Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İşte yeni üniversiteye giriş sınavının soruları

        YükseköğretimKurumları Sınavı (YKS)sabah ve öğleden sonraolmak üzere iki oturumdayapılacak. Sabah oturumundabarajı aşıp aşmadığını bilmeden öğrenci ikincioturuma girecek.Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, uzmanlarise birinci oturumda başarısızolan öğrencinin ikinci oturumda yüksek puanalırsa ne olacağını soruyor.İşte YKS ile ilgili değerlendirmeler:

        AK Parti Ankara MilletvekiliErtan Aydın:Soru sayısının azaltılmasıylayarış atı mantığınınönü kesilecek. Öğrencilerhem lise hayatını yaşayacakhem sosyal hayat ve yetenekkonusunda kendilerinigeliştirebilecek. Bir ayiçinde yeni sisteme uyum

        sağlanır.

        REKLAM

        ‘YARGIYA GİDİLİR’

        CHP Aydın MilletvekiliLütfi Baydar: Kaldırılansisteme göre çalışan öğrencine olacak? 2019’da uygulanmalıydı.Maç oynarkenkural değiştirmek stresesokar.

        MHP Erzurum MilletvekiliKamil Aydın: Öğrencisabah oturumunun sonucunubilmeden ikinciyegirecek. Belki ilk oturumda barajı geçti, ama ümitsizliğedüşüp o sınav stresiyleikinciye girmeyecek.2 saatlik arada hangi haletiruhiye ile yemek yiyecek vedinlenecek? Puan türlerininazaltılması ve hazirandayapılması mantıklı karar.

        Eski ODTÜ RektörüUral Akbulut: İlk oturumdançıkan öğrenci barajıgeçip geçemediğini tahminedecek. Peki ilk oturumu geçemeyen, ama ikincisindebarajı aşan öğrencininpuanı hesaplanmayacağınagöre mahkemeye giderse neolacak?

        İstanbul Kültür ÜniversitesiEğitim FakültesiDekanı Hasan Şimşek:Seneye kalmalıydı. Birgünde 2 yoğun sınav insancıldeğil.

        SINAVA GİRECEKLER AMA KAFALARI KARIŞIK

        Bu yıl sınava girecek 2 milyon öğrenciyeni sınav sistemini anlamaya çalışıyor. Bizde sınava girecek lise son öğrencilerine yenisistemi sorduk. İşte yanıtları:

        Gamze Özge Çiftçi: Sözel öğrencisi olarakmatematiğin merkezde olması dezavantajım,çalışmam altüst oldu. Soru sayılarının azaltılması kötü. Sayısalcıların Türkçe ilesorumlu tutulması da başarısızlık getirir.

        Zeynep Kalanç: Hangi konular çıkacaknet değil, kafam karışık, çalışamıyorum.

        Kader Okan: Haziranda yapılacakolması zaman açısından rahatlattı, ama birgünde sınav stres yaptırdı. Sözelciler matematik yaparken sayısalcılar da Türkçe yapmakzorunda olacak.

        Ece Alim: Sözel tercihi yapacaksın amayüzde 50 matematik çözeceksin. Meslekliseli matematik görmedi, nasıl yapacak?

        Ahmet Ertaş: Tek sınav daha iyi derslereyoğunlaşacağız. Önceki sistemdesınavlar arasında süre olması olumsuzdu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa