Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya İspanya'yı sarsan iddia! Abidal'e yasa dışı yollarla organ nakli... - Futbol Haberleri
        • 1

          2007-2013 yılları arasında Barcelona'da forma giyen, yakalandığı kanser hastalığını atmasının ardından Monaco ve Olympiakos takımlarında da birer sezon forma giydikten sonra profesyonel futbol hayatını sonlandıran Eric Abidal'in hastalık sürecinde yasa dışı yolların kullanıldığı iddia edildi!

        • 2

          İspanyol basınında yer alan haberlerde Rosell’in yaptığı bu yasa dışı hareket, şu anda devam eden “para akladığı” iddiasıyla yapılan soruşturma sayesinde gün yüzüne çıktığı ve mahkeme bu konu hakkında ayrı bir soruşturma açtığı belirtildi.

        • 3

          Bu telefon konuşmaları ortaya çıkmadan önce, Abidal’in iyileşmesi için gerekli olan karaciğerin, oyuncunun Fransa’dan bir kuzeni tarafından bağışlandığı açıklanmıştı.

        • 4

          İspanya'nın 'Güvenilir' yayın organlarından olarak gösterilen El Confidencial, Eric Abidal'ın karaciğer naklinin yasa dışı yollarla yapıldığını öne sürdü. Kara para aklamakla yargılanan Barcelona'nın eski başkanı Sandro Rosell'in yaptığı telefon konuşmasının kayıtlara girdiği belirtilerek bu kayıtlar yayınlandı.

        • 5

          Olay hakkında açıklamada bulunan Sandro Rosell’in avukatı, “Konuyla ilgili bilgimiz yok, böyle bir olayın gerçekliğine de inanmıyoruz. Yasa dışı yollarla karaciğer alınıp, Devlet Hastanesi’nde nakile izin verilmesi bana hiç gerçekçi gelmiyor” ifadelerinde bulundu.

        • 6

          BARCELONA'DAN AÇIKLAMA!

          Katalan ekibi, İspanyol yayın organı Sport'a, Eric Abidal'le ilgili çıkan haberlerin gerçek olmadığını açıkladı!

        • 7

          SANDRO ROSELL'İN GEÇMİŞİ VUKUATLI!

          Barcelona'nın eski başkanı Sandro Rosell için birçok kez hapis isteminde bulunulmuştu. Katalonya'nın sembolü Barcelona'da 3,5 yıl önce rekor oy sayısıyla başkanlığa seçilen Sandro Rosell, 2014 yılında Neymar transferindeki usulsüzlük iddiaları sonrasında istifa etmişti!

        • 8

          Kulüp üyesi olan Jordi Cases'in Brezilyalı futbolcu Neymar'ın transferinde açıklanan 57,1 milyon Euro'dan fazla para ödendiğine ilişkin geçen yaz sonunda kulüpten açıklama istemesiyle başlamıştı.

        • 9

          Barcelona'dan Neymar'ın transferiyle ilgili belgeleri isteyip inceleyen savcılık, soruşturma açılması için iddianameyi İspanya'daki en önemli adli kurumlardan biri olan Ulusal Mahkeme'deki yargıç Pablo Ruz'a sunarken, 'soruşturma için yeterli materyal var' kanısına varan yargıç Ruz, 22 Ocak 2014'te iddianamenin kabul edildiği açıkladı. Bundan 3 gün önce olaylar yaşanmıştı.

        • 10

          İspanya'nın saygın gazetelerinden El Mundo, iddianameye ulaştığını duyurup, Neymar'ın transferinin söylendiği gibi 57,1 milyon avroya değil, dışarıdan ödenen komisyonlarla 95 milyon Euro'ya mal olduğunu iddia etmiş, o zaman Barcelona Kulübü Başkanı olan Rosell de düzenlediği basın toplantısında yönetilen sorular üzerine, Ulusal Mahkeme yargıcına ''lütfen iddianameyi kabul edin ve beni hemen ifade vermeye çağırın ki her şey bir an önce açıklığa kavuşsun'' çağrısında bulunmuştu.

        • 11

          Ancak Rosell, yargıç Ruz'un iddianameyi kabul ettiğini açıklamasından 24 saat sonra istifa etmeyi tercih etti. Soru almadan yazılı açıklamasını okuyan Rosell, ''Bu olaydan Barcelona Kulübü'nün zararlı çıkmaması'', ''kendisinin ve ailesinin tehdit edilmesi (evinin kapısına ateş edilmişti) '' ve ''Neymar'ın transferinin bazı çevreleri kıskandırdığı ve umutsuzca kulübe saldırılması"nı istifa sebepleri olarak göstermişti. Rosell, görevden ayrılırken de ''Neymar'ın transferinde her şey uygun yapılmıştır ve 57,1 milyon Euro'ya mal olmuştur'' sözünü bir kez daha yinelemekten kaçınmamıştı.

        • 12

          NEYMAR VE BABASI İFADE VERMİŞTİ

          İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin mahkeme kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Neymar Da Silva'nın hakime verdiği ifadede, futbolcu olan oğlunun Santos'tan Barcelona'ya transferinin gerçekleşmesinde hiçbir katkısının olmadığını söylediği belirtilmişti. 2013 yılından bu yana Barcelona'da forma giyen Neymar'ın suçsuz olduğunu savunan Neymar Da Silva'nın, oğlunun soruşturmanın dışında tutulmasını talep ettiği kaydedilmişti.

        • 13

          Bu arada, Santos Kulübü adına İspanyol hakim Jose de la Mata'ya ifade veren Fatima Cristian Bonassa'nın ise Neymar'ın Barcelona'ya transferinde ödenen paranın farklı olduğunun ortaya çıkmasından dolayı Santos Kulübü olarak kendilerini kandırılmış hissettiklerini ifade ettiği bildirildi.

        • 14

          Bonassa'nın, Santos Kulübü olarak transferden kendilerine 17,1 milyon avro ödendiğini ancak Barcelona Kulübünün daha sonra transfer için 57 milyon Euro ödendiğine dair açıklama yaptığını mahkemede hatırlattığı ve "Neymar bu transferin tamamen farkındaydı çünkü yaşıt birisi ve neye imza attığını iyi biliyor" şeklinde ifade verdiği öne sürülmüştü.

        • 15

          Soruşturmayı yürüten Ulusal Mahkeme Savcısı Jose Perals, forvet oyuncusu için 2 yıl hapis ve 10 milyon Euro para cezası istemişti.

        • 16

          ROSELL'E HAPİS KARARI VERİLMİŞTİ!

          Mayıs 2017'de Barcelona Kulübünün eski başkanı Sandro Rosell hakkında kara para aklama iddiasıyla yürütülen soruşturmada kefaletsiz tutuklanma kararı verilmişti.

        • 17

          İspanya'nın başkenti Madrid'deki Ulusal Mahkeme hakimi Carmen Lamela, salı günü gözaltına alınan eski Barcelona Kulübü Başkanı Rosell'in tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verildiğini açıkladı. Rosell'in avukatı tarafından talep edilen kefaletle serbest bırakılma talebinin de reddedildiği bildirildi.

        • 18

          Rosell, Brezilya Milli Takımı'nın canlı yayın haklarından yasa dışı komisyon olarak 15 milyon avroluk kara parayı aklamakla suçlanıyor. Rosell ile birlikte gözaltına alınan eşi Marta Pineda'nın ise bu akşam saatlerinde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

        • 19

          "Rimet" adı verilen operasyonda Rosell ile birlikte suçlananlar arasında eski Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixeira da bulunuyor.

        • 20

          Rosell, 2014 yılında hakkında çıkan para akladığına dair haberlerin ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Soruşturma kapsamında güvenlik güçleri, Andorra ile İspanya'nın Katalonya bölgesinin Barselona, Girona ve Lleida kentlerinde bazı ev ve iş yerlerine baskınlar düzenlemişti.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa