Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İSKİ açıkladı: 18 Ocak İstanbul'da sular ne zaman gelecek? İstanbul'da su kesintisi olan ilçeler neler?

        Son dakika İSKİ duyuruları merak ediliyor. İstanbul'da, son bir haftadır süren yağışlı havanın ardından barajlartın doluluk oranı yükselirken 18 Ocak Pazartesi İstanbul'da sular ne zaman gelecek? sorusunun cevabı merak konusu oldu. 18 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da arıza ve tadilat gerekçesiyle su kesintisi yaşayacak mahalleler ve ilçeler İSKİ tarafından duyuruldu. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar Avrupa ve Anadolu yakasında su kesintisi yaşayan ilçeler ve mahalleler hakkındaki bilgilendirmeleri merak ediliyor. İşte 18 Ocak 2021 İstanbul'da su kesintisi olan ilçeler ve mahalleler

        18 OCAK İSKİ SU KESİNTİSİ DUYURULARI (GÜNCEL) İSTANBUL'DA SULAR NE ZAMAN GELECEK?

        Arıza Kesinti
        İlçe : Pendik
        Etkilenen Mahalleler : Ahmet Yesevi Mah
        Arıza Sebebi : 100 Mm Çaplı Şebeke Hattı Arızası
        Başlama Tarihi : 18.01.2021 11:42
        Bitiş Tarihi : Çalışmanın tahmini olarak 18.1.2021 tarihinde saat 15:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir.

        İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "İstanbul sularının bir kısmı İSKİ barajlarında geliyor, bir kısmı da Melen Çayı veya Yeşilçay, Istranca derelerinden geliyor. Geçtiğimiz 2020 yılı boyunca Aralık harici önceki aylara baktığımız zaman 477 milyon metreküp suyun İstanbul dışından geldiğini görüyoruz. Ve Aralık ayındaki değerlere baktığımız zaman, her ne kadar Aralık ayında alması gereken yağışı almasa da kısmen de bir yağış aldık. Bu yağışın ciddi anlamda İstanbul barajlarına etkisi oldu. Yaklaşık olarak benim yaptığım hesaplara göre 30 milyon metreküp su kazancımız oluştu, su tüketimi azaldı. Sebepleri ise, hafif yağış da olsa buharlaşma azalıyor.

        İSTANBUL BARAJLARINDA SON DURUM NE?

        Hava soğuk veya nemli geçtiği için su ihtiyacımız azalıyor. Bu zaten barajlardaki suyun azalmasına etkisi var. Aynı şekilde aslında birçok yayında Kasım ayında başlayan su tasarrufu çalışmaları yapıldı. Yaz döneminde 2019 ve 2020 yıllarındaki su tüketimine baktığımız zaman 2020 yılında fazlaydı. Kasım ayında bu değerlere baktığımız zaman 2020 yılında Kasım ayındaki su tüketimi geçen yılın Kasım ayındaki su tüketiminden az olduğu olduğunu görüyoruz. Burada da bu tür yayınların son derece etkili olduğunu görüyoruz" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa