Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat İngiliz gazete seçti! Sanki cennetten bir köşe - Haberler
        • 1

          1- PATARA, ANTALYA

          Bembeyaz kumuyla gözleri kamaştıran bu tatil cenneti, ülkemizin sadece en uzun plajlarından değil, aynı zamanda en güzel plajlarından bir tanesi. Dünyanın uygarlıklarına öncülük etmiş Likya Birliği'nin başkenti Patara, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın mezarının bulunduğu yer olarak biliniyor. Mitolojiye göre ise Patara, güneş ve sanat tanrısı Apollo ile ay ve avcılık tanrıçası Artemis'in de doğum yeri.

        • 2

          Ayrıca caretta carettaların milyonlarca yıldır yumurtlarını bırakıp yavruladıkları uçsuz bucaksız kumsallarıyla binlerce turistin uğrak yeri. Zeytin, nar, ceviz ve incir ağaçlarıyla bezenmiş Patara masmavi denizinin yanında muhteşem manzaralar sunuyor. Turkuaz mavisi denizi ve ince kumuyla bölgenin en görkemli kumsalı arasında yer alan Patara Plajı, denizinin sığ olmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılını Patara Yılı ilan ettiğini hatırlatalım.

        • 3

          2- BODRUM YARIMADASI, MUĞLA

          Zeytinlikleri ve bembeyaz evleriyle Bodrum'un kendine has bir görünümü olduğu su götürmez bir gerçek... Cevat Şakir’in “Başka yerde olup nur içinde yatılacağına burada nur içinde yaşanır” dediği Bodrum, son yıllarda tahtını Çeşme ve Alaçatı gibi yerlerden geri aldı.

        • 4

          Koronavirüs sürse de pek çok tesisin bulunduğu bu güzel tatil beldesinde herkese göre uygun seçenek mevcut. Bitez, Türkbükü gibi plajlarda ayrıca bolca aktivite var. Bodrum kıyılarında sörf, su kayağı, para-ski yapabilirsiniz. Ayrıca Bodrum Yat Kulübü’nde yaz-kış yelken dersleri var. Ayrıca Bodrum’un simgesi tarihi kaleyi gezip Su Altı Arkeoloji Müzesi'ni gördüğünüzde 'İyi ki buraya gelmişim' diyeceksiniz.

        • 5

          3- ÖLÜDENİZ, MUĞLA

          Ölüdeniz'i Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım afişlerinde veya gezi rehberi kitaplarında mutlaka görmüşsünüzdür. Çam ağaçları, masmavi suyu ve dağlarıyla cennetten farksızdır çünkü Ölüdeniz. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ’da “Uzak Diyar” olarak tanınan, Anadolu’nun güneybatısındaki Teke Yarımadası’nda bulunan Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden biri…

        • 6

          Adıyla müstesna olan Ölüdeniz, tatilcilerin uğramadan geçmediği bir nokta. Tatilciler doğa harikası bu yerde buranın muhteşem güzelliğinde, su sporları yapıyor. Rüzgar sörfü ve kite sörf başta olmak üzere su kayağı, wakeboard gibi aktiviteler de ilgi çekiyor. Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ'dan uçuş yapan turistler, Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını izleme fırsatı buluyor.

        • 7

          4- KALKAN, ANTALYA

          Antalya'nın batısındaki Kaş ilçesine bağlı Kalkan mahallesi muhteşem tarihi ve doğası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Doğasını gördükten sonra dönmek istemeyeceğiniz bu yer İngilizler tarafından ilgi görüyor.

        • 8

          Hititlerden Lidyalılara, Romalılardan Osmanlılara pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kaş, turkuaz renkteki suyuyla öne çıkıyor. Kalkan'a gittiğinizde cıvıl cıvıl sokakları gezebilir, sıcaktan bunaldığınızda muhteşem renkteki suyuna kendinizi atabilirsiniz. Buraya giderseniz Patara,
          Kaputaş ve Büyükçakıl Plajları'nı mutlaka görmelisiniz.

        • 9

          5- ANTALYA, MERKEZ

          Merkezden çok fazla uzaklaşmak istemeyen Akdeniz plajlarının ve havuzun tadını çıkarmayı tercih edenler için Antalya biçilmiş kaftan. Hareketli gece hayatının yanında alışveriş olanağı tanıyan Antalya, restoranları, gece kulüpleri, restoranlarıyla İngilizleri de cezbediyor olacak ki listede yer alıyor.

        • 10

          Özellikle yaz aylarında dünyanın birçok ülkesinden gelen turistleri ağırlayan Antalya'da ve ilçelerinde görülmesi gereken birçok tarihi eser var. Antalya'ya gitmişken Kaleiçi, Yivli Minare, Ulu Cami, Evdir Han, Kırkgöz Han, Düden Şelaleleri, Kurşunlu Şelalesi, Perge Antik Kenti, Karain Mağarası, Konyaaltı Plajı, Aspendos, Arkeoloji Müzesi ve daha pek çok yeri görebilirsiniz.

        • 11

          6- SİDE, ANTALYA

          Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan Side, bembeyaz kumlu plajları, antik limanı, tapınakları, hamamları ve kendine has mimarisiyle öne çıkıyor. Milattan sonra üçüncü yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun önemli bir ticaret merkezi olan Side günümüzde büyük bir açık hava müzesi haline geldi. Side tatilinde ziyaret edebileceğiniz harabelerin listesi arasında Apollon ve Athena Tapınakları, amfitiyatro, orijinal ana cadde, agora ve su kemeri sistemi sayılabilir.

        • 12

          Ayrıca eski bir Roma hamamı kompleksinde bulunan Side Müzesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Muhteşem ve hala o eski ihtişamını koruyan Aspendos Tiyatrosu da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında olmalı...

        • 13

          7- ALANYA, ANTALYA

          Toros Dağları'nın tertemiz havasını içinize çekebileceğiniz Alanya, Roma döneminde korsanlara ev sahipliği yaptı. Ardından Anadolu Selçuklu Hükümdarlarından 1. Allaaddin Keykubat’ın kaleyi alması ile Türklerin egemenliğine girdi. Bu nedenle Alanya'nın her yerinde Selçuklu'dan izler görebilirsiniz. Alanya'nın en özel plajı da kuşkusuz Kleopatra Plajı.

        • 14

          Alanya'yı ziyaret edip de kumu çok özel plajda yüzmemek olmaz. Plaj Mısır kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius’un burada yüzmüş olması ile ünlü. Alanya Kalesi, Kızılkule, Alanya Müzesi, Dim Çayı ile Dim Mağarası, Damlataş Mağarası da gezilecek yerler arasında.

        • 15

          8- ALAÇATI, İZMİR

          Daracık sokakları, Arnavut kaldırımları ile ünlü Alaçatı, tatilcilerin gözdesi. Ancak Telegraph, Alaçatı'nın biraz tuzlu olduğu yorumunu yapmış. Alaçatı, Ege kıyılarımızda taş işçiliğine dayanan geleneksel mimarinın en son kalelerinden.

        • 16

          Bu nedenle kasabanın kendisi sokak sokak gezilmesi gereken bir yer. Cıvıl cıvıl sokaklarıyla meşhur Alaçatı, merkeze yakın sahilleri ve şirin dükkanlarıyla da oldukça ilgi görüyor.

        • 17

          9- DALYAN, MUĞLA

          Muğla'da Köyceğiz Gölü’nü denize bağlayan kanalın kıyısında, şirin bir tatil beldesi Dalyan. Tekneye binip, sazlıkların arasından kıvrıla kıvrıla giden yedi kilometrelik kanalın sonunda İztuzu Plajı’na varıyorsunuz. Burası dünyanın en ünlü ve özel sahillerinden biri, çünkü caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama bölgesi. Turistlerin Dalyan’a asıl geliş nedeni, yaklaşık altı kilometre uzunluğundaki İztuzu Plajı’nı görmek, burada yürümek. Merkezden 11 kilometre uzaklıkta plaja kara yoluyla da gidiliyor.

        • 18

          Dalyan’ın tepelerinde kalıntılarını göreceğiniz Kaunos Antik Kenti, tam fotoğraflık. Nesli tükenme tehlikesi yaşayan caretta’lar mayıs-ağustos ayları arasında İztuzu’na gelip, yumurtalarını sahilde açtıkları çukurlara bırakıyorlar. O dönemde plajda olağanüstü koruma önlemleri alınıyor. Dalyan'ın meşhur lezzeti ise mavi yengeç.

        • 19

          10- ÇIRALI, ANTALYA

          Çam ağaçlarıyla kaplı dağların arasında, masmavi deniz ile çevrili Çıralı'nın değeri paha biçilemez. Upuzun plajı nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları için de önemli bir yuvalama alanı. Çıralı, Olimpos ve Adrasan'da tatilini geçirecekler için dünyaca ünlü sahiller dışında hem eşsiz doğayı hem de binlerce yıllık tarihi kentleri görme fırsatı var.

        • 20

          Çıralı'da binlerce yıldır sönmeyen Yanartaş'ı, Olimpos Antik Kenti'ni görmek, Adrasan Tozlu Dağı'ndan yamaç paraşütü ve dalgıçlar gözetiminde dalış fırsatı yapmak, tekne turlarıyla Türkiye'nin Maldivleri de denilen Suluada'nın yanı sıra cennet koyları Akseki, Sazak, Ceneviz, Korsan ve Amerikan koyları gezisi mümkün. Yine tekne turlarıyla Aşk Mağarası ve Fosforlu Mağara turu, Adrasan Feneri, Gelidonya Feneri'nden Phaselis Antik Kenti'ne kadarki Likya antik yollarında yürüyüş yapılabiliyor. Bölgeye yakın Phaselis Antik Kenti, Kumluca Rhadiopolis Antik Kenti, Tahtalı Teleferik, Olimpos'ta ATV safari, Ceneviz Koyu'nda çamur banyosu da diğer seçenekler arasında bulunuyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa