Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Grand Pera'da caz da olacak Milonga da

        Sezon bir başladı pir başladı. Tiyatrolar, konserler, sergiler, bienal ve fuarlarla İstanbul kültür - sanat etkinlikleriyle iyice renklendi. Geçen sene 52 etkinlik dahilinde 36 bin sanatseveri ağırlayan Grand Pera, bu sezon da yine birçok önemli konser ve gösteriyi sanatseverlerle buluşturacak. HT Cumartesi'nden Ekin Türkantos'un haberi...

        Emek Sanat ve Kültür Vakfı Genel Müdürü Remzi Buharalı, yeni sezonda farklı etkinliklerle sanatseverlere bir seçki yapacaklarını söylüyor: “Sezonda temalı sinema gösterimleri yapmak istiyoruz. En İyi Yeşilçam Filmleri, En İyi Türk Yönetmen Filmleri, Müzikal Filmleri ile vizyonda yer bulamayan En İyi Bilimkurgu filmleri alanında seçkiler belli dönemlerde sanatseverlerle bulu- şacak.” Emek Sahnesi’nin akustiğine çok güvendiklerini söyleyen Buharalı, özellikle tek piyano konserlerinin mekânda çok iyi tınladığına dikkat çekiyor. Bu kapsamda piyano serileri ve caz konserleri de müzikseverleri mutlu edecek. Ayrıca tangoculara yönelik Milonga geceleri düzenlenecek. Eğitsel atölye çalışmalarına ve çocuk tiyatrolarına da yer verecek mekân güzel akustik konserleriyle de ilgi çekecek.

        REKLAM

        Son yıllarda büyük değişime uğrayan Beyoğlu’nun kimsenin aklından çıkmadığına değinen Buharalı, “Emek Sineması yeniden sanat yapılan bir platform haline geldi. Burası İstanbul’a yakışan unsurları barındırıyor. Kültür-sanat da, eğlence de alışveriş de hayatın bir parçası” diyor. Emek Sineması kapanırken çok tepki çekmişti. Peki yeni hali sanatseverlerin ilgisini çekiyor mu?” diye sorduğumuzda ise Buharalı, “Kapımız herkese açık. Yaptığımız konserler, tiyatrolar ve gösteriler herkes tarafından kabul görecek etkinlikler. Ben de bir sanatçıyım. Burada inandığımız bir proje var. Elbette buna herkes inanmak zorunda değil ama insanları davet ettiğimde buradaki fiziki çalışmayı gördükten sonra teşekkür ediyorlar. Sanatçı olarak buraya gelen devlet operasının, senfoni orkestrası ve devlet tiyatrosunun çok değerli sanatçıları var” sözleriyle yanıtlıyor. Grand Pera bünyesinde Emek Sanat Kültür Vakfı’nın kurulmasını da çok önemsiyor Buharalı. Çünkü yapacakları nitelikli işlerle, Beyoğlu kültür-sanat yaşamını canlandıracaklarına inanıyor.

        14 Ekim Kerem Görsev Trio

        17 Ekim Arkadaşım Edebiyat Söyleşisi

        22 Ekim Beyoğlu Caz Festivali Konseri

        21 Ekim “Çarpıntı 2047” tiyatro oyunu

        26 Ekim “Bazen Olmaz” kitap söyleşisi

        28 Ekim Tiyatro Oyun Kutusu’nun “SekShop” oyunu izleyiciyle buluşacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa