Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçeli yıldızı dolandırdılar! Yok böyle skandal - Futbol Haberleri
        • 1

          İki kişilik çete son dönemlerde birçok futbolcunun canını yaktı. Hedefte ise Brezilyalı futbolcular var. Çetedeki ikili, karı-koca görünümüne bürünüp hedeflerine yaklaşıyorlar ve tanışıyorlar. Aylarca hedefindeki isimlere yardımcı olup güven kazanıyorlar. Sonra ne mi oluyor? O isimlerin servet değerindeki paralarını alıp ortadan kayboluyorlar. Yıllarca ülkemizde forma giyen Vederson ve Bilica da bu çetenin en büyük mağdurlardan oldu.

        • 2

          Çetenin son kurbanı ise Fenerbahçeli Josef de Souza oldu. Josef de Souza'nın bu hatası 50 bin Euro, yani 235 bin TL'sine mal oldu ve çetenin bu karanlık oyununun son kurbanı Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı oldu. Çetenin ilgi alanı ise sadece futbolcular değil.

        • 3

          Ülkemize gelen her Brezilyalı isim onlar için potansiyel bir hedef haline gelmiş durumda... Josef de Souza'nın hikayesi ise filmlere konu olacak cinsten bir olay akışına sahip...

        • 4

          Çetenin baş karakteri Hakan K., Josef'in eşiyle bir alışveriş merkezinde tanışma fırsatı yakalıyor. Brezilyalı olan ama yıllardır Türkiye'de yaşayan eşiyle birlikte; Souza ailesinin güvenini kazanıyor ve ailenin içine girme fırsatı yakalıyor.Olay da Josef'in 2012'de Gremio'da beraber oynadığı ve çok sevdiği arkadaşı Felipe Nunes'e Türkiye'de takım bulmak zorunda kaldığı andan itibaren başlıyor. Bundan sonrasını isterseniz olayın en eski mağdurlarından olan Felipe Nunes'den dinleyelim…

        • 5

          ''BREZİLYA'DA İŞLER YOLUNDA GİTMEDİ''
          “Brezilya'da işler kendi adıma yolunda gitmeyince Gürcistan'da bir takımdan teklif aldım, oraya gittim, ancak anlaşamadık. Gürcistan'dayken Josef ile görüştüm. O da Andre Santos ile temasa geçti ve bir şeyler yapıp yapamayacağımızı konuştuk. Souza bana oraya gitmem için bilet aldı. Ardından Santos ile buluşup Bolu'ya geçtik.

        • 6

          Antrenmana çıktım. Orada başkanla da karşılaştık. İlk etapta almam gereken ücret yaklaşık 5 bin Euro'ydu. Bir süre daha bekledim ama devamında başkan şu an için anlaşma yapamayacaklarını bana iletti. Ben de İstanbul'a döndüm ve yeni bir şeylerin çıkmasını bekledim.”

        • 7

          ''TEKLİF YILLIK 400 BİN EURO'YDU''
          ''O dönemden sonra işler gelişti. Josef de Souza bana gelip bir arkadaşı olduğunu söyledi. Hakan K. isimli şahıs, bize ilk Süper Lig takımlarından Yeni Malatya'dan teklif geldiğini söyledi. Teklifin yıllık 400 bin Euro civarında olduğunu söyledi.

        • 8

          1+1 yıllık opsiyonlu bir sözleşmeydi fakat transfer işlemleri için de sürekli Malatya'ya gidip geldiğini söyledi ve işlemlerin yürütülmesi için de bizden ek oalrak 50 bin Euro istedi. Ona, ''Türkiye'de banka hesabım yok, yanımda da öyle bir tutar yok.'' dedim. Daha sonra Josef'i arayıp ondan yardım istedim. O da bana istenen 50 bin Euro'yu gönderdi.”

        • 9

          ''BANA YÖNETİCİLERDEN GELEN MAİLİ GÖSTERDİ''
          ''O süreçte Malatyaspor'un sportif direktörü Ali Ravcı'nın kendisine sözleşme gönderdiğini söyledi. Ben de detaylar sorunca bu maili bana gösterdi. CC'lerde de Ali Ravcı'nın maili vardı. İsmi doğru olarak yazıyordu. Hakan isimli şahıs da herkes tarafından tanınan ve güvenilir bir kişi görünümündeydi. Transferin gerçekleşmesi için harcamalar yaptığı için de parayı verirken çok düşünmedik. Sözleşmeyi de gösterince herhangi bir sorun olduğunu o anda düşünemedik. Parayı ödedikten sonra Hakan, her gün sorduğum sorulara başka başka cevaplar vermeye başladı. Bana sürekli başkan ve teknik direktör ile görüştüğünü söyleyip transferi erteledi. Daha sonra ortadan kayboldu ve bir daha ulaşamadık.

        • 10

          ''HAKAN DENEN ŞAHIS İLK OLARAK SOUZA'NIN EŞİYLE TANIŞIYOR''
          “Hakan eşi aracılığı ile Souza ile tanışıyor. Yani önce bu Hakan'ın Brezilyalı eşi, Souza'nın eşiyle tanışıyor. Hakan da bu şekilde Souza'yla iletişim kurup bu planları gerçekleştirmek için ilk adımı atıyor. Eşinin hukuk fakültesinde okuduğunu söyleyen ve kendini güvenilir insan olarak tanıtan bu aile görünümlü çete aslında bir grup... Biz bunu çok sonradan öğrendik ama iş işten geçmişti.

        • 11

          Öncelikle insanların güvenini kazanmak uğraşıyorlar. Çünkü bu işi yapmak için güven çok önemli bir nokta. Türkiye'de pek çok Brezilyalı futbolcuyu mağdur etmişler. Sadece benim duyduğum 7-8 olay daha var. Bunların bazıları direkt olarak futbolculara yönelik olaylar... Bunlar yaşandıktan sonra Yeni Malatyaspor Direktörü Burak Çakır ile konuştuk. Hiç kimsenin kulübe gidip, Felipe Nunes adında oyuncu tanıtmadığını, böyle bir görüşmeyi asla yapmadıklarını söyledi. Biz dolandırıldığımızı o dakika anladık fakat iş işten geçmişti.”

        • 12

          ''TEKLİF BEKLİYORUM''
          ''Transfer dönemi kapandıktan sonra profesyonel olarak oynayamayacağım için İstanbul Süper Amatör 3.Grup'ta oynayan Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile görüştüm ve orada maçlara çıkmaya başladım. Kendimi hazır tutmak için bu kararı aldım. Brezilya'ya dönseydim, yeni transfer dönemine kadar futboldan uzak kalacaktım.

        • 13

          Amatör Lig benim için farklı bir deneyimdi fakat profesyonel futbola dönme zamanım geldi. Ya Brezilya'da ya da başka bir ülkede oynamalıyım. İnsanlar bana 'neden Süper Amatör'de oynuyorsun?' diyor. Orada olma nedenimi insanlara anlatmam çok zor oluyor. Şu ana dek istediğim seviyede teklif alamadım. Hedefim tekrar profesyonel liglere geri dönmek.”

        • 14

          ''50 BİN EURO BÜYÜK PARA AMA...''
          ''50 bin Euro önemli bir para ama annem hep söylerdi; 'Para gider ama önemli olan karakter.' Maalesef bugün dünyadaki esas sorun futbolun içindeki yolsuzluklar... Burada 50 bin Euro kaybettik ama başka yerde kazanırız, dert değil. Beni üzen şey kandırılmak ve aldatılmak oldu.

        • 15

          Türkiye'ye geldiğim günden beri birçok Türk arkadaşım oldu. Hiçbiri öyle insanlar değil ama dolandırılmak insanlara olan güvenim kaybetmeme sebep oldu. Beyoğlu Yeni Çarşı'da oynayan arkadaşlarımı görünce, Türk halkının ‘Hakan gibi' olmadığını zaten anladım. Dolandırılmak çok feci bir duyguydu. Çok kötü günler geçirmeme sebep oldu.''

        • 16

          ''SOUZA ÇOK İYİ BİR İNSAN''
          ''Souza'yı çok eskiden beri tanıyorum. Türkiye'de ünlü bir futbolcudan çok daha başka bir Souza tanıyorum. Hem bana hem eşime hem aileme bu süreçte çok büyük destek verdi. Bu konuda ona her zaman minnettarım. Josef'in kalbi Türkiye kadar büyük. Bunu minnet göstermek için söylemiyorum. Gerçekten öyle!

        • 17

          Bana bazen kendimden bile çok inanıyor. 6 aydır buradayım. Josef'in bana verdiği desteği bu hikayeyi kime anlatırsanız anlatın, inanmaz. Josef kesinlikle aldığı şeyi, bulunduğu yeri sonuna kadar hak ediyor. Beni kendi yanına alması, herkese verdiği bir mesaj. Evinde kalıyor olmam, psikolojik olarak destek sağlaması çok başka bir şey.

        • 18

          Olay maddi durum değil. Souza ve ben çok mütevazi ailelerden buralara geldik. Yanımızda her zaman kalabalık aileler vardı. Ve biz de hep öyle olmak istedik. Açıkçası kandırıldığım an benim hayatımdaki en kötü andı.''

        • 19

          '‘BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM''
          ''Devre arasında bana 1. Lig'den birkaç öneri geldi ancak transfer gerçekleşmedi. Açıkçası bu saatten sonra bir menajere güvenmek benim için zor. Souza ile beraber olduğum için insanlar faydalanıp, para anlamında menfaat sağlamak istiyorlar. Ben de kesinlikle buna olanak sağlamam.

        • 20

          Souza'nın bana dostluğu ve arkadaşlığı benim için çok önemli ancak Souza ile arkadaşlığımdan dolayı diğer insanların bunu fırsata çevirmek istemeleri kötü bir durum oluşturuyor. Geleceğin neler getireceğini şu an için bilmiyorum. BAL'da mı devam edeceğim, Gürcistan'a mı gideceğim yoksa Brezilya'ya mı döneceğim, inanın bilmiyorum.

        • 21

          '‘1. LİG'DE OYNARIM''
          ''Mevcut kalitem ile kesinlikle 1. Lig seviyesinde bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. En büyük sorun benim bilgilerim birçok futbol sitesinde yok. Gürcistan'da sorunlar yaşadım. Şu anda burada amatörde oynuyorum. 'Ben iyi futbolcuyum' demek yetmiyor. İnsanlar somut bir şeyler görmek istiyor. Brezilya'daki CV'im çok iyi ama bunu insanlara göstermem için somut şeyler gerekiyor.”

        • 22

          BILICA VE WEDERSON DA ESKİ KURBANLARDAN
          Türkiye'ye gelen Brezilyalı futbolcuların korkulu rüyası haline gelen Hakan Remzi Koçtürk, daha önce Wederson'u da yüksek bir meblağ ile dolandırıp ortadan kaybolmuş. En büyük mağduru ise ülkemizde uzun yıllar forma giyen Fabio Bilica olmuş. Yıldız oyuncu tam 72 bin Euro'sunu bu şebekeye kaptırmış.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa