Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa FACİA| Son dakika: Gökçeada açıklarında batan teknenin yeri tespit edildi

        Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, Off Road Türkiye şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk'e ait fiber teknenin alabora olmasıyla büyük bir facia yaşandı.

        TEKNENİN YERİ TESPİT EDİLDİ

        Kıyıya 200 metre mesafede denizin dibinde olduğu saptanan 5 metre boyundaki tekne, ekipler tarafından çıkartılacak.

        BİRLİKTE BALIK AVINA ÇIKMIŞLARDI

        Edinilen bilgilere göre Çarpışantürk dün akşam beraberinde Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu, Uzman Erbaşlar Şener Altay ve Mehmet Çelik ile birlikte balık avlamak için denize açıldı.

        İKİ KİŞİ YÜZEREK KIYIYA ÇIKTI

        DHA'da yer alan habere göre tekne saat 18.37'de Laz Koyu önlerinde alabora oldu. Teknedeki 5 kişiden, uzman erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik yaklaşık 1 kilometre yüzerek karaya çıkmayı başardı. Diğerleri ise suda kayboldu.

        Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk'ün cansız bedenine ulaşıldı.

        ŞAMPİYONUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        İhbar üzerine bölgeye 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 4 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, deniz polisi ve jandarma komandolar sevk edildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Sahil Güvenlik Botu ile bölgeye gelerek, arama kurtarma çalışmalarını koordine etti. Bir süre sonra tekne sahibi, Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk'ün cansız bedenine ulaşıldı.

        KAYIP İKİ KİŞİ ARANIYOR

        Kayıp iki kişi, Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu ise sabaha saatlerine kadar arandı. Sahil Güvenlik Botları ile Gökçeadalı balıkçılar, kayıp 2 komutanı bulmak için bugün de denizde arama çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma komandolar da karadan sahil şeridini tarayarak, arama faaliyetine katılıyor.

        Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu.

        CENAZESİ MORGA KALDIRILDI

        Öte yandan, olaydan kısa süre sonra cansız bedenine ulaşılan Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk'ün cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        TEKNE GÖREMEYİNCE DENİZE ATLADILAR

        Önce su almaya başlayan ve ardından ters dönen tekne faciasında, tekneye dolan suyun boşaltılmaya çalışıldığı da öğrenildi. Ters dönen teknenin üzerine çıkarak bir süre bekleyen 5 kişi etrafta yardım alabilecekleri bir tekne göremeyince yüzerek karaya çıkma kararı alarak suya atladı.

        OTELİ VARDI, TURİZMCİYDİ

        Uzman Çavuşlar Şener Altay ve Mehmet Çelik yüzerek karaya çıkar çıkmaz durumu Sahil Güvenlik ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Cansız bedenine ulaşılan ve Gökçeada'nın sevilen simalarından olan Kenan Çarpışantürk'ün adada oteli olduğu ve turizmle uğraştığı öğrenildi.

        Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut.

        İLÇE JANDARMA KOMUTANI TEĞMEN MUSA BULUT'UN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Laz Koyu açıklarında 5 metrelik fiber teknenin batması sonucu kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait fırkateyn, karakol botu, insansız hava aracı (İHA), helikopter ve mayın avlama gemisinin de desteğiyle sürdürüldü.

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerini yanı sıra polis ve jandarma su altı ekiplerinin de yürüttüğü çalışmalar kapsamında, sahilden yaklaşık 200 metre açıkta teknenin battığı yerin belirlenmesinin ardından mayın avlama gemisi tarafından gece yarısı tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

        Çalışmada teknenin yaklaşık 40 metre açığında, termal kamerayla yapılan incelemenin ardından dalgıçlar suya girdi. Yaklaşık 22 metre derinlikte Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut'un cansız bedenine ulaşıldı.

        CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA GETİRİLDİ

        Sudan çıkarılan İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut'in cenazesi, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından otopsi için yakınları eşliğinde Bursa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Bulut'un cenazesi burada yapılacak otopsinin ardından memleketi Bartın'a gönderilecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa