Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İşte Türkiye'nin Black Friday indirimleri! Black Friday (Kara Cuma) ne zaman başlayacak? - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Black Friday ile başladı

          ABD başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan alışveriş çılgınlığı Black Friday, bilinen diğer adıyla “Kara Cuma” kampanyaları Türkiye’ye de sıçradı. ABD’de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma - kasım ayının dördüncü cuma - gününe özel olarak düzenlenen indirim kampanyaları furyasına, son yıllarda giderek artan oranda Türkiye’deki e-ticaret siteleri ve perakende zincirleri de katıldı.

        • 2

          'Kara Cuma'nın alternatifleri çıktı

          Yurtdışında indirimli ürün almak için birbirini ezip geçen tüketicilerin yarattığı izdihamlarla gündemden düşmeyen Black Friday’i, özellikle son birkaç yılda Türkiye’de “Kara Cuma” ismiyle kampanyalarına taşımak istemeyen online alışveriş siteleri ve perakendecilerin, yerli tüketiciler için kullandığı isimlere ise her geçen gün bir yenisi eklendi. İşte 23 Kasım Cuma günü için Türkiye’nin Black Friday’ine özel indirimler ve kampanya isimleri:

        • 3

          Efsane Cuma - Hepsiburada

          22 Kasım perşembe günü saat 20:00’de başlayıp, 24 Kasım saat 12:00’de sona erecek. 32 kategoride indirimin yapılacağı Efsane Cuma kapsamında bir günde 45 günlük satış yapmayı hedefliyor.

        • 4

          Süper Cuma - GittiGidiyor

          Black Friday’e “Süper Cuma” kampanyasıyla katılan GittiGidiyor’dan yapılan açıklamaya göre 23 Kasım Cuma günü geçerli olacak kampanya kapsamında tüketicilere yüzde 80’e varan oranda indirim sunulacak. Kampanya perşembe gününü cumaya bağlayan gece saat 00:00’da başlayacak ve 24 saat boyunca devam edecek.

        • 5

          Beklenen Cuma - Amazon

          ABD’de Black Friday’in önemli adreslerinden biri olan Amazon, iki ay önce hizmet vermeye başladığı Türkiye’de bugüne ‘Beklenen Cuma’ adını verdi. 19-26 Kasım arasında düzenlediği “Beklenen Cuma” haftasında farklı kategorilerde indirimli fiyatlar ve 50 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz teslimat hizmeti sunacak. 26 Kasım’daki Cyber Monday (Siber Pazartesi) ise Amazon’un Türkiye sitesinde ‘En İyi Pazartesi’ kampanyası olarak tüketicilerin karşısına çıkacak.

        • 6

          Cuma Aşkına - Arçelik

          Yerli teknoloji firması Arçelik ise Black Friday’e “Cuma Aşkına” indirimleriyle katılıyor. 19 Kasım Pazartesi gününden 25 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan kampanya kapsamında seçili elektronik ürünlerde 3000 TL’ye varan indirimler sunulacak.

        • 7

          Şahane Cuma - Media Markt

          Elektronik perakende zinciri Media Markt, Black Friday’e “Şahane Cuma” indirimleri adı altında katılıyor. Şirket, bu kapsamda Media Markt mağazalarının yanısıra e-ticaret sitesi üzerinden de indirim kampanyaları düzenleyecek.

        • 8

          Tekno Cuma - Teknosa

          Teknoloji perakendecisi Teknosa, Black Friday kampanyalarını “Tekno Cuma” indirimleri çatısı altında tüketicilere sunacak. İndirimler hem Teknosa mağazalarında hem de online satış kanalında geçerli olacak.

        • 9

          Cuma’yı kaçıranlara...

          Black Friday’in hemen ertesindeki ilk pazartesi günü (26 Kasım) ise online alışverişte bir başka indirim kampanyaları gerçekleştirilecek. Kara Cuma’da hem online hem de offline indirimler uygulanırken, ‘Cyber Monday’ (Siber Pazartesi) adı verilen bu günde de ise e-ticarette küresel bir kampanya rüzgarı esecek.

        • 10

          Bu da bizim Cuma…

          Habertürk çizeri Can Baytak'ın 'Kara Cuma' karikatürü...

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa