Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        • 1

          EDEBİYAT MUTLULUKTUR
          (Zülfü Livaneli)

          Zülfü Livaneli’nin, sanat ve siyaset anlayışını sayısız hayat deneyimiyle harmanladığı Edebiyat Mutluluktur, hem sadık Livaneli okurları hem de yeni yazarlar için ufuk açıcı denemelerden oluşuyor. Livaneli’nin, Türkiye’den ve dünyadan farklı örnekleri odağına alarak sanat-toplum ilişkisini irdelediği Edebiyat Mutluluktur, İnkılâp Kitabevi etiketli yeni baskısıyla raflarda yerini aldı.

        • 2

          OLMAYANLAR MABEDİ
          (Baki Can Ediboğlu)

          Mistik bir yolculukta hakikatin arayışına uzanan ve bilinçaltının derinliklerine inen 'Olmayanlar Mabedi' okuyuculara kendi mabetlerinin neresi olduğunu sogulatıyor. Ediboğlu’nun varoluşa, hayata, kötülüğün içinde iyi kalabilmeye dair ruh çözümlemeleriyle dolu üçüncü romanı Doğan Solibri etiketiyle okurla buluşuyor.…

        • 3

          AHMET RASİM KİTAPLIĞI 1-İLK SEVGİ

          VakıfBank Kültür Yayınları yazar, gazeteci ve milletvekili Ahmet Rasim’in eserlerini edebiyatımıza yeniden kazandırıyor. Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen araştırma çalışmalarında 800’ü aşkın süreli yayın ve 117 bin nüsha incelendi. 30 cilt olarak okurla buluşturulması planlanan külliyatın ilki ise “Ahmet Rasim Kitaplığı 1-İlk Sevgi” adıyla yayımlandı.

        • 4

          DARK ANTOLOJİ BİRİNCİ KİTAP

          Dark İstanbul Yayınları'nın gizem, polisiye, psikolojik gerilim, korku mitoloji, bilimkurgu alanlarında İstanbul'a odaklanan seçki serisinin birinci kitabı 'Dark İstanbul Antoloji Birinci Kitabı' çıktı. Kitapta İstanbul'da yaşanmış, yaşanacak olan efsanelerden ilham alan ve Aşkın Zengin Akkuş, Attila Şanbay, Çağdaş Ulus, Ercan Akbay, Funda Özlem Şeran, Mehmet Berk Yaltırık, Murat S. Dural, Nurgül Çelebi, Özlem Ertan, Uğur Kılınç, Yurdagül Şahin tarafından kaleme alınan 13 farklı hikaye yer alıyor.

        • 5

          ÇIPLAK KADIN
          (Desmond Morris)

          Ünlü zoolog Desmond Morris'in, kadın bedenini anlama kılavuzu sayılabilecek çalışması Çıplak Kadın yenilenen kapak tasarımıyla yeniden okurla buluşuyor. İnkılap Kitapevi etiketiyle raflarda yerine alan kitap, tamamıyla bilimsel gerçeklere dayanarak toplumların kadın vücudunu mükemmeleştirmek yolunda karşılaştıkları zorlukları ve geçirdikleri aşamaları keşfetmeye çalışıyor.

        • 6

          RENKGİLLER
          (Defne Ongun Müminoğlu)

          Doğa sevgisi, sosyal sorumluluk, sosyal hayat, seyahat etmek, sanat gibi konulara odaklanan Defne Ongun Müminoğlu'nun kaleme aldığı Renkgiller serisi Merve Ergenoğlu'nun çizimleriyle okurla buluşuyor. 3 yaş ve üzerine hitap eden seri Oyun Peşinde, Kampta ve Yollarda isimli üç kitaptan oluşuyor. Kitaplar ebeveynler ve çocuklara hayatın temposu içinde farklı bakış açıları sunuyor, keşfetmek, bilgilenmek, yaşanan anların farkında olmak, aile ve arkadaşlarla kaliteli zaman geçirmek gibi değerlere değiniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa