Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague İlk görüşme yapıldı! Obra'nın yerine o isim mi geliyor? - Basketbol Haberleri
        • 1

          Futbolda oldukça başarısız sonuçlar elde ederek taraftarını üzen Fenerbahçe bir şok da basketbol da yaşamıştı. 7 yıldır Fenerbahçe basketbol takımını çalıştıran Zeljko Obradovic ayrılık kararı gündeme bomba gibi düşmüştü.

        • 2

          Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanvekili Semih Özsoy, Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, 16 Haziran'da bir araya gelmişti.

        • 3

          Başkan Ali Koç'un bizzat havalimanına kadar uğurladığı Obradovic, Belgrad'a ailesinin yanına gitmiş, son kararını vermek için zaman istemişti.

        • 4

          Herkes oluşan bu görüntü sonrası taraflar arasında anlaşmanın sağlandığını düşünürken, 24 Haziran akşamı Fenerbahçe resmi sitesinden Obradovic ile yolların ayrıldığı açıklanmıştı.

        • 5

          Tüm bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe Beko'da gözler yeni coachun kim olacağına çevrildi... Basketbolda belli bir oranda küçülmeye gitmeyi planlayan Fenerbahçe'nin ilk hedefi Sarunas Jasikevicius...

        • 6

          Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı çalıştıran 44 yaşındaki coach ile ilk görüşmenin yapıldığı ortaya çıktı. Sarı-Lacivertli yönetimin, Obradovic'in yerine 1. aday olarak düşündüğü Jasikevicius, diğer taraftan Barcelona'nın da kendisine olan ilgisi nedeniyle bekleme kararı aldı.

        • 7

          Bu sezon oyuncu ve teknik ekip bütçesiyle beraber toplamda 8.5 milyon euro’luk bütçeyle Zalgiris Kaunas’ı çalıştıran Jasikevicius, teklifi kabul etmesi durumunda Fenerbahçe'de çok daha yüksek bir bütçeye sahip olacak.

        • 8

          Fenerbahçe yönetimi ile Jasikevicius arasında görüşmeler devam ederken, Litvanyalı çalıştırının takımın başına geçmesi için şartlar zorlanacak. Bütçeyi ve yönetimin sunduğu projeyi kabul etmesi durumunda Sarunas Jasikevicius, Fenerbahçe Beko'nun yeni coachu olacak.

        • 9

          Fenerbahçe Beko'da diğer adaylar ise Ertuğrul Erdoğan, Ufuk Sarıca ve Erdem Can... Jasikevicius'un teklifi kabul etmemesi halinde Fenerbahçe yönetimi bu isimlere yönelecek. Galatasaray Doğa Sigorta’yla sözleşme yenilemeyen Ertuğrul Erdoğan, adaylar arasında yer alıyor.

        • 10

          Efsane coach Tanjevic'in talihsiz hastalığı sonucu ligin son haftalarında Fenerbahçe'yi çalıştıran Ertuğrul Erdoğan, sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.

        • 11

          Kanarya'nın gündemindeki bir diğer isim ise Ufuk Sarıca... Ancak Sarıca'nın Pınar Karşıyaka’yla sözleşmesinin devam etmesi transferin önündeki en büyük engel... Sarıca, İzmir ekibi ile bu sezon FIBA Europe Cup’ta Final Four’a kalma başarısı gösterirken; Başkan Turgay Büyükkarcı, 48 yaşındaki coachu bırakmayacaklarını açıklamıştı.

        • 12

          Listedeki son isim Zeljko Obradovic'in yardımcısı Erdem Can... Sırp coach, 2 yıl önce verdiği bir röportajda Erdem Can için "Erdem basketbola benim bakış açımla yaklaşıyor. Şu anda yerime takımın başantrenörü olabilecek durumda. Ve bir gün çok çok iyi bir başantrenör olacağına eminim" demişti.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa