Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google, Apple'ı 9 milyar dolara almış, sonra da bırakmış(!) - Teknoloji Haberleri

        Sahte haberleri birçok yerde görmeyi beklersiniz ama Dow Jones bunlardan biri değil. Özellikle de hisse senetlerini yerinden oynatacak etkiye sahip türden olanlarını. Ancak şirket bugün "teknik hata" sebebiyle inanılmaz bir habere imza attı.

        HATAYLA BAŞLADI, MASALA DÖNDÜ

        Önce hatalı bir uyarıyla başlayan olay, sahte bir haberle devam etti. Sonuç ise; tarihin en büyük teknolojik satın almasıyla ilgili müthiş bir masal oldu. Dow Jones'un geçtiği haberdeGoogle, tek bir Google hissesine karşılığında 9 adet Apple hissesi alıyordu. Görünüşe göre Steve Jobs'un son isteği buymuş(!)

        Saçmalık bununla da kalmadı. Dow Jones, hisse senedi uyarısından sonra geçtiği bir haberle durumu tam anlamıyla berbat etti.Buna göre,Google, Apple'ı 9 milyar dolara, yani sadece 9 milyar dolara satın aldı. Haberdeki en ilginç kısım ise bu değildi.Metnin sonunda Google çalışanlarının bu durumu sevinçle karşıladığını belirten bir ifadeye yer verildi.

        REKLAM

        KELEPİR ALDI, SONRA DA BIRAKTI(!)

        Kısa süre sonrahaberde bir yanlışlık olduğu açıklandı. Yani 9 milyar dolara Apple'ı satın alan Google, Apple'ı böylece bırakmış oldu.Hatayı fark eden 9to5Mac adlı Apple haber sitesi, bu "haberler" sayesinde Apple'ın hisse fiyatında kısa bir yükseliş olduğunu belirtti. Benzer bir durum, Google hisselerinde de yaşandı.

        Konuyla ilgili Dow Jones sözcüsü Mashable'a verdiği demeçte , "Asla yayımlanmak istemediğimiz bir içerik, bir teknoloji testinin parçası olarak yanlışlıkla yayımlandı." dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa