Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Fatih Terim ile TFF arasındaki tazminat konusu - Futbol Haberleri
        • 1

          Mahkemeye taşınan Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki 13 milyon lirayı bulan tazminat konusu Habertürk Spor (HTS) Meclisi'nde masaya yatırıldı.

        • 2

          Habertürk kurmayları, tazminat konusu mahkemeye taşınmasına rağmen hem Futbol Federasyonu’nun hem de Fatih Terim kanadının uzlaşması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yapılan yorumlarda, futbol ailesinin acilen huzura ihtiyacının olduğu ve bu çerçevede harkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği belirtildi!

        • 3

          SELÇUK TEPELİ: BU KONU DAHA ÇOK SU KALDIRIR

          Bu konu daha çok su kaldırır. Terim tarafı iddiasını sözleşmeye dayandırıyor. Bu arada TFF tarafından sözleşme feshinden kısa bir süre önce yanılmıyorsam istifası da kabul edilmedi. Terim’in Milli Takımlar Direktörü olarak kamuoyunda da tasvip edilmeyen davranışlarının yasal karşılığı nedir, epey muğlak.

        • 4

          TFF’nin mağduriyetini dayandırdığı üye, bir yedek üye. Fatih Terim ile aralarındaki mesele, şahsi bir mesele. O yedek üyenin yaptıkları TFF açısından yakışık alır mı; o da ayrı konu. Bu davanın Türk futbolunu yıpratacak bir biçimde gelişip uzamamasını dilerim.

        • 5

          HALİL ÖZER: İKİ TARAFIN DA HATALARI ÇOK

          Bu iş sarpa sarmadan iki taraf da hemen anlaşma yoluna gitmeli. Mahkeme uzarsa olay tatsız bir hale gelebilir. İki tarafın da büyük hataları var. TFF ilk hamlede Terim’in istifasını kabul etseydi bunlar olmazdı. Terim’in de koskoca ülkenin Milli Takım Teknik Direktörü iken yüzlerce kilometreden gelip adam dövmeye çalışmak gibi bir lüksü yoktu.

        • 6

          Ortada bu kadar karşılıklı hata varken mahkemeye gitmekhoş olmuyor. Bir de Sayın Terim artık imza atarken “Para benim için önemli değil” açıklamasını yapmasın. Sonra bu söz bumerang oluyor.

        • 7

          MERİÇ MÜLDÜR: BU ÜLKEDE KİMLER NE PARALAR KAZANDI

          Öncelikle şunu belirteyim. Bu ülkede kimler ne paralar kazandı ama söz konusu Fatih Terim olunca her kim ne hikmetse her zaman malzeme yapılıyor. Bakanlar, milletvekilleri ile sorguluyor. Sorunun cevabına gelirsek... Bir çalışanın görevine son veriyorsanız, iş akdini tek taraflı feshediyorsanız, tabii ki tazminatını ödemek, sonuçlarına katlanmak zorundasınız.

        • 8

          Federasyonun mahkemeye sunduğu dilekçenin içeriğinde doğrular olsa da, Fatih Terim gerçekten de bir federasyon yöneticisine saldırıda bulunsa da bunlara kargalar bile güler!

        • 9

          O malum Alaçatı kavgasına kadar federasyon yönetim kurulu üyeliğinden kimsenin haberdar olmadığı kişi, şimdi federasyonun en önemli ismi oluverdi! Ama Fatih Hoca’ya da çalışmadığı dönemin parasını talep etmek yakışmaz. Her zaman, her dönem ‘Ben para konuşmam’ diyen bir hocaya hiç yakışmaz.

        • 10

          Bir de Galatasaray’dan para kazanıyorsa hiç mi hiç yakışmaz. ‘Ben tazminatımı alır istediğim yere bağışlarım, kime ne?’ de diyormuş. Öyleyse o parayı da alsın Galatasaray’a bağışlasın. Ne de olsa kulübün durumu iyi değilmiş ya! 1905 liraya imza atıyor ya!

        • 11

          Ayrıca bu işte bir kurnazlık, bir şeytanlık varsa da ayrı bir ayıp. Federasyondan 3,5 milyon Euro’yu çatır çatır alacaksınız, Galatasaray’a 2 milyona anlaşacaksınız. Federasyondan 44 milyon lira zaten almışsınız, 13 milyon daha istiyorsunuz. Terim gibi ülkenin gözbebeği olmuş bir isim bu tür tartışmalarla anılmamalı.

        • 12

          FAİK ÇETİNER: TFF, HİDDİNK'E TAZMİNAT ÖDEMEDİ Mİ?

          Bir işveren, bir çalışanının görevine son veriyorsa (yüz kızartıcı suç yoksa) tazminat ödemeli. TFF, Fatih Terim’in yerine bir yabancının görevine son verse tazminat ödemeyecek miydi?

        • 13

          Hiddink’e ödemedi mi? Olayın mahkemelere taşınması hoş değil. Bir an önce uzlaşma olmalı. Terim davayı kazanıp tazminat alırsa, parayı ne yapacağını tahmin ediyorum. Sürpriz!

        • 14

          ATİLLA TÜRKER: TFF SÜRECİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

          Kovulan her kişi yasal hakkını sonuna kadar arar. Her yerde bu böyledir. Nihayetinde ortada bir sözleşme var. Futbol Federasyonu bu süreci eline yüzüne bulaştırdı. Çünkü kebapçı baskını sonrası Fatih Terim “Grup maçlarının ardından görevi bırakabilirim” demişti.

        • 15

          Ama federasyon kurmay heyeti “Hayır, sonuna kadar birlikteyiz” karşılığını vermişti. Bakarsınız, Terim kazanırsa bir hayır kurumuna ya da ülke futbolunun altyapısı için bağışta bulunur.

        • 16

          İBRAHİM YILDIZ: ORTAK BİR NOKTADA BULUŞMALILAR

          Teknik direktör, görevden alındığında sözleşmesi gereği tazminatını alır. Buraya kadar her şey açık ve net iken, Fatih Terim’in bir kebapçı ile yaptığı kavga olayı mahkemeye taşımıştır.

        • 17

          Federasyon kebapçının federasyon yönetim kurulu yedek üyesi olduğunu öne sürerek, işçi-işveren kozunu kullanmaktadır. Fakat, kavganın nedeni kişiseldir. Olayın ortak bir nokta bulunarak çözümü herkesi rahatlatır. Tartışma ortadan kalkar.

        • 18

          BÜLENT YAVUZ: KARŞILIKLI JESTLER OLAYI ÇÖZEBİLİR

          TFF, futbolun patronu. Galatasaray ülkemizin en değerli takımlarından biri... Başında da Fatih Hoca var. Nasıl olacak şimdi? Küslük hiç olur mu? Birileri bir şeyler yapmalı. Karşılıklı jestler olayı çözebilir. Futbol ailesinin acilen huzura ihtiyacı var. Herkes üzerine düşen bir şey varsa mutlaka yapmalıdır.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa