Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Galatasaray Trabzonspor maçının yazar yorumları - Trabzonspor Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Feghouli'nin 'pek de istekli olmadığı belli olan' maçta kendini attırması dengeleri değiştirdi. Bu kararı Cüneyt Çakır değil, Trabzonspor'un bu sezon isyan etmediği neredeyse tek hakem olan Ali Palabıyık verdi. Kırmızı kart doğruydu. Devre sonuna doğru Palabıyık bir kez daha Çakır'ın kulağına üfledi ve Çakır penaltı çaldı. Bu penaltı Trabzon aleyhine çalınsa Trabzonspor TV'de ne tür yayınlar yapılırdı siz hesap edin.

        • 2

          Sörloth topa vuruyor ve o topa vurmasın ya da vursa da bloklamış olayım diye düşünen Donk'un ayağı Kuzey'in Kralı'nın ayağı ile buluştu diye, üstelik top dışarı çıkmışken penaltı çalındı. 40 dakika içinde çok kritik 2 karar verildi ikisini de Palabıyık Çakır'a dikte ettirdi. Sonrası klasik Çakır dengeleyiciliği. Seri'ye sarı kartları es geçmeler; Trabzon aleyhine olmayan faul düdükleri vesaire...

        • 3

          G.Saray'a çalınan penaltı Çakır'ı rahatlattı. G.Saray aleyhine çalınan penaltıyla aynı. A oyuncusu topa vurur; B oyuncusu topa vurmasın diye hamle yapar; anlık bakın saniyelik değil anlık sürede B oyuncusunun ayağı A oyuncusuna temas eder, top oyun alanında kalırsa penaltı olarak değerlendirilebilir (Bkz: Isla - Muslera pozisyonu) ama top dışarı çıkmışsa penaltı çalınmamalı bence. Defans oyuncuları hiç mi hamle yapmasınlar? Bu maç Cüneyt Çakır'ın iflasıdır maalesef.

        • 4

          İBRAHİM YILDIZ: Feghouli'nin kırmızı kart görmesi amatörceydi. Bu düzeyde bir oyuncu o hareketi yapmamalıydı. 30. dakikadan sonra eksik Galatasaray oyunun üstünlüğünü yitirdi. Trabzon öne geçtikten sonra daha dikkatli oynadı. Riske girmedi. Farklı kazanarak şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu gösterdi.

        • 5

          Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın net pozisyonlarda VAR'a gitmesi performans düşüklüğüne işaretti. Bana göre iki penaltı da tartışılır. Oyuncular vuruşlarını yapıyorlar. Temas vuruşlarını etkilemiyor. Bir başka pozisyon ise Belhanda'ya yapılan sert hareketti. Kart göstermeyi unutan Cüneyt Çakır'ı, VAR'daki arkadaşları da uyarmadı.

        • 6

          ERMAN TOROĞLU: Da Costa ile Feghouli ikili mücadeleye giriyorlar. Da Costa topa hamle yapıyor, dokunuyor öyle sert hareket değil. Ama Feghouli kurşun yemiş gibi kendini yere atıyor. Atarken bir anda kendine geliyor, o kurşun yemiş adam kurşun yemişliğin hırsıyla yerden rakibinin göğsüne taban vuruyor. Pozisyon hakemin gözünün önünde.

        • 7

          Türkiye'nin 1 numaralı hakeminin... Cüneyt Çakır sarı kart veriyor sonra VAR çağırıyor, kart kırmızı oluyor. Yani Cüneyt şunu diyor: Ben vermedim, VAR verdi kırmızıyı. Aslında pozisyon kırmızılık. VAR'dan evvel kendisinin vermesi lazım.

        • 8

          Donk, Sörloth'un bileğine hareket yapıyor. Eğer Donk bu hareketi topa vurmadan yaparsa poziyon net penaltı ama Sörloth topa vuruyor, top en az 3-4 metreden auta gidiyor hakem de aut veriyor. Sonra Donk'a da kart gösterebilirsin... Noluyor? VAR yine çağırıyor. Bu sefer penaltı veriyor. Yani Cüneyt idare etmiyor, VAR'daki Ali Palabıyık idare ediyor maçı. Yani şunu diyecek sonunda: Ben vermedim o verdi. Vay uyanık vay. Bizim hakemlerimiz cin olmadan şeytan oluyorlar.

        • 9

          AHMET ÇAKAR: Aslında oyun dengedeydi. Ta ki Feghouli adlı bir sorumsuzun yaptığı ihanete kadar. Kendini attırdı. Bu tür maçlarda hele hele böyle bir sıcak havada, bir de üstelik kazanmak zorundaysanız 11'e 10 oynamak büyük handikaptır. Devre biterken penaltı geldi ve aslında Trabzonspor bence maçı orada kazandı.

        • 10

          Dün gece Cüneyt Çakır bir kez daha dünyanın en iyilerinden biri olduğunu gösterdi. Millet diyor ki, 'Niye sen kırmızı kartı vermedin, niye direkt penaltıyı çalmadın...' Penaltı çok enteresan bir pozisyondu. Tıpkı G.Saray'ın kazandığı penaltı gibi vuruştan sonra darbe var.

        • 11

          Feghouli'yi direkt atmamasını da VAR'dan yardım alarak atmasını doğru buluyorum. Zira bileğine darbe almış düşerken Da Costa'nın göğsüne ayağını kasten mi vurdu, yoksa düşerken gayri kasti mi çarptı bunu VAR'dan görmesi de doğruydu.

        • 12

          LEVENT TÜZEMEN: Parası ödenmediği için Onyekuru'nun elini kolunu sallayıp gitmesi G.Saray yönetimindeki çaresizliği maalesef ortaya koyuyor. Onyekuru'suz G.Saray, Trabzon kalesine hızlı hücum yapamadı. Terim'in ikinci yarıya Sekidika-Linnes ikilisi ile başlaması G.Saray'ın gol isteğine çözüm olmadı.

        • 13

          Trabzon, oyunu istediği gibi kontrol etti. Novak'ın golü Trabzon'un şampiyonluk umutlarını yeşertti. Kalan haftalar G.Saray'a zulüm olacak gibi görünüyor. Terim, kalan 4 maçta çözüm üretemezse Galatasaray ligi ilk 5'in içinde bitiremez..

        • 14

          ŞANSAL BÜYÜKA: Cüneyt Çakır, Feghouli kırmızı kartında banko haklı… Ama gözünün önündeki bu kararı niye kendi vermiyor da VAR müdahalesi ile veriyor... Bence iki penaltı da yanlış… Üstelik Donk, Sörloth’un topa vuruşundan sonra müdahelesini yaptı… Nitekim Cüneyt Çakır autu gösterdi, VAR kararı ile bunu penaltıya çevirdi…

        • 15

          Temdit penaltısında da Taylan topa vurduktan sonra Hüseyin’in müdahalesi geldi… Hadi bu kararı hiç olmazsa kendi verdi… İlk yarıdaki iki kader kararı VAR’dan geldi... O zaman maçı Cüneyt Çakır değil, VAR hakemi Ali Palabıyık yönetseydi…

        • 16

          Galatasaray çok maç kaybetti, daha çok maç kaybeder… Ama bu kadar teslimiyetçi, bu kadar eli-ayağı birbirine dolaşan, rakibin hücum bölgesine dürbünle bakan bir Galatasaray görmedik… Takımın eksik oluşu kaliteni engeller, kabul; peki mücadeleni, isteğini, coşkunu ne engelliyor!..

        • 17

          ALİ ECE: Galatasaray’ın 10. dakikada Trabzonspor’un yoğun ön alan presinden çok iyi çıkarak ilk net pozisyonunu da oluşturdu. Sonrası herkesin malumu: “Soso” Feghouli sorumsuz davranışı ile Galatasaray’ı 10 kişi bıraktı. Cüneyt Çakır’ın ikinci kez VAR’a başvurusu ise maçın ilk golünü penaltıdan getirdi. Maç 11’e 11’ken Galatasaray golü bulamadıysa yine Belhanda ve Ömer Bayram’ın aksamasından dolayı bulamadı.

        • 18

          Lemina yokken de Saracchi savunmada daha fazla aksadı. Trabzonspor, maç 11’e 10 olduğunda geçtiğimiz haftalarda puan kayıplarına sebep olan gerginliğinden sıyrıldı. Sosa’nın liderliğiyle skoru korumakla kalmadı, bu kez doğrusunu yaparak skoru geliştirecek golü aradı, buldu.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa