Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de isyan VAR - Fenerbahçe Haberleri

        Ligin 13. haftasında deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de,hakem yönetimi ve VAR uygulamalarına tepki sürüyor... Sarı-lacivertliler, hakemlerin aynı pozisyonlarda her hafta farklı kararlar verilmesi sonrası isyan etti.

        Yeni Malatya maçında Emre Belözoğlu'nun penaltısı sırasında Farnolle çizgiyi etse de oyun devam etmişti. Göztepe maçında Alpaslan'ın kullandığı penaltıda,Altay'ın çizgiden açılarakkurtardığı atışın VAR incelemesi sonrası iptal edilmesi; çifte standart olarak değerlendirildi.

        Fenerbahçe, Malatya ve Göztepe maçlarındaki penaltı pozisyonlarının fotoğraflarını “ÇifteStandartVAR!” etiketiyle paylaştı. Sarı-Lacivertliler dün de sosyal medya hesabından aynıetiketleBaşkan VekiliSemih Özsoy ve Teknik DirektörErsun Yanal'ın hakemlerle ilgili açıklamalarını paylaştı.

        REKLAM

        Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Göztepe maçının ardından verilen kararlara sert tepki göstererekşu ifadeleri kullanmıştı: "Attığımız gol iptal edildi ve sonrasında geriye dönülüp penaltı çalındı. Peki bize olsaydı ne olurdu? Geçen haftaki Malatya maçında neden penaltı tekrarı olmadı? Oradaki puanlar nasıl izah edilecek? İnsanlar aklını başına alsın, Fenerbahçe oynanan bu oyunların üstesinden gelir."

        KURAL İHLALİİDDİASI

        Öte yandan Göztepe'nin kullandığı2. penaltıda kural hatası yapıldığı öne sürüldü. Sarı-lacivertliler, IFAB kurallarına göre; Altay'ın kalesini terk ederek, Göztepeli Alpaslan'ın da topa vurmadan önce durarak kural ihlali yaptığını savundu.

        4 DAKİKA 17 SANİYE GÖNDERMESİ

        Garry Rodrigues'in Göztepe'ye attığı beraberlik golü de uzun süre VAR incelemesine tabi tutulmuştu. Fenerbahçe Twitter hesabından bu süreye atıfta bulunarak "Dört dakika on yedi saniye!" yazıp, MHK'ye mesaj gönderdi.

        Deplasmanda kaybedilen Kayserispor maçının ardından da hakem yönetiminden memnun olmayan sarı-lacivertlilerin, Alanyaspor maçındaki taç pozisyonu için yaptığı kuralihlali itirazı reddedilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa