Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Güvercin dizisi oyuncuları ve konusu ne? Güvercin nerede çekiliyor? Güvercin 15. bölüm bu akşam!
        • 1

          GÜVERCİN DİZİSİ KONUSU

          Zülüf, kuş uçmaz kervan geçmez, dağların doruklarında kör bir kuyuda ölümü beklemektedir. Bir çingene kızı gibi yerin yedi kat dibindedir. Zülüf, atıldığı bu kuyudan genç bir adam tarafından kurtarılır. Bir mucize gibi karşısına çıkan Kenan'ın kim olduğunu öğrendiğinde ise hayatının şokunu yaşar.

          Kuyunun başında beklemekte olan Kenan, akşam güneşinin kızıllığı altında, güzelliğiyle dillere destan Zülüf'ü görür kuyudan çıkarken. Kenan'ın dizlerinin bağı çözülür, yer ve gök alt – üst olur.

          On beş yıl önce işlenen cinayet yüzünden etrafa saçılan kan, o günden sonra her iki aileye de bulaşacaktır. Ta ki bir gün aşk gelip, her şeyi temizleyene dek…

        • 2

          GÜVERCİN NEREDE ÇEKİLİYOR?

          Güvercin dizisi bazı bölümleri Urfa'da, büyük bir bölümü ise Gaziantep'te çekiliyor.

        • 3

          Bedir – Menderes Samancılar

          Ailenin reisi, Zülüf ve Müslüm’ün babası, Zeliha’nın kocasıdır. On beş yıl önce, cinayet ve hırsızlıkla suçlanarak cezaevine girmiş, cezaevi şartlarıyla daha da olgunlaşmış derin ve ağır bir adamdır. Cezaevinden çıktıktan sonra baba yadigarı kutnu atölyesini tekrar faaliyete geçirip, karısı ve çocuklarıyla mutlu bir hayat süreceğini düşünürken, oğlu Müslüm’ün yüzünden bir anda her şey alt üst olur. Tek amacı çocuklarını ve ailesini korumak, onlara sahip çıkmaktır.

        • 4

          Betül – Dilan Telkök

          Mustafa’nın yeğenidir. Uzun yıllardır Mesude ve Mustafa ile birlikte yaşamaktadır. Üniversitede Turizm ve Otelcilik okumuş, şimdilerde Kenan’ın otelinin işletme müdürlüğünü yapmaktadır.

        • 5

          Celil – Devrim Salt

          Kevsa’nın erkek kardeşi, Kenan, Ökkeş ve Nefise’nin dayılarıdır. Hayatta varlık gösterememiş, beceriksiz, başkalarının güç ve imkanlarıyla asalak yaşayan biridir. Güç, para ve imkan elde edeceğini düşündüğünde, yaptığı kötülükleri gözü görmez. Yaptıklarından en ufak bir vicdan azabı çekmeyen, ancak dışarıya kendini tamamen farklı gösteren, çevresindekileri duymak istediklerini söyleyerek kolayca kandıran biridir. Kumar zaafı vardır ve gece hayatına düşkündür. Ökkeş’i de bu hayata alıştırmış, onu yanında dolaştırmakta ve güya sahip çıkmaya çalışmaktadır. Ahmet’in cinayete kurban gitmesinden sonra bir süre işlerin başına geçmiş, ama işleri eline yüzüne bulaştırmış, neredeyse ailenin tüm servetini kaybetmek üzereyken Kenan’ın ipleri eline almasıyla devreden çıkmak zorunda kalmıştır. Şimdilerde yeğeni Ökkeş’le beraber marinanın işletmesini yapmakta, ama aslında ailenin parasını yiyerek yaşamaktadır.

        • 6

          Emel – Toprak Sağlam

          Kasım’ın karısı Zülüf ve Müslüm’ün yengesidir. Gençliği ve güzelliği sayesinde kocasını parmağında oynatır. Yoksulluk içinde büyümüş, kocası ona zengin bir hayat imkanı sunduğu için onunla evlenmiştir. Geleceğini garanti altına almak için, elinde sürekli insanlarla ilgili bilgi biriktiren ve bunları gerektiğinde koz olarak kullanmaktan çekinmeyecek kadar gözü kara ve bencil bir kadındır.

        • 7

          Kasım – Osman Albayrak

          Bedir’in erkek kardeşi, Zülüf ve Müslüm’ün amcalarıdır. Para hırsı olan, güce ve iktidara sahip olmayı seven bir adamdır. Şehirde fıstık ticareti işiyle uğraşmaktadır. Karısı Emel’e takıntılı derecede düşkündür. Ancak zengin olursa kendisiyle evleneceğini söyleyen Emel için, geçmişte her şeyi göze alarak bir takım işlere girişmiştir. Olayların gidişatını hep önceden planlamak isteyen, işlerin kontrolü dışında gelişmesine tahammül edemeyen biridir. Müslüm’ün neden olduğu olaylar Kasım’ın da hayatını ve kontrol planlarını zorlaştıracaktır.

        • 8

          Kenan – Mehmet Ali Nuroğlu

          Kevsa’nın büyük oğlu, Ökkeş ve Nefise’nin ağabeyleridir. Yakışıklı, yaşından daha büyük gösteren ve davranan, yaşadığı coğrafyadaki erkeklerin aksine; olayları şiddetle değil, anlaşarak çözmek taraftarı olan, hümanist biridir. Çok başarılı bir öğrenci olarak liseyi İstanbul’da okur ve geleceğiyle ilgili büyük planlar yaparken, babası Ahmet’in öldürülmesiyle Antep’e dönmek, genç yaşta işlerin başına geçmek ve ailenin reisi olmak zorunda kalmıştır. Büyük bir fıstık işleme tesisi kurmuş, şehirde butik bir otel açmıştır. Serseri kardeşi Ökkeş’e sahip çıkmak ve onu zaptetmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Bu yüzden marinanın işletmesini de ona ve dayısı Celil’e bırakmıştır. Beklenmedik şekilde gelişen olaylar sonucu, kendisini hayatta hiç başına gelmeyeceğini düşündüğü bir durumda bulacak ve bundan sonra başına gelen bu gerçekle yaşamak zorunda kalacaktır.

        • 9

          Kevsa – Nursel Köse

          Kenan’ın, Ökkeş’in ve Nefise’nin annesidir. On beş yıl önce kocası Ahmet Cibran bir cinayete kurban gitmiştir. Yıllarca kocasının yasını tutmuş, çocuklarını ve ailesini bir arada tutmak için sert ve katı bir kimlik geliştirmiş, tavırları ve bakışları ile etrafa korku salan, yörede sözü geçen bir hanımağadır. Büyük oğlu Kenan’la pek iyi anlaşamazken, diğer oğlu Ökkeş’e hastalık derecesinde bir düşkünlüğü vardır. Kontrolü hep elinde tuttuğunu düşünürken, hayatta hiç beklemediği şeylerle sınanacaktır.

        • 10

          Müslüm – Berke Üstündiken

          Bedir’in oğlu, Zülüf’ün kardeşidir. Amatör bir futbol takımında oynayan, biraz uçarı, yakışıklı genç bir delikanlıdır. Müslüm’ün gönlü ferman dinlemez ve olmayacak bir kıza aşık olur. Bu aşkından vazgeçmeyerek, gençlik heyecanı ile büyük bir adım atar. Bu adım her şeyi, herkesin kaderini ve geleceğini değiştirecek olayları başlangıcı olur.

        • 11

          Nefise – Eslem Akar

          Kevsa’nın kızı Kenan ve Ökkeş’in kızkardeşleridir. Konakta elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan, prenses gibi büyütülmüş, giyinmeyi süslenmeyi seven, güzel bir genç kızdır. Ağabeyi Kenan’dan hep sevgi ve anlayış görmüş, fakat diğer ağabeyi Ökkeş’in sert ve kendisini sınırlayan tavırlarından rahatsız olmuştur. Nefise’nin geçlik hayalleri ve aşkından vazgeçmeyişi, içinden çıkılmaz olayları başlatan ilk hamle olur.

        • 12

          Nimet – Gözde Fidan

          Pavyon kadınıdır. Küçük yaşta ünlü olmak umuduyla evden kaçmış, ancak işler hiç de beklediği gibi gitmemiş, kendisini bir pavyonda konsomatrislik yaparken bulmuştur. Ama Nimet’in zenginlik ve sınıf atlama hayalleri vardır ve bunları gerçekleştirmek için kadınlığını kullanarak her şeyi yapabilecek biridir.

        • 13

          Ökkeş – Genco Özak

          Kevsa’nın oğlu, Kenan ve Nefise’nin kardeşleridir. Babasının bir cinayete kurban gitmesiyle öfke ve intikam duygularıyla büyümüştür. Annesi Kevsa ve dayısı Celil tarafından yaptığı her hata hoş görülmüş ve hatalarının üstü kapatılmıştır. Sorunları hiçbir zaman medeni kurallar dahilinde çözmeyen, şiddetten ve zorbalıktan yana, Kenan’ın tam zıttı bir karakterdir. Kendisini, ağabeyi Kenan’dan hep eksik ve aşağıda görür ve sahip olamadığı güce ve iktidara kavuşmak ister. Ağabeyinin ona işletmesini bıraktığı marinanın başında duruyor gözükmekte, ama aslında serseri hayatına devam etmektedir.

        • 14

          Zeliha – Gülen Kahraman Yıldır

          Bedir’in karısı, Zülüf ve Müslüm’ün annesidir. Yüzünde yaşadıklarının tüm izlerini taşıyan, teveküllü bir kadındır. Kocasını on beş yıl önce cezaevine göndermiş, onun yokluğunda evine ve çocuklarına sahip çıkmış, kocasını sabırla beklemiştir.

        • 15

          Zülüf – Almila Ada

          Bedir’in kızıdır. Küçük yaşta babasının cezaevine girmesiyle evin sorumluluklarını annesi ile paylaşmış, bu yüzden erken olgunlaşmış güzel, gururlu, özgüveni yüksek, gelecekle ilgili hayalleri ve idealleri olan bir genç kızdır. Sabırla çok sevdiği babasının cezaevinden çıkmasını beklerken, erkek kardeşi Müslüm’e sahip çıkmış, ablalık yapmıştır. Babası hapisten çıktığında her şeyin düzeleceğini ve işlerin yoluna gireceğini düşünürken, Müslüm’ün yol açtığı olaylar sonucu, kendisini bir anda hiç beklemediği bir çıkmaz içinde bulur. Kaderine isyan da etse, karşı da çıksa hayatın onu götürdüğü yere doğru sürüklenecektir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa