Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Gişede büyük rekabet
        • 1

          'KAFALAR KARIŞIK'
          İzleyici Sayısı (ilk 3 Gün): 270.621
          Hasılat: 3 milyon 617 bin 180 TL
          Sosyal medya fenomenleri Atakan Özyurt, Bilal Hancı ve Fatih Yasin'in başrollerini paylaştığı 'Kafalar Karışık', Metin Akpınar, Erkan Can, Cihan Ünal, Perihan Savaş ve Erhan Yazıcıoğlu'nun de yer aldığı kadroya sahip. Filmin yönetmeni Yücel Yolcu.

        • 2

          'BİZİM İÇİN ŞAMPİYON'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 195.542
          Hasılat: 2 milyon 779 bin 355 TL
          Efsane yarış atı 'Bold Pilot'un bir büyük aşkın yaşanmasına neden olduğu jokeyi Halis Karataş ile eşi Begüm Atman'ın yaşamının sinemaya uyarlandığı 'Bizim İçin Şampiyon'u Ahmet Katıksız yönetirken gerçek yaşam hikâyesini beyazperdeye Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan yansıttı.

        • 3

          'ÖLÜMCÜL MAKİNELER'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 99.060
          Hasılat: 1 milyon 667 bin 743 TL
          Peter Jackson'ın senaryo ekibinde yer alıp yapımcılığını üstlendiği 'Ölümcül Makineler', medeniyetin yok oluşunun akabinde insanlığın bu kıyamet sonrası şartlara hareket hâlindeki şehirlerle uyum sağlaması ve büyük şehirlerin küçük şehirleri yuttuğu bu düzende hayatta kalmaya çalışan 'Hester'ın yaşadıklarını hikâye ediniyor. Hugo Weaving ile Stephen Lang'in başrollerinde yer aldığı filmi Christian Rivers yönetti.

        • 4

          'SİHİRBAZIN BALONLARI'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 15.095
          Hasılat: 210 bin 501 TL
          Andres Couturier yönetmenliğindeki animasyon türündeki 'Sihirbazın Balonları', beyazperdeye mutluluğu geri kazanmak için arkadaşlarıyla maceraya atılan 'Terry'nin maceralarını aktardı.

        • 5

          'DON KİŞOT'U ÖLDÜREN ADAM'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 1842
          Hasılat: 25 bin 810 TL
          Yönetmen Terry Gilliam'ın, yirmi yılı aşkın süredir çekemediği ve çekilememe hikâyesi 'Lost In La Mancha' adlı belgeselde anlatılıp efsaneye dönüşen projesi olan 'Don Kişot'u Öldüren Adam'da Adam Driver ve Jonathan Pryce başrollerde yer aldı.
          Miguel de Cervantes'in 'tarihteki ilk modern roman' kabul edilen ünlü eserinden ilham alan filmde 'Toby' kendini beğenmiş bir reklam yönetmeni, 'Javier' ise bir ayakkabı tamircisidir. İkili, yıllar sonra La Mancha'nın otantik atmosferinde yeniden karşılaşır. Yaşlı 'Javier', kendisinin Don Kişot ve 'Toby'nin de Sancho Panza olduğunu sanmaktadır. Bir dizi talihsizlik sonucu acımasız bir Rus mafya lideri, baş belası bir yapımcı ve eski aşkların da karıştığı; gerçekle hayalin, geçmişle bugünün birleştiği çağdaş bir Don Kişot hikâyesinin ortasına düşerler.

        • 6

          'ŞEYTAN GEÇİDİ ENHARA'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 1816
          Hasılat: 20 bin 57 TL
          Onur Aldoğan'ın yönettiği 'Şeytan Geçidi Enhara', birbirinden habersiz bir şekilde 8 farklı odada uyanan bir grup insanın hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor. Filmin başrollerinde Hakan Yusufoğulları, Yasemin Yıldız Gürler kamera karşısına geçti.

        • 7

          'SON ÇIKIŞ'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 530
          Hasılat: 6 bin 388 TL
          Ofis hayatından sıkılan Tahsin'in bir gün canına tak edip İstanbul'dan kaçma hayalini gerçekleştirme çabasını anlatan anlatan 'Son Çıkış'ı Ramin Matin yönetirken Deniz Celiloğlu ile Ezgi Çelik başrollerde kamera karşısına geçti.

        • 8

          'PARANIN KOKUSU'
          İzleyici Sayısı (İlk 3 Gün): 98
          Hasılat: 1519 TL
          Ahmet Boyacıoğlu'nun yönettiği 'Paranın Kokusu'nda başrolleri Murat Kılıç ile Şevval Sam paylaşıyor.
          'Paranın Konusu', taksi şoförlüğü yapan 'Mehmet' ile arkadaşlarının bir taksi müşterisine yaptıkları şantajla ellerine yüklü miktar para geçmesi sonucu yaşananları konu ediniyor.

        • 9

          Önceki haftalarda gösterime giren diğer filmlerin hafta sonu itibariyle toplam gişeleri şöyle;

        • 10

          'MÜSLÜM'
          İzleyici Sayısı (7 Hafta): 5.848.213
          Hasılat: 77 milyon 634 bin 659 TL
          Müslüm Gürses'in yaşamını hikâye edinen 'Müslüm', şu ana kadar yılın en çok izlenen filmi oldu. Ketche ile Can Ulkay'ın yönettiği filmde başrolleri Timuçin Esen ile Zerrin Tekindor paylaştı.

        • 11

          'YOL ARKADAŞIM 2'
          İzleyici Sayısı (9 hafta): 2.333.128
          Hasılat: 29 milyon 751 bin 830 TL
          İbrahim Büyük'ın üçünçü sinema filmi senaryosu olan 'Yol Arkadaşım 2'de 'Onur' ile 'Şeref'in hayallerinin peşinden koşarken yaşadıkları macerayı hikâye ediniyor. Büyükak ile Oğuzhan Koç'un başrollerini paylaştığı film, serinin ilki olan 2 milyon 60 bin 866 biletin kesildiği 'Yol Arkadaşım'ın izleyici sayısını geçti.

        • 12

          'RAFADAN TAYFA DEHLİZ MACERASI'
          İzleyici Sayısı (7 hafta): 1.455.864
          Hasılat: 18 milyon 96 bin 656 TL
          İsmail Fidan'ın yönettiği animasyon türündeki 'Rafadan Tayfa Dehliz Macerası', yıkım tehlikesindeki mahallelerini kurtarmak için mücadeleye girişen Rafadan Tayfa ekibinin maceralarını anlatıyor.

        • 13

          'ÇAKALLARLA DANS 5'
          İzleyici Sayısı (5 hafta): 1.366.115
          Hasılat: 17 milyon 545 bin 673 TL
          Türk sinemasının uzun soluklu serilerinden biri olmaya doğru giden 'Çakallarla Dans'ın 5'inci filminde Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu ve Timur Acar'dan oluşan 'Çakallar' yeni bir maceraya sürüklendi. Murat Şeker, 'Çakallarla Dans 5'in yönetmeni ve Ali Tanrıverdi ile ortak senaristi.

        • 14

          'HEDEFİM SENSİN'
          İzleyici Sayısı (10 Gün): 877.040
          Hasılat: 11 milyon 754 bin 805 TL
          Çok konuştuğu için başı mafyayla belaya giren 'Zekeriya Taştan'ın kaçtığı Gökçeada'da yaşadıklarını ve yaşattıklarının hikâye edinildiği 'Hedefim Sensin'in senaryosu Ata Demirer'e ait. Demet Akbağ, Gonca Vuslateri, İlker Aksum, Tarık Ünlüoğlu ve Erkan Can, 'Zekeriya Taştan'ı canlandıran Demirer'e başrollerde eşlik etti.

        • 15

          'DELİLER FATİH'İN FERMANI'
          İzleyici Sayısı: (3 hafta): 477.614
          Hasılat: 6 milyon 73 bin 844 TL
          Osmanlı Ordusu'nun özel kuvvetleri olan Deliler Ocağı'ndan bir grup 'Deli'nin Eflak Voyvodası Vlad 3'üncü Tepeş ile olan mücadelesini konu edindi. Filmin en belirgin özelliği 'Deliler'in sinemaya ilk kez uyarlanması olurken yönetmen koltuğuna Osman Kaya oturdu. Erkan Petekkaya, Cem Uçan, İsmail Filiz, Nur Fettahoğlu ve Yetkin Dikinciler'in başrollerini paylaştığı 'Deliler Fatih'in Fermanı', beyaz perdeye aksiyon türünde yansıdı.

        • 16

          'GRİNÇ'
          İzleyici Sayısı (3 hafta): 287.857
          Hasılat: 4 milyon 43 bin 963 TL
          Scott Mosier'in yönettiği, Dr Seuss'un sevilen klasiğinden uyarlanan 'Grinç', Noel'i çalmak üzere bir göreve çıkan fakat küçük bir kızın cömert bayram anlayışından etkilenerek değişen alaycı bir huysuzun hikâyesini anlatıyor.

        • 17

          'BİZİ HATIRLA'
          İzleyici Sayısı: (3 hafta): 256.578
          Hasılat: 3 milyon 344 bin 250 TL
          Çağan Irmak'ın yönettiği 'Bizi Hatırla', bir süre ihmal ettiği babasını rahatsızlandıktan sonra yanına alan 'Eşref' ile ailesinin hikâyesini konu edindi. Filmde başrolleri Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk ve Sumru Yavrucuk'un başrollerini paylaştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa