Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet yurt başvurusu (2017) KYK başvuru nasıl yapılır?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite eğitimi boyunca yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler için sunulan KYK yurtları için başvurular başladı. Üniversite eğitimi boyunca KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, merakla "KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?" diye soruyor. PekiKYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet yurt başvurusu hakkında detaylar...

        KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden KYK yurt başvurularının başlayacağı tarihi duyurmuş ve KYK yurt başvurusu için tarih bekleyen adayların bekleyişine son vermişti.

        14 Ağustos 2017 (bugün) başlayan KYK yurt başvuruları, 20 Ağustos 2017 tarihinde sonlanacak ve öğrenciler başvurularını tamamlayarak sonuçlar için bekleyişe geçecek.

        KYK yurt başvuruları, birçok kamu hizmetini çevrimiçi olarak yapmaya olanak sağlayan e-Devlet üzerinden alınacak ve öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak KYK Yurt Başvurusu hizmeti ile başvurularını yapabilecek.

        E-DEVLET KYK YURT BAŞVURUSU EKRANI KYK YURT BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        ARA SINIF ÖĞRENCİLERİ DE KYK YURT BAŞVURUSU YAPABİLECEK

        Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerden ara sınıflarda okuyanlar da başvuru yapabilecekler. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de ara sınıf olarak 20 Ağustos 2017 tarihine kadar, KYK yurtlarında kalmak için başvurularını yapabilecek.

        KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak ve bu nedenle öğrencilerin e-Devlet şifresine ihtiyacı olacak. e-Devlet bilgilerini henüz hiç almamış öğrencilerin en yakın PTT şubesine kimliğiyle giderek edinmesi gerekiyor.

        Aynı zamanda KYK yurt başvurusu yaparken öğrencilerin oldukça dikkatli olması gerekiyor. Zira bilgilerini hatalı giren öğrencilerin KYK yurt başvuruları değerlendirmeye alınmadan iptal edilecek. Öğrencilerin sisteme girdiği bilgilerin doğruluğu,Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farklı kamu kurum ve kuruluşları tarafından araştırılacak.

        KYK YURDU BULUNAN İL VE İLÇELER

        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa