Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın İşte sonbahar-kış sezonunda öne çıkan saç modelleri! En iyi saç modelleri 2020
        • 1

          Yeni bir döneme giriyoruz, pandemi döneminin getirdikleri artık hayatımızın büyük bir parçası olmaya başladı; endişe ve kaygı döneminden kendini umut, heyecan ve hareketle beraber özel servis dönemine yavaş yavaş adım atıyoruz. Her ne kadar pandemi hepimizin planlarının altüst etse de moda dünyası da bu kabustan en çok etkilenen sektörlerin başında geldi.

        • 2

          Sinan Ergün, virüs salgını sonrası değişen alışkanlıklar ile birlikte 2020/2021 Sonbahar–Kış döneminde ülkemizde ve dünyada öne çıkan saç modellerini anlattı.

        • 3

          Daha önceki senelerde modayı birkaç sezon önceden öngörebiliyorken bu sene böyle bir öngörü ne yazık ki olamadı. Fakat yeni normallerle birlikte moda dünyasında da birçok sürpriz var ve bu sürprizler artarak sürecek. Self moda akımı daha hızlı yayılıyor, kendi modasını oluşturan kişilerin sayısı artık oldukça fazla. Bu yüzden yeni dünya düzeninde yeni moda akımı kitleleri belirleyen değil kitlelerin belirlediği gibi olacak.

        • 4

          Yumuşak katlı, orta boy uzunluktaki saç modelleri hayatımızdaki yerini sağlamlaştırıyor. Farklı kullanım tarzlarıyla kitlelere ilham olacak düzeye geldi. Zamanında ikon haline gelen Victoria Beckham saçı gibi Taylor Swift’in MTV video müzik ödüllerindeki yumuşak katlı kâhküllü modelini yeni ikon modeli olarak görmemiz oldukça mümkün.

        • 5

          Saç modası hayatımızın değişmeyen modeli Bob yine sokaklarda yerini alıyor ama nasıl? Sert ve keskin hatlardan uzak, tamamen yumuşak dokular kullanılarak tercih edilecek Bob modelleri daha fazla göreceğiz.

        • 6

          Net çizgiler, sert hatlar, keskin görüntüler bu sene bütün modellerden oldukça uzak. Eğer saçınızı Bob bir model kestirmek istiyorsanız, kafa ve yüz analinizi önceden yaptırmayı ve bu konuda bilgi sahibi olmayı unutmayın.

        • 7

          Her kadının uzun saç hayali var değil mi? İşte saçlar da bu pandemi döneminde oldukça uzadı ve çoğu kadın kestirmeye kıyamadı. Uzun saç, tek boy saçları daha fazla göreceğiz sokaklarda.

        • 8

          Ama tek fark, saç uçları makine ile kesilmiş şekilde dümdüz değil. Makasla ince ince işlenmiş saç uçlarındaki dokuları belli olan, mekanik değil doğal duran bir düzlük…

        • 9

          Kısacık saçları hep gördük ve hep göreceğiz. Fakat kısa saçlardaki model çeşitliliği de genişliyor.

        • 10

          Charlize Theron’un bu yıl sinema salonlarında gösterime girecek Hızlı ve Öfkeli 9 ‘daki Chipper karakterinin modeli gibi farklı renklendirmelerle desteklenen özel kısalıklar daha ön planda olacak. Pixie, Undercut ya da 3 numara olsun hiç fark etmez kişiselleştirilmiş kısa saçlar sokaklar için artık hazır.

        • 11

          Gelelim bu dönemin erkek saç modellerindeki öne çıkan kesimlere. Erkekler saçlarına her geçen sene daha fazla bakıyorlar artık kuaförlerinin daha profesyonel olmasını, hizmet aldıkları yerlerin neredeyse laboratuvar gibi işine özenle yaklaşmasını ve hijyene dikkat etmesini istiyorlar.

        • 12

          Erkek saç modellerinde de durum oldukça benzer. Undercut, sert geçişli modellerden sıkılan erkekler artık daha yumuşak geçişli casual modelleri tercih edecek. Orta boy uzunlukta dalgalı saç modellerini göreceğiz, jilet gibi saçlardan ziyade kendi dalgasıyla şekillenmiş az özenilmiş ama güçlü duran modeller bu sene daha göz önünde.

        • 13

          Kısa, dağınık ve rahat modeller bu sene anahtar modellerden. Yıka çık yapılacak kadar kısa ama bakımlı duracak kadar da rahat şekil alacak modeller erkekler için ön planda. Bu dönemin trend modellerini uygulayan erkekler de saçlarının bu biçimde durması için gereken bütün saç bakımlarını da yapmaya hazırlar.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa