Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu YAĞMUR BAŞLADI! Meteoroloji son dakika hava durumu! Sağanak yağış için saat verildi! - Haberler

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        ORTA KUVVETTE ESECEK

        Hava sıcaklığının Kuzey ve İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, Marmara Bölgesi ile sabah saatlerinden sonra yurt genelinde orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

        KİMYASAL YAĞMUR VAR MI?

        Tuzla'da bir kimya fabrikasında çıkan yangın, bugün ve hafta sonu beklenen yağmur için tehlike yarattı. Yangın esnasında yağmur olmamasını bir avantaj olarak nitelendiren Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, "Kimyasal partiküller rüzgar ile birlikte dağıldı. Yağışa büyük bir etkisi olacağını sanmıyorum" dedi.

        VATANDAŞLAR TEDİRGİN

        Tuzla'da yanan fabrika çevresindeki yağmur vatandaşları tedirgin etti.

        İstanbul Anadolu yakasında yağmur başladı. Tuzla'da yanan fabrika çevresinde yağmur sonrası yola sarı ve beyaz su aktı. Çevredekiler ise kimyasal tartışmaları nedeniyle tedirgin olduklarını söylediler.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada çıkan yangın sonrasında İstanbul ve Kocaeli AFAD kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) ekipleri tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını açıklamıştı.

        Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Ölçüm Sistemi'nde olağan dışı bir veri alınmadığının bildirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

        "HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR DURUM YOK"

        "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre de yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar ülkemizi terk edeceği ve cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağan dışı bir etki oluşturmayacağı öngörülmektedir. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığında bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı AFAD, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve akademisyenler katılım sağlamıştır. Toplantı sonucunda, olayla ilgili halk sağlığını tehdit eden herhangi bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir."

        İSTANBUL'DA YAĞMUR BAŞLADI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Bir anda bastıran yağmurun etkisiyle vatandaşlar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Taksim Meydanı’nda yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar meydanda bulunan iş yerlerinin saçaklarına sığındı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışın belirli aralıklarla gün boyu devam edeceğini bildirdi.

        KIRKLARELİ VE EDİRNE'DE SAĞANAK

        Kırklareli ve Edirne'de sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

        Kırklareli'nde aniden başlayan ve zaman zaman hızını artıran yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan bazıları otobüs durakları ile iş yerlerinin tentelerinin altında, bazıları da şemsiye, çanta ve poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

        Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı veliler çocuklarını okula kadar kucaklarında taşıdı.

        Yağış nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana geldiği kentte, polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu bölgelerde sürücüleri uyardı.

        Belediye ekipleri de su birikintisi olan cadde ve sokaklardaki mazgallarda çalışma yaptı.

        Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü kentte yağışın gün boyu sürmesi bekleniyor.

        Edirne'de sabaha karşı başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

        Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları için uyardı.

        Sabah işe yetişmeye çalışan vatandaşlar şemsiye ve poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

        Bazı vatandaşlar tentelerin altında yağmurun dinmesi bekledi.

        Hava sıcaklığının 13 derece ölçüldüğü kentte sağanağın gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

        .png
        .png

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        REKLAM

        İSTANBUL 18°C, 23°C

        Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

        ANKARA 14°C, 26°C

        Parçalı ve az bulutlu

        İZMİR 18°C, 26°C

        Az bulutlu ve açık

        ANTALYA 21°C, 28°C

        Az bulutlu ve açık

        ZONGULDAK 17°C, 23°C

        Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

        TRABZON 19°C, 23°C

        Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

        ERZURUM 8°C, 24°C

        Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

        DİYARBAKIR 15°C, 35°C

        Az bulutlu ve açık

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa