Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Hayko Cepkin: Dakik, disiplinli ve planlıyım

        Gençlik festivallerinin aranan ismi ünlü rock’çı Hayko Cepkin, “Her yıl şovumuzu yeniliyoruz. Bu da bir çeşit deli işi. Bize de bu yakışıyor” diyor.

        5 yıldır Kuşadası’nda yaşayan Hayko Cepkin, uzaktan işlerini nasıl yürüttüğünü ve çalışma tarzını HT Magazin’e anlattı. ‘Sosyal Medyadaki Her Şey’ sloganıyla 14 Ekim’de ‘Maslak Uniq’te düzenlenecek olan Hashtag Festivali’nde sahne alacak olan ünlü rock’çı, sosyal medyayla olan ilişkisinden de bahsetti.

        Müziğin merkezi İstanbul, Kuşadası’ndan işleri nasıl yürütüyorsunuz?

        Özellikle yaz ayları benim stüdyoda çalışma dönemim oluyor. Hem çalışıp hem idare etmek çok zorlayıcı olmaya başlamıştı. Hayvanlarımı alıp yeni bir çiftlik kurma sürecindeyim. Hazirana kadar sonuçlandırmış olurum. İstanbul tüm işkollarının merkezi halinde ama yeteri kadar planlı çalışıyorsanız uzakta olmak üstesinden gelinemeyecek bir şey değil. Hayatımı bu şekilde dakik, disiplinli ve planlı yürütüyorum.

        REKLAM

        Bu yaz çok sayıda festivalde sahne aldınız. Festival izleyicisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

        90’lı yıllarda Türkiye’de hiç festival olmadığı için karikatür dergilerinde yapılan kampanyaları okuyarak büyü- dük. 2000 yılı itbarıyla başlayan festival kültürü, 10 yıl boyunca bazı sözde organizatörlerin gözünde dolar işareti yaktığı için gelişemeden sekteye uğradı. Geçtiğimiz 2 yıldan bu yana bir yükseliş söz konusu. Festivalin ruhunu anlayanların çoğaldığı kanaatindeyim. Bu platformlar eğlenebildiğimiz, günlük rutinden çıkıp kendimizi soyutladığımız, farklılıkların bir araya geldiği ve birbirlerini sorgulamadığı bir ortam oluşturuyor. Zamanla daha da yerine oturacak. Biz de bu amaca hizmet ediyoruz.

        ‘YAPTIĞIMIZ BİR ÇEŞİT DELİ İŞİ’

        14 Ekim’de ‘Maslak Uniq’te Hashtag Festivali’nde sahne alacaksınız. Özel bir şovunuz olacak mı?

        REKLAM

        Her sene sahne setimizde yüzde yüze yakın değişim yaparız. Bunu yapan başka bir ekip olduğunu sanmıyorum. Her sene hal, tavır, sahne ve düzenleme konusunda yenilemeler yapıyoruz. Bu da bir çeşit deli işi. Bize de bu yakışıyor. O yüzden bu sene seyrettiğiniz büyük sahne şovunu seneye seyredemeyebilirsiniz. Seyircimiz de bunu biliyor ve o senenin büyük sahneli görsellerini ve duygusunu kaçırmak istemiyor. Hashtag Festivali’nde de bu senenin setine tanık olunacak.

        Sahnede giydiğiniz kostümler ve yaptığınız gösteri için özel bir ekiple çalışıyor musunuz? Fikirler nasıl gelişiyor?

        Tüm projenin fikir ve geliştirme beyni benim. Bu konuda bencil ve idareci bir yapım var. Projeyle ilgili her şeyi kendim tasarlarım. Hayata geçirme aşamasındaysa 12 senedir aile gibi olduğumuz, kendi konusunda uzman ekip arkadaşlarıma danışıp karar veririm. Bu, her konu için geçerlidir.

        Hashtag Festivali’nin sloganı ‘Sosyal Medyadaki Her Şey’. Sizin sosyal medyayla ilişkiniz nasıl?

        İyi bir Twitter kullanıcısıyım. Instagram’da hem konser duyuruları yapıp hem de her gün suratını çeken cimcimelerden olmaktansa, hikâyesi olan paylaşımlar yayınlamayı tercih ederim. Bu fikir çerçevesinde zaman içerisinde daha da yayılacağım.

        ‘YENİ BESTELER YOLDA’

        REKLAM

        Yeni bir şarkı veya albüm hazırlığınız var mı?

        2018 planım, haziranda konserlerimiz bitince stüdyoya kapanmak. Eylülden aralık ayına kadar sadece çok özel sahnelerde çıkacağız. 2019’da çıkarmayı hedeflediğim bestelerime yoğunlaşacağız.

        Uzun süredir Kuşadası’nda yaşıyorsunuz. Orada yaşamaya nasıl karar verdiniz? ‘Varil Camping’de işleriniz nasıl gidiyor?

        Kuşadası’na yerleşmemin 5. senesine gireceğim. Hayatımda aldığım doğru kararlardan biri. Varil Camping, Şirince’de açtığımız, tatil ve kamp yapılabilen hayvan dostu bir yerdi. 3 sene hizmet verdik ama bu sene açmama kararı aldık. Kapattık, devretmeyi düşünüyoruz.

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa