Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Ramazan Lezzetleri İFTAR MENÜSÜ: Ramazanın 22. günü ne yemek yapabilirim? Çorbasından, salatasına, ana yemeğinden tatlısına tarifler...
        • 1

          EZOGELİN ÇORBASI

          Malzemeler

          2 Çorba kaşığı kırmızı mercimek

          2 Çorba kaşığı bulgur

          2 Çorba kaşığı pirinç

          1 orta boy kuru soğan

          1 Yemek kaşığı biber salçası

          Yarım çay bardağı sıvı yağ

          5 Su bardağı su (Et suyu olabilir)

          1 Tatlı kaşığı kuru nane

          1 Tatlı kaşığı pul biber

          1 Çay kaşığı karabiber

          Tuz

          Yapılışı: Sıvıyağ koyulan tencerede küçük küçük doğranan soğanlar kavurulur. İçerisine önceden yıkanılan, mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra su ilave edilir. Kaynayan tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kısılır. Ayrı bir tencere içerisinde sıvıya, salça kavrulur. İçine nane, pul biber, karabiber ve biraz su ilave edilir. Elde edilen sos, pişen çorbayla buluşturulur. 5 dakika daha pişen çorba servise hazırdır. Afiyet olsun.

        • 2

          HAMSİ TAVA

          Malzemeler

          1 kilo hamsi

          Mısır unu

          Tuz

          Yapılışı: İlk olarak hamsilerin kılçıklarını temizleyip, bol su ile yıkayın. Yıkanan hamsilerin suyunu iyice süzdürün ve üzerlerine tuz serpip, harmanlayın. Ardından hamsileri mısır ununa bulayın. Pişireceğiniz tavayı ocağa alıp, sıvı yağı ekleyin. Yağ ısınınca mısır ununa bulanan hamsileri pişireceğiniz tava içerisine dizin. Tavaya dizilen balıkları önlü arkalı pişirin ve servis tabağına ters çevirerek alın. Afiyet olsun!

        • 3

          GARNİTÜRLÜ PİLAV

          Malzemeler

          2 su bardağı Osmancık pirinç

          1 tane patates

          1 tane havuç

          1 su bardağı konserve bezelye

          1/2 demet dereotu

          2 su bardağı sıcak su

          2 yemek kaşığı tereyağı

          4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

          2 tane küp şeker

          Tuz

          Yapılışı: İlk olarak pirinçleri bir kabın içerisine koyuyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak, 1 saat kadar bekletiyoruz. Havucu ve patatesi küp küp olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz ve birlikte bir tencereye alarak, haşlıyoruz. Pirinçler yeteri kadar beklediği zaman yıkayıp, suyunu süzüyoruz. Pilav tenceresi içerisine zeytinyağını ve tereyağını alıp, ısıtıyoruz. Isınan tencereye pirinçleri alıyoruz ve 5-10 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından şekeri, tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz. Ocağın altını kısıp, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Pilavı beklerken, dereotunu ince ince kıyıyoruz ve pilav suyunu çektiği zaman bezelye, havuç ve patates ile birlikte tencereye alıyoruz. İyice karıştırıp, bir süre birlikte pişirdikten sonra, ocaktan alıyoruz ve 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.

        • 4

          ROKA SALATASI

          Malzemeler

          Kurutulmuş domates

          Beyaz soğan

          1 demet roka

          Konserve mısır

          Sos için;

          Limon

          Zeytinyağı

          Tuz

          Yapılışı: İlk olarak rokaları yıkayın ve kuruttuktan sonra büyük büyük kase içerisine doğrayın. Üzerine ay şeklinde dilimlenmiş soğanları, mısırı ve kurutulmuş domatesleri alın. Sos malzemelerini karıştırarak salata ile buluşturun.

        • 5

          UN HELVASI

          Malzemeler

          2 su bardağı un

          1 su bardağı sıvıyağ

          Şerbeti İçin;

          2,5 su bardağı su

          1,5 su bardağı tozşeker

          Yapılışı: İlk olarak kenarda şerbeti hazırlayın. Tencere içerisine toz şekeri ve suyu alın, kısık ateşte eritin. Daha sonra başka bir tencereye sıvıyağını ve unu alın. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun. Sonra ocağın altını kısın ve unun rengi koyulaşana kadar kavurmaya devam edin. Arzu edilen renge ulaşılınca. Ocaktan alınan un helvasının üzerine ılık şerbetini dökün. Şerbeti döktükten sonra çekmesi için hızlı hızlı karıştırın. Helva hazır olunca kaşık içine alıp ters çevirerek servis tabağına koyun.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa