Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Honda Türkiye arayı 1 hafta uzattı - haberler - Otomobil Haberleri

        Japon otomobil üreticisi Honda, koronavirüs nedeniyle Türkiye'deki üretim faaliyetlerine verdiği arayı uzattığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, üretime başlama tarihinin 1 hafta ertlendiği belirtildi.

        Honda Türkiye'nin açıklamasında,"Koronavirus salgınının etkisiyle Kocaeli Şekerpınar'da bulunan üretim tesisindeki faaliyetlere verilen ara1 hafta daha uzatıldı. Bu adımlar, tedarik zincirlerinde artan zorlukların ışığında atıldı" denildi.

         Talep düştü ara açıldı
        Talep düştü ara açıldı Haberi Görüntüle

        Honda Türkiye, 2 Nisan'da yaptığı duyuruda, üretim faaliyetlerine 6 Nisan 2020 tarihinden 13 Nisan 2020 tarihine kadar ara verdiğini bildirmişti. Şirketten yapılan son açıklamada, 20 Nisan 2020 tarihinde üretime yeniden başlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

        Açıklamada, "Ancak bu durum hükümet kararları, sağlık otoritelerinin tavsiyeleri ile piyasa ve tedarik koşullarına bağlı olarak yeniden gözden geçirilecek ve duruma göre değerlendirilecektir" ifadesi yer aldı.

        REKLAM

        Türk otomotiv sanayisindeki diğer kuruluşlar ile, yurtdışındaki üreticiler de üretime verdikleri koronavirüs arasını uzatmışlardı.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa