Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe: 2 - Beşiktaş: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş'ı Gürsel Aksel Stadı'nda konuk eden Göztepe, yeni stadındaki ilk maçına çıktı... Mücadelede ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.Galibiyeti getiren goller; 25. dakikada Halil Akbunar ve 45+2. dakikada Borges'ten geldi. Beşiktaş'ın tek golünü 38. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti.Bu sonucun ardından Göztepe 29 puana yükseldi. Teknik direktör Abdullah Avcı'yla yollarını ayıran ve mücadeleye antrenör Şenol Fidan yönetiminde çıkan Beşiktaş ise 30 puanda kaldı.

        SON 10 MAÇTA 7 YENİLGİ

        Siyah-beyazlı ekip, son 10 resmi karşılaşmada 7 kez mağlup oldu. Bu periyotta ligde Kasımpaşa'yı 3-2 ve Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Beşiktaş, kupada ise Anagold 24Erzincanspor'a 3-0 üstünlük sağladı.Siyah-beyazlı takım, söz konusu dönemdeki Süper Lig maçlarında BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 2-0, Fenerbahçe'ye 3-1, Sivasspor'a 2-1, Göztepe'ye 2-1 mağlup olurken, kupada ise Anagold 24Erzincanspor'a 2-0, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a ise 2 karşılaşmada da 3-2 yenildi. Son 10 resmi karşılaşmada 17 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 20 gol gördü.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        3. dakikada Serdar Gürler'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ön tarafta Jerome'un kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

        17. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Halil’in derinlemesine pasında ceza sahasına sızan Serdar’ın sağ çaprazdan çektiği şutta, top az farkla üstten auta çıktı.

        21. dakikada Castro'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Serdar Gürler'in şutunda, kaleci Karius meşin yuvarlağı kontrol etti.

        25. dakikada Göztepe öne geçti. Soner Aydoğdu'nun uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Serdar Gürler, Douglas'a rağmen meşin yuvarlakla ilerledi. Ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada topa dokunan Halil Akbunar, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

        36. dakikada ceza alanı içinde Halil'in Diaby'ye müdahalesinin ardından hakem Hüseyin Göçek penaltı kararı verdi. Atışı 38. dakikada kullanan Burak Yılmaz, takımının beraberlik golüne imza attı: 1-1.

        45+3. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Serdar Gürler'in ortasında arka tarafta topa dokunan Borges, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

        73. dakikada Caner Erkin'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde oluşan karambolde Göztepeli savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

        81. dakikada Halil Akbunar'ın sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktası yakınındaki Serdar Gürler'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        84. dakikada Göztepe ceza sahası önünde Titi'den topu kapan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Beto topu uzaklaştırdı.

        90+5. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın güzel şutunda kaleci Beto, güzel bir refleksle gole izin vermedi.

        GÜRSEL AKSEL'DEKİ İLK GOL HALİL AKBUNAR'DAN

        Kapılarını Göztepe-Beşiktaş maçıyla açan Gürsel Aksel Stadı'nda ilk golü Halil Akbunar kaydetti. Süper Lig'e döndüğü 2017-2018 sezonundan bu yana maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynayan sarı-kırmızılı ekibin bu stattaki son maçı olan 21 Aralık 2019'daki Galatasaray karşılaşmasında da son golü Halil Akbunar atmıştı.Halil Akbunar, bu sezon ligdeki 4. golünü attı. İlk yarının uzatma bölümünde takımının 2. golüne imza atan Celso Borges, bu sezon ilk golünü kaydetti.

        Göztepe'nin son olarak kadrosuna dahil ettiği Polonyalı forvet Kamil Wilczek, 88. dakikada Cameron Jerome'un yerine oyuna dahil oldu.Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Göztepeli futbolcular, coşkularını taraftarıyla paylaştı. Sarı-kırmızılı oyuncular daha sonra taraftarlarla "İsyan Marşı"nı seslendirdi.

        BEŞİKTAŞ ERİYOR!

        Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a elenen ve teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Beşiktaş, bu sezon 7. yenilgisini aldı. Haftayı 30 puanla kapatan siyah-beyazlı ekip, ligde son 5 maçında sadece 1 galibiyet alabildi. Bu süreçte BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 2-0, Fenerbahçe'ye 3-1, Demir Grup Sivasspor'a 2-1 ve Göztepe'ye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, tek galibiyetini Gençlerbirliği karşısında 4-1'lik skorla elde etti.

        NECİP UYSAL CEZALI

        Beşiktaş'ta sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Necip Uysal, gelecek hafta Çaykur Rizespor deplasmanında forma giyemeyecek. Göztepe karşısında takımının ilk golünü atan Burak Yılmaz, bu sezon 6. golüne ulaştı. Golcü futbolcu penaltı vuruşundan ise 3. golünü kaydetti.

        ÇATIYA TARAFTAR ÇIKTI

        Karşılaşmanın ilk yarısı oynandığı sırada bazı taraftarlar Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin çatısına çıktı. Çatının ucuna kadar gelen taraftarlar, güvenlik güçleri tarafından çatıdan indirildi.

        REKLAM

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'de Göztepe maçından önce teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Beşiktaş, ligdeki Demir Grup Sivasspor maçının ilk 11'inden 6 farklı isimle sahaya çıktı.Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a yenildikten sonra Abdullah Avcı ile göreve devam etmeme kararı alan Beşiktaş'ı Göztepe maçına Şenol Fidan çıkardı.

        Ligde ikinci devrenin ilk maçında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, bu maçın ilk 11'inden 6 farklı isimle Göztepe'ye karşı mücadele etti.Siyah-beyazlı ekipte Demir Grup Sivasspor maçından farklı olarak sakatlıkları nedeniyle İzmir'e getirilmeyen Adem Ljajic ve Pedro Rebocho'nun yanı sıra Enzo Roco, Muhammed Elneny, Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in yerine Victor Ruiz, Douglas, Tyler Boyd, Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz ve Abdoulay Diaby şans buldu.

        Beşiktaş'ın 2001 doğumlu oyuncusu Rıdvan Yılmaz, bu sezon ilk Süper Lig maçına çıktı. Genç oyuncu geçen sezon Çaykur Rizespor maçında 88. dakikada oyuna dahil olmuştu.

        REKLAM

        GÖZTEPE'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

        Beşiktaş maçıyla yeni stadı Gürsel Aksel Stadı'na kavuşan Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, 3-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı ekipte Antalyaspor maçında forma giyen Leo Scwechlen ve Murat Paluli'nin yerine Titi ve Lamine Gassama şans buldu.

        Öte yandan, Beşiktaş takım otobüsü kaldığı otelden stada doğru giderken Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yanında bulunan ve takım otobüsüne yabancı madde atmaya çalışan bazı Göztepe taraftarlarına polis ekiplerinin TOMA ve biber gazı ile müdahale ettiği öğrenildi.Müsabakayı takip eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin, lösemi hastası çocuklar ve ailelerini misafir eden İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneğinin 9. evinin açılışına katıldığı bildirildi.

        REKLAM

        Karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de izledi.

        ELAZIĞ VE MALATYA UNUTULMADI

        Müsabakadan önce Elazığ merkezli depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.Göztepe takımı oyuncuları sahaya "Geçmiş olsun Türkiye" yazılı pankart ile çıktı.Beşiktaş takımı oyuncuları sahaya "Ulusça yastayız başın sağolsun Türkiyem" yazılı pankart ile çıktı.

        GÜRSEL AKSEL STADI NEREDE?

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa