Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG birincileri buralardan çıktı
        • 1

          Muş'un Varto ilçesinde okulundan arta kalan zamanda çobanlık yapan Eda Beytaş, TEOG ikinci dönem sınavında, geçen yıl bu sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan ablası gibi Türkiye birincileri arasında yer aldı.


        • 2

          İlçeye bağlı Dağcılar köyü Seyit Kamer mezrasından taşımalı eğitim sistemiyle Çaylar Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu'na giden Beytaş, 26-27 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

        • 3

          Köyde imkanlarının çok fazla olmadığını, ancak eksiklerini okul idaresi ve arkadaşlarının yardımıyla giderdiğini anlatan Beytaş, "Hedefim iç mimar olmak. Güzel bir okulda eğitim almak istiyorum. TEOG birincisi olduğumda bu mutluluğu sadece ailemle yaşamadım. Ülkede beni tanıyan ve tanımayan pek çok kişi beni aradı tebrik etti. Bana destek oldular. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye gerçekten iyi bir ülke." dedi.

        • 4

          İki kızının olduğunu ve onları maddi imkansızlıklar içerisinde okuttuğunu vurgulayan Nazim Beytaş, şöyle konuştu: "8 yıldır Ezgi ve Eda'yı pazartesi günleri okula bırakıyorum. Cuma günleri köy yollarında bekleyip kızlarımı tekrar eve getiriyorum. Ulaşım ve servis açısından öğrencilerin bu bölgede okula gitmesi çok zor.

        • 5

          Çok zorluklar yaşıyoruz. Köyümüzün yolu kışın genelde kapalı. Kızımı okula bazen atlı kızaklarla götürüyorum. Bazen de çantalarını sırtlayıp 2 saat yürüyerek okula varıyorum. Bu zor koşullara rağmen Ezgi geçen yıl TEOG'da Türkiye birincisi oldu. Eda da bu sene Türkiye birinciliğini kazandı. Bu zor koşularda başarıyı sağladıkları için onlarla gurur duyuyorum."


        • 6

          Eda ve Ezgi'nin her türlü maddi imkansızlıklara rağmen bu başarıyı yakaladığını vurgulayan Okul müdürü Olcay Karataş, şu ifadeleri kullandı: "Köye vardığımda Eda koyunların önündeydi. Koyunların önünden çağırdım. Kendisine bu mutlu haberi verdim. Ailesiyle bu güzel haberi paylaştım. Geçen yıl Ezgi, bu yıl ise Eda Türkiye birincileri arasında yer aldı. Her iki kardeşe de teşekkür ediyorum. Her ikisiyle de gurur duyuyorum.

        • 7

          İyi ki öğrencilerimiz bu başarıyı sağladılar. Ailesi büyük destek oldu. Okul idaresi ve öğretmenler olarak büyük destek olduk. Yetiştirme kurslarını açtık. Kendilerine her türlü kaynak konusunda yardımcı olduk ve bu başarı geldi."

        • 8

          ÇOBANLIK YAPAN HABİB'İN TEOG BAŞARISI

          Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde zorlu bir yaşamın arasından koyun sağıp, çobanlık yaparak sınava hazırlanan Habib Bitkin, TEOG sınavında 6 dersten sorulan 120 sorunun 119'una doğru cevap vererek Türkiye ikincileri arasına girdi.

        • 9


          TEOG sınavında geçmiş yıllarda olduğu gibi başarı geleneğini devam ettiren Çemişgezek ilçesinde, bu yılda birçok öğrenci Teog'da 120'de 120 yaptı. Ancak, 120 sorudan 119'unu doğru yaparak Türkiye ikincileri arasına giren Habib Bitkin, yaşından büyük yaptığı işlerle ailesine verdiği destekle dikkat çekiyor.


        • 10

          Başarısının ailesiyle birlikte öğretmenlerini ve kendisini çok mutlu ettiğini belirten Habib Bitkin, "Ben Çemişgezek ilçesine bağlı Tatar Mezrasında oturuyorum. TEOG sınavında ful çekmek istiyordum ama olmadı.

        • 11

          İnşallah ilerleyen eğitim hayatımda büyük başarılar için mücadele edeceğim. Yatılı olarak eğitim görüyorum. Haftanın beş günü okuldayım. Hafta sonları köyüme geliyorum. Ailece küçükbaş hayvancılıkla uğraşmaktayız. Kış aylarını köyde, yaz aylarını ise yaylalarda geçiriyorum"dedi.

        • 12

          Ailesi küçükbaş hayvancılıkla uğraştığı için yaz tatilini yaylalarda, okul sonrası zamanlarını ise hayvan otlatmakla geçiren Habib Bitkin, "Okul sonralarında ailemin yanına giderek onlara yardımcı oluyorum. Koyun otlatmaya gittiğimde yanıma ders kitaplarımı da alıyorum.

        • 13

          Yaşam şartlarımız gerçekten çok çok zor. Ama bu zor koşullara rağmen asla pes etmedim. Başardım. Okul dışında köye geldiğim zamanlarda ders çalışmaya hiç fırsatım olmuyor. Bu yüzden dersi derste dinlemeye çalışıyorum. Ailem her ne kadar bana destek olsa da, yaşam koşullarımız buna engel oluyor.

        • 14

          Yine de genellikle koyun otlatmaya gittiğim zamanlarda heybeme bir kitap ya da bir test mutlaka koyuyorum. Koyun güderken fırsat bulduğum ilk anda test çözüyorum ya da kitap okuyorum. Hayatımdan memnunum ama mesleğimizden memnun değilim. Çok yoruluyorum. Buna mecburum"diyerek içinde bulundukları durumu aktardı.

        • 15

          TEOG'DA ÇEMİŞGEZEK BAŞARISI

          Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 3 öğrenci 120 sorunun tamamını yaparak Türkiye birincileri arasına girdi.


        • 16

          İlçede bulunan Raşit Yüksel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Nesibe Öztürk ve İstiklal Ortaokulu Öğrencileri Ayşenur Elif Erdil ile Berdan Karataş bu yılki TEOG sınav sonuçlarına göre Türkiye birincileri oldu.

        • 17

          14 KARDEŞİN ORTANCASI ESMA TEOG BİRİNCİSİ OLDU

          Siirt'in Şirvan İlçesi'nde güvenlik koruculuğu yapan Aydın Açıkça'nın 14 çocuğundan 14 yaşındaki Esma Açıkça, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye 1'incilerinden biri oldu.


        • 18

          Özel bir eğitim almadan kalabalık bir ailede gösterdiği azimle Türkiye 1'incisi olan Esma Açıkça, ailesinin, okul idaresinin ve öğretmenlerinin kendisine çok büyük katkı sunduğunu belirterek, "Büyük bir üniversite okuduktan sonra doktor olup köyümde hizmet vermek istiyorum" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa