından, değerli dostumuz ve AK Parti davasının neferlerinden birisiydi. Her şeyden önce dostumuzdu, güzel insandı. Bu vakitsiz ölümü hepimizi çok derinden üzdü. Ben buradan kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

        Yıldız ise, "Dürüst bir insandı, arkadaşımızdı, dostumuzdu. Örnek olabilecek çok fazla davranışta bulundu. Kurucu üyemize son görevimizi yapıyoruz" dedi.

        Çağlar kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedit Aile Kabristanı'na defnedildi.

        Öte yandan İbrahim Çağlar'ın naaşının bulunduğu tabuta kabe örtüsünün sarıldığı görüldü.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa