Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Fenerbahçe Kasımpaşa maç özeti izle: 4-2 - Fenerbahçe Kasımpaşa maç sonucu - Kasımpaşa Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - KASIMPAŞA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ HTSPOR ARENA'DA...

        Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'yı 4-2 yendi. Son 3 maçını kazanan Fenerbahçe, bu sonucun ardından 26 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü. Son 4 haftanın formda takımı Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı.

        Mücadelenin 23. dakikasındaAatif Chahechouhe'nun sağ ayağıyla yerden çok sert vurduğu top,yan kale direğine çarparak taca çıktı.

        26. dakikada Fenerbahçe, Roman Neustadter'in golüyle maçta 1-0 öne geçti: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan İsmail Köybaşı'nın ortasında Alper Potuk ön direkte topu kafayla arka direğe aşırttı. Neustadter, uygun durumda kafa vuruşunu yaptı, kaleci Ramazan Köse'nin müdahalasine rağmen top ağlarla buluştu.

        45+1'deKasımpaşa, Bernard Mensah'ın attığı golle skoru eşitledi: Ceza yayı hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Bernard Mensah geçti. Mensah'ın sağ ayağıyla vuruşunda barajdaki Josef De Souza'dan seken top kaleci Volkan Demirel'i yanılttı ve ağlarla buluştu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        49. dakikada Fenerbahçe, Giuliano'nun golüyle bir kez daha öne geçti: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde Nabil Dirar ile verkaça giren Giuliano sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu kaleci Ramazan Köse'nin sağından ağlara gönderdi: 2-1.

        62'de bir kez daha sahneye çıkan Sambacı, durumu 3-1 yaptı: Sağ kanattan çabuk kullanılan taç atışı sonrasında Şener Özbayraklı ceza alanı içine ortasını yaptı. Giuliano, altıpas önünde uygun durumda sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu ve ligdeki 7. golünün kaydetti.

        81. dakikada oyuna sonradan giren Fransız yıldız Valbuena farkı 3'e çıkardı: 4-1. Bu golden 1 dakika sonra Murillo skoru 4-2 yapan isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 4-2 galip ayrıldı.

        Maçın yıldızı olanGiuliano, bu sezon Süper Lig'deki 13. maçında 7. golünü attı ve son 4 maçta 5 gole katkı yaptı.

        FENERBAHÇE LİGDE 7 MAÇTIR YENİLMİYOR

        Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 7 maçtır mağlup olmuyor. Ligde son olarak 7. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor maçında mağlup olan Fenerbahçe, sonrasında çıktığı 7 müsabakayı kaybetmedi.Fenerbahçe, söz konusu 7 maçlık bölümde Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını kazanırken, Galatasaray, Kayserispor ve Osmanlıspor ile berabere kaldı. Fenerbahçe, mağlubiyet yüzü görmediği son 7 lig maçında 16 gol atarken, rakiplerinin 8 golünü engelleyemedi.

        FENERBAHÇE: 4 - KASIMPAŞA: 2

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 85 Isla), Skrtel, Neustaedter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Giuliano (Dk. 90+2 Oğuz Kağan Güçtekin), Dirar, Chahechouhe (Dk. 67 Valbuena), Alper Potuk

        KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Omeruo, Ben Youssef, Veigneau, Pavelka, Veysel Sarı (Dk. 72 Neumayr), Mensah, Eduok (Dk. 66 Etoundi), Trezeguet, Murillo

        GOLLER: Dk. 26 Neustaedter, Dk. 48 ve 62 Giuliano, Dk. 81 Valbuena (Fenerbahçe), Dk. 45+1 Mensah, Dk. 82 Murillo (Kasımpaşa)

        SARI KARTLAR: Dk. 44 Şener Özbayraklı, Dk. 45 Volkan Demirel, Dk. 53 Skrtel (Fenerbahçe), Dk. 55 Mensah (Kasımpaşa)

        SÜPER LİG PUAN DURUMU SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        15. dakikada Giuliano'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Dirar'ın altıpasa yerden ortasında, Alper Potuk meşin yuvarlağa yetişemedi.

        19. dakikada Şener Özbayraklı ile verkaça giren ve ceza sahasında topla buluşan Giuliano, meşin yuvarlağı bu oyuncuya aktardı. Şener'in topun gelişine yerden vuruşunda, kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı kontrol etti.

        23. dakikada sağ kanattan hareketlenen Dirar'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Chahechouhe'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarparak taca çıktı.

        26. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Sağ taraftan İsmail Köybaşı'nın kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte bulunan Alper Potuk, meşin yuvarlağı arka bölüme aşırttı. Arka direkte altıpas içinde uygun durumda bulunan Neustaedter'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan Köse'nin müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 1-0

        29. dakikada sağ kanattan Dirar'ın yerden ortasında altıpas üzerindeki Giuliano topa müdahale edemedi.

        39. dakikada sol kanattan topla hareketlenen Veigneau, meşin yuvarlağı ceza sahasında uygun durumda bulunan Eduok'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Volkan Demirel'in uzaklaştırdığı top, ceza sahası dışında bulunan Mensah'ın önünde kaldı. Mensah'ın şutunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak, kornere gitti.

        45+1. dakikada Kasımpaşa beraberlik golünü buldu. Ceza sahası dışından kazanılan serbest atışta, Mensah'ın vuruşunda barajdaki De Souza'ya çarpan top, kaleci Volkan Demirel'i yanıltarak filelerle buluştu: 1-1

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Sağ kanattan Şener Özbayraklı'nın ortasında Giuliano, meşin yuvarlağı ceza sahasında uygun durumda bulunan Dirar'a aktardı. Faslı futbolcunun pasıyla altıpas çizgisinin önünde bir kez daha topla buluşan Giuliano, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

        52. dakikada sol kanattan topla hareketlenerek son çizgiye inen Chahechouhe, meşin yuvarlağı yerden içeriye kesti. Ceza sahası dışından hızla gelen Şener Özbayraklı'nın rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta, kaleci Ramazan Köse'den dönen topu Kasımpaşa savunması kornere uzaklaştırdı.

        62. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan hızlı kullanılan taç atışı sonrasında topla hareketlenen Şener Özbayraklı'nın ortasında altıpas önündeki Giuliano, gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-1

        70. dakikada İsmail Köybaşı, topu ceza sahasında uygun durumdaki Giuliano'ya kazandırdı. Brezilyalı futbolcu, üç rakibinden şık bir şekilde sıyrıldıktan sonra son çizgiye inerek topu içeriye çevirdi. Arka direkte Valbuena'nın gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        81. dakikada Fenerbahçe, skoru 4-1'e getirdi. Sağ kanattan topla hareketlenen Dirar, rakibinden sıyrıldıktan sonra topu ceza sahasında uygun durumda bulunan Valbuena'ya çıkardı. Fransız futbolcunun yerden plasesinde, meşin yuvarlak filelere gitti.

        82. dakikada Kasımpaşa ikinci golünü buldu. Orta sahadan aldığı topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Mensah, meşin yuvarlağı Murillo'ya aktardı. Bu oyuncu, kontrol ettiği topu kaleci Volkan Demirel'in üzerinden aşırtarak filelere yolladı: 4-2

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa ile yaptığı maçta, geçen haftaki ilk 11'ine göre tek değişiklikle sahada yer aldı. Ülker Stadı'ndaki maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen hafta Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçın ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı. Sarı kart cezalısı Vincent Janssen'in yerine ilk 11'de Alper Potuk oynadı.

        Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel görev aldı. Teknik direktör Aykut Kocaman, savunma dörtlüsünü ise Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturdu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza oynarken, kanatlarda Nabil Dirar ile Aatıf Chahechouhe görev yaptı. Santrfor arkasında Giuliano Victor de Paulo, ileri uçta ise Alper Potuk şans buldu.

        Fenerbahçe'de Janssen'in yanı sıra Antalyaspor maçında sakatlanan Roberto Soldado, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Adana Demirspor'la yapılan ilk mücadelede sakatlanan Mehmet Ekici ve uzun süredir sakatlığı bulunan Jose Fernandao kadroda yer almadı.

        Sakatlıktan kurtulan Mauricio Isla, yedek kulübesinde oturdu.

        SANTRFORSUZ İLK 11

        Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçı kadrosunda, ileri uçta asıl pozisyonu santrfor olmayan futbolcu görev aldı. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda asıl mevkisi orta saha olan Alper Potuk görev yaptı. Santrforlardan Janssen'in cezalı, Soldado ve Fernandao'nun sakat olduğu Fenerbahçe'de, teknik direktör Kocaman, diğer santrforlar Van Persie ve genç futbolcu Ahmethan Köse'yi ise yedek soyundurdu.

        VAN PERSİE 100 GÜN SONRA KADRODA

        Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Van Persie, sakatlığından kurtuldu ve 100 gün sonra kadroya girdi. Van Persie, sarı-lacivertli takımda bundan önceki maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 24 Ağustos'ta Makedon temsilcisi Vardar karşısında çıkmıştı. Hollanda Milli Takımı'nın 31 Ağustos'ta Fransa ile oynadığı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu maçında sakatlanan Van Persie, 3 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

        TARAFTARIN İLGİSİ ARTTI

        Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının son 2 haftayı kayıpsız geçmesine kayıtsız kalmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Kadıköy'de oynanan son üç lig maçına oranla tribünleri önemli ölçüde doldurarak takımlarına destek verdi.

        Statta 40 bine yakın Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Kasımpaşalı 100 kadar taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti. Öte yandan, Kasımpaşa taraftarları, 2016 Ocak'ta vefat eden Genç Fenerbahçeliler (GFB) taraftar grubunun lideri Sefa Kalya'nın büyük bir posterini tribünde açtı.

        KASIMPAŞA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

        Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısında sahaya, 13. haftadaki kadrosundan 3 değişiklikle çıktı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, geçen hafta Atiker Konyaspor'u 2-1 yenen takımının ilk 11'inde yer alan Franck Etoundi ve Markus Martin Neumayr'ı yedekler arasında tuttu. Sarı kart cezalısı Loret Sadiku da kadroda bulunmadı.

        Kasımpaşa'da bu isimlerin yerine Ben Youssef, Trezeguet ve David Pavelka ilk 11'de görev aldı.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa