Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa FIFA, Nasser al-Khelaifi'ye soruşturma başlattı - Futbol Haberleri

        AFP'de yer alan habere göre FIFA, Dünya Kupası yayın haklarının BeIN SPORTS'a geçmesi için FIFA eski Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığını doğruladı. İsviçre'de federal savcıların açtığı soruşturmanın gerekçesi olarak Al Khelaifi'nin 2026 ve 2030 Dünya Kupası'nın yayın hakları için FIFA'nın eski genel sekreteri Jerome Valcke'ye rüşvet teklif etmesi iddiası gösterildi.

        Valcke, Fransa'da yayın yapan L'Equipe'e konuşmuş ve iddiaları reddetmişti. Valcke, "Sadece bu iddiaların doğru olmadığını söylemek istiyorum. Böyle bir şeyi asla yapmadım. Herhangi bir şey için para almadım. Bize karşı yöneltilen bu suçlamaları reddediyorum. Sizi temin ederim Nasser'le bu kapsamda bir iletişimimiz hiç olmadı." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Valcke, eski FIFA Başkanı SEpp Blatter'in görev yaptığı dönemde en yakın ismi olarak biliniyor. Blatter, FIFA'nın Rusya ile Katar'a verdiği 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliklerinin adaylık sürecinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle soruşturma kapsamında ifade vermişti. 5. kez FIFA başkanlığına seçildikten sonra oluşan kamuoyu baskısı nedeniyle seçimden 4 gün sonra istifa etmişti.

        İsviçre Savcılığı tarafından açılan soruşturmada ise Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, dönemin UEFA Başkanı Michel Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği iddiası da yer almıştı. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter'e sekizer sene futboldan men cezası verilmişti. Daha sonra Blatter'in cezası 6, Platini'nin cezası ise 4 yıla indirilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa