Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü "Haklının acelesi yok!" Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'in 'Proveke etti' açılamasına yanıt! - MKE Ankaragücü Haberleri

        Süper Lig'in 15. haftasındaki MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yanındakiler tarafından saldırıya uğrayan Halil Umut Meler olayla ilgili olarak suskunluğunu bozdu.

        Faruk Koca'yı vicdanen affetmeyeceğini belirten Meler, olayın sorumlusu olarak ise MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nu gösterdi. 2018'deki Galatasaray - Başakşehir maçında Emre Belözoğlu ile arasında yaşananları hatırlatan Meler, "Emre Belözoğlu benden özür dilemedi" ifadelerini kullanırken Başkent ekibinin teknik direktörü de Meler'e yanıt verdi.

        MELER: OLAYLARI EMRE BELÖZOĞLU PROVOKE ETTİ

        Yumruklu saldırıya uğradıktan sonra yere düşen ve devamında da fiziksel şiddete uğrayan Meler, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        REKLAM

        "Hakemlik anlamında oyunu etkileyecek kötü yönetim sergilediğimiz ortam oluşmadı, her şey normaldi. Maçtan sonra oyuncular teşekkür ve tebrik etmeye geldi. O arada Emre Belözoğlu'nun el, kollarını gördüm, rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Oraya odaklandığımız anda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlamıyorum çünkü yerde darbe yiyordum. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü, başka kimse değildi"

        "BENDEN ÖZÜR DİLEMEDİ"

        Yaşananları Belözoğlu'nun provoke ettiğini belirten Meler, 'Ankaragücü Spor Kulübü ya da taraftarlarının bir şeyi yok, normal bir aksiyonu var. Ya bunu öncesinde planladı, çünkü biliyorsunuz 2018 yılında benimle ilgili şahsi bir görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum. Darbe yediğinde ben ona gülmüşüm. 'Güldüğümü ispatlasın, tamam' dedim, benim için problem değil. O eylemi yapan, yumruk atan kişi ben ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen Emre Belözoğlu özür dilemedi. Üzgün olduğunu söylüyor ama neye üzgün? Şiddeti yapanın şu durumda olduğuna mı yoksa bu duruma kendisi getirdiği için mi üzgün? Yoksa ben darbe yediğim için mi üzgün?" dedi.

        Antrenman öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak Halil Umut Meler'e yanıt veren Emre Belözoğlu şunları söyledi:

        "Haklının acelesi yok. Bu maçla alakalı söylenecek çok bir şey olmadığını ve özür dilediğimi dile getirmiştim. Bir karşılığı olmadı. Ben olaya vakıf olduğumda soyunma odasındaydım. Sonrasında sahaya çıktım. Halil Hoca ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu söyledim. Koridorda da tekrar karşılaştık. Kendilerine sarılıp, üzgün olduğumu söyleyerek 3-4 defa özür diledim. Pek karşılığı olmadı herhalde. Üzülerek söylüyorum ki bugün yaptığı açıklamada kendisini ele vermiş oldu."

        "Kendisinin bahsettiği olaydan sonra bugüne kadar 14 maçıma birinci hakemlik yaptı. Hiçbir olayımız olmadı, hiçbir şey yaşanmadı. Biz hayır olan şeyleri hatırlamaya çalışıyoruz, bize kin olarak gelecek olayları unutmaya gayret eden bir insanım. Hayatım boyunca hep aksiyonun içinde anlık kararlar alarak ne yazık ki kötü çocuk oldum. Ben hiç plan yaparak maça çıkmadım. Beni seven veya sevmeyen herkes bilir ki ben kendi işimi kendim hallederim, kimseyi kullanmam. Sayın başkanımız da kimsenin talimatıyla iş yapacak biri değildir."

        "Kendisi ailesinden ve kendisinden özür dilemediğimi ifade etmiş. Yakında kendisinden özür dilediğime dair görüntüler de çıkacaktır. Futbol, hiç kimsenin ailesinden önemli değildir. Ben ailesiyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşantısı olmasını temenni ediyorum. Ama haklı olanın acelesi yok. Bence çok acele etti kendisi. Ben maçtan sonra da yakın arkadaşları aracılığıyla ulaşmaya çalıştım, telefonla da aradım. Müsait olmadığını ilettiler bana."

        "Halil Umut Meler, provokasyondan bahsetmiş. Bir ara kendi maçlarını izlerse provokatif tarafın bizim olmadığımızı net görebilir. Ben bu maç da dahil olmak üzere kendisini provoke edecek hiçbir hal ve tavırda bulunmadım. Karşılıklı olarak sahanın içinde her futbolcunun her teknik adamın yapmış olduğu davranışı, bu işin provokasyonu gibi göstermeye çalışmak gerçekten uzaklaşmaktan başka bir şey değildir. Komik de değildir. Çok üzgün ve yaşamış olduğu duyguyu anlamaya, yardım etmeye çalışan biri olarak ben de kırgınım."

        BELÖZOĞLU: KORİDORDA KENDİSİNDEN ÜÇ KEZ ÖZÜR DİLEDİM, SONRA DA YARDIMCI HAKEMİYLE KONUŞTUM

        MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'ndan Halil Umut Meler'in açıklamalarına jet yanıt geldi. Haber Global'e açıklamalar yapan Belözoğlu "Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, 'Sizin delikanlılığınız nerede' diye tepki gösterdiniz. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım" ifadelerini kullandı.

        MKE ANKARAGÜCÜ'NDEN AÇIKLAMA: BELÖZOĞLU'NUN OLAYLARIN İÇİNE ÇEKİLME ÇABASI ÜZÜCÜ

        MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, teknik direktörleri Emre Belözoğlu'nun Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olayların içerisine çekilmeye çalışıldığını belirtti.

        Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada, Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda yaşanan olayların adli yargı ve Türkiye Futbol Federasyonunun kurulları tarafından incelendiğini hatırlatarak, "Sorumlular ile ilgili gerekli sevkler yapılmış olup, PFDK tarafından karar verilmiştir. PFDK kararları için kulübümüz tarafından Tahkim Kuruluna itiraz hakkı kullanılacaktır. MKE Ankaragücü Kulübü olarak yaşanan olaylara ilişkin teknik direktörümüz Emre Belözoğlu'nun ısrarla olayların içerisine çekilmeye çalışılmasını üzülerek takip etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

        Aytekin, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Hakem ve temsilci raporlarında olayların içerisinde ismi yer almayan teknik direktörümüz Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler'den saha içinde ve koridorlarda defalarca özür dileyerek üzüntüsünü bildirmiştir. Hocamızın yapıcı tavrına karşı, yıllar önce verilen bir röportaj üzerinden algı yaratmaya çalışan herkesi, kaos ortamındaki Türk futbolu adına sağduyuya davet ediyorum. Dönem mağduriyetler üzerinden hesap görme dönemi değil, birlik içerisinde Türk futbolunu kriz ortamından çıkarma dönemidir."

        BELÖZOĞLU DAHA ÖNCE "HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

        Emre Belözoğlu bir röportajında 2018'deki maçı hatırlatarak; "Hayatımda hiç bir hakemin, ben tekme yerken güldüğünü görmedim. Halil Umut Meler'i hayatım boyunca unutmayacağım. O da bunu iyi bilsin" demişti.

        2017-18 maçında Galatasaray, Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzanırken o dönem turuncu-lacivertli kulübün kaptanı olan Emre Belözoğlu, Meler'in hakem yönetimine tepki göstermişti.

        BELÖZOĞLU "FAIR-PLAY ÖDÜLÜNÜ UNUTMAYALIM" DİYEREK DESTEK KOCA'YA DESTEK OLMUŞTU

        Geçen günlerde açıklama yapan Emre Belözoğlu, Faruk Koca'nın TFF tarafından daha önce fair-play ödülünü aldığını hatırlatarak eski başkanına destek olmuş ve şunları söylemişti:

        "Bu tarafın da unutulmaması gerekiyor. Camiamızın ve kendisinin yaşamış olduğu süreçte taraftarımızın vermiş olduğu destek, camianın bütünleşmesi çok değerli. Biz sahanın içinde bu süreçten kulübümüzü, camiamızı daha güçlü çıkaracak süreçleri inşa etmek adına elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Ankaragücü çok büyük bir camia. Beklenti burada her zaman yüksekti ama bu yaşanılan süreçten sonra oyuncularımızın sorumlulukları daha da arttı. Biz de bunun bilincinde sahada sportif olarak kulübümüzü en yükseğe çekmek adına daha da motive olacağız. Bunu camiamızın ve taraftarlarımızın bilmesini isterim."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa