Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Instagram beğeni gizleme güncellemesi nedeniyle mi çöktü? Instagram like kaldırma güncellemesi - Teknoloji Haberleri
        • 1

          INSTAGRAM "LIKE" GÜNCELLEMESİ NEDENİYLE Mİ ÇÖKTÜ?

          Instagram, 14 Kasım tarihinde uygulamanın aktif olarak kullanıldığı 7 ülkede beğenileri gizleme güncellemesini uyguylamaya koymuştu. Bugün akşam saatlerinde, Türkiye dahil, Avrupa'nın genelinde ve İngiltere, Fransa'nın kuzeyi, Hollanda yoğunluklu olarak, uygulamada erişim sorunu yaşanmaya başladı. İddiaya göre, bu akşamki sorunun nedeni, Instagram'ın kaldırdığı beğeni tuşunu yeniden koyarken çöktüğü yönünde. konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar belli oldukça ayrıntılar haberimizde yer alacak.

        • 2

          INSTAGRAM BEĞENİ GİZLEME NEDİR?

          Instagram, beğeni gizleme güncellemesini yayınladıktan sonra yaptığı ilk açıklamasında belirli ülkelerde yaşayan belirli kullanıcıların bu değişiklikten etkilenmeye başladığını belirterek şunları söyledi: “Bazı kişilerin toplam beğenilerini ve video görüntülemelerini gizleyen bir test yapıyoruz. Bu test, şu an için, şu ülkelerde geçerli: Avustralya, Brezilya, Kanada, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zelanda.”

        • 3

          Instagram, yaptığı ikinci açıklamasında ise bu güncellemenin nedenini şöyle izah etti: “Arkadaşlarınızın; paylaştığınız fotoğraflara ve videolara odaklanmasını istiyoruz, onların kaç tane beğeni aldıklarına değil. Kendi beğeni sayınızı, sizin kimler tarafından beğenildiğinizi gösteren listeye tıklayarak görebilirsiniz ancak arkadaşlarınız ilgili gönderinizin ne kadar birey tarafından beğenildiğini göremez.”

        • 4

          INSTAGRAM BEĞENİ GÜNCELLEMESİ HERKESE UYGULANACAK MI?

          Şu an için henüz bu sorunun bir cevabı yok ancak Instagram ekibinin bu konuda kararlı olduğu biliniyor. Zira son açıklamasında bunu açıkça dile getiren ekip, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu değişikliğin Instagram kullanıcılarının deneyimlerine nasıl bir fayda sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanıyoruz.”

        • 5

          INSTAGRAM BEĞENİ GÜNCELLEMESİ TÜRKIYE’DE AKTİF Mİ?

          Ülkemiz adına henüz bir güncelleme söz konusu değil. Bu yeni sistemin ne zaman küresel bir hale geleceği de belirsiz. Sonuç olarak günümüzde, bir gönderinin ne kadar kişi tarafından beğenildiği bazı kesimler tarafından oldukça değerli bir kriter.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa