Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Fotoğraf Fotoğraf Günleri başladı

        9'uncu Uluslararası Fotoğraf Günleri başladı. Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve misafirler katıldı.

        Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi etkinlikleri kapsamında çok farklı fotoğraf çalışmalarının yer aldığı, Kıbrıs'ın tek ve en büyük etkinliği olan 9'uncu Uluslararası Fotoğraf Günleri'nde 36 kişisel ve karma fotoğraf sergisi yanında 500'e yakın eserin sanatseverlerle buluşacağını söyledi. Prof. Dr. Şanlıdağ, 5 ülkeden 100'e yakın fotoğraf sanatçısı ve akademisyenin yer aldığı bu yılki organizasyonda sergi, slayt gösterileri ve söyleşilerin yanı sıra fotoğraf sanatıyla ilgili akademik bildiriler de sunulacağını aktardı. Son 7 ayda Yakın Doğu Üniversitesinde 33 serginin gerçekleştirildiğini ve halihazırda 9 serginin kampüste sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile birlikte üniversitede "Araba Müzesi, Milli Tarih Müzesi, Denizcilik Müzesi, Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi, Bıçak ve Kılıç Müzesi" ile 7 müzenin sanatseverlerle buluşacağını belirtti.

        REKLAM
        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

        Kültür sanat etkinliklerinin gündeminin ön sırasında yer alan konu başlıklarından biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, sık sık düzenlenen bu tür etkinliklerden dolayı Günsel Ailesi'ni, üniversite yönetimini ve öğretim görevlilerini kutladı. "Sanatsal etkinliklerin düzenlenmesinde emek veren ve alın teri dökenlere en içten sevgilerimi iletiyorum" diyen Akıncı, "Kültür ve sanat boyutu geride kalmış kalkınma gerçek anlamda bir kalkınma değil. Gelişmişliğin en önemli konularından biri ihracat rakamları, enflasyon oranları ve turizm rakamları yanında kültür ve sanattır" dedi.

        5 ülkeden 100'e yakın fotoğraf sanatçısı ve akademisyenin yer aldığı bu yılki organizasyonda 37 kişisel ve karma fotoğraf sergisi yanında 500'e yakın eser sanatseverlerle buluşacak. Fotoğraf Günleri kapsamında İletişim Fakültesi Turuncu Salonu'nda yer alacak sergi, atölye, panel ve söyleşiler yanında fotoğraf sanatıyla ilgili akademik bildiriler de sunulacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa