Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İngiltere, Ukrayna'yı felç eden NotPetya saldırısı için Rusya'yı suçladı - Teknoloji Haberleri

        İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nden uzmanların raporuna dayandırılan iddiaya göre, temmuz 2017’de gerçekleştirilen NotPetya isimli siber saldırı, bizzat Rusya askeri istihbarat örgütü GRU tarafından yürütüldü.

        Telegraph Gazetesi’ne konuşan İngiltere Dışişleri Bakanlığı siber güvenlik sekreteri Tariq Ahmad, Rusya’yı açıkça suçlamalarının, zararlı siber aktivitelerin tolere edilmeyeceğinin altını çizdiğini söyledi:

        “Birleşik Krallık Hükümeti, Rusya devletinin ve özellikle Rusya ordusunun yıkıcı NotPetya saldırısından sorumlu olduğunda karar kıldı. Ukrayna’nın bağımsızlığını hiçe sayan bu saldırı, daha sonrasında Avrupa çapındaki organizasyonlara sıçrayarak yüz milyonlarca pound zarar sebep oldu.”

        İngiltere ve Rusya arasındaki siber gerginliklere her ay bir yenisi ekleniyor. İngiltere geçtiğimiz ay Rus istihbaratının İngiliz enerji santrallerine siber saldırı planladığını iddia etmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa